120 години от рождението на Панчо Владигеров

Снимка: lostbulgaria.com

На 15 април в къща-музей „Панчо Владигеров“ концерт ще изнесе Art Chamber Duo Polyconcerto. Заедно с пианистката Александра Иванова и цигуларят Иван Кръстев пред публиката ще се представи и певицата Мария Павлова.
Art Chamber Duo Polyconcerto - пианистката Александра Иванова и цигуларят Иван Кръстев
В програмата са включени едни от най-популярните пиеси за цигулка и пиано, сред които „Песен“, „Ръченица“, Рапсодия „Вардар“ и соната, опус 1, както и песни от цикъла „Шест български народни песни за глас и пиано“.

Александра Иванова е корепетитор на балета на Софийската опера, но още след завършването на НМА „Панчо Владигеров“ се включва в различни концертни формации. Често е канена да участва във фестивала „Нова българска музика“, а някои от премиерите на творбите на български композитори се дължат на нея. Ученичка е на проф. Йовчо Крушев.

Иван Кръстев е ученик на проф. Гинка Гичкова. В момента свири в оркестъра на Софийската опера, но често се включва в различни камерни формации.

Мария Павлова е солистка на Варненската опера. Дебютира като Лучия от „Лучия ди Ламермур“ на Доницети. Участвала е в постановки на Софийската опера и на МДТ „Константин Кисимов“, Велико Търново.

Въпреки че се познават още от студенти Александра и Иван се срещат в операта и заради любовта към камерната музика правят дуо „Поликончерто“.