Грешка и с „Натура“

Снимка: bbf.biodiversity.bg

След наказателни процедури и присъда за Пирин България се оказва пред грешка и с „Натура“.

Какво цели екологичното министерство с промените в Закона за биоразнообразието – за това говорим в „Нашият ден“ със Стефан Аврамов от Българска фондация „Биоразнообразие“.

А дали Министерството на околната среда и водите отговори на въпросите ни – чуйте в звуковия файл.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Строги санкции за „диво къмпингуване“ по Черноморието

Промените в Закона за устройството на черноморското крайбрежие, на които бе наложено президентско вето, все пак бяха повторно гласувани в парламента през изминалата седмица, в същия вид, в който бяха предложени от няколко депутати от Обединените патриоти. Промените се отнасят до по-строги правила за хората, които обичат да разпъват палатките си край..

публикувано на 17.07.19 в 09:10
Ясен Сливенски в студиото на програма „Христо Ботев“

Как да реагираме при природно бедствие

Повод на разговора в студиото на „Нашият ден“ станаха тежките наводнения на Халкидическия полуостров в Гърция от близките дни. „Какви са важните действия, които трябва да извършим, когато се случи такова бедствие?“, попита водещата Ива Дойчинова своя гост Ясен Сливенски – директор на Дирекция „Мениджмънт на бедствията“ при БЧК. Сред практическите..

публикувано на 16.07.19 в 13:19
Милица Джанджова, Ива Дойчинова и Зорница Безлянкова (отляво надясно)

На село връзката с хората е много по-силна

Инициативата „Резиденция Баба“ на сдружение „Фабрика за идеи“ за 5-а поредна година ще изпрати 20 социалноангажирани младежи при възрастни хора в 3 от обезлюдените села във Видинско. В студиото на „Нашият ден“ гостуват Милица Джанджова и Зорница Безлянкова от „Фабрика за идеи“. Милица вече е участвала в инициативата през 2016 г., когато е живяла месец у..

публикувано на 16.07.19 в 12:55
Астронавтът Нийл Армстронг на 21 юли 1969 г. излезе от „Аполо 11“ и остави първите човешки следи на Луната.

База Луна – до звездите и обратно

Петдесет години от началото на космическата програма „Аполо 11“ отново поглеждаме към Луната със Стоил Иванов – физик от Физическия факултет при СУ, Никола Кереков от „Рацио“ и Тихомир Димитров, астрофизик и ментор на космическия детски лагер в Трявна. Не е тайна, че големият пробив в астрономическите изследвания се случва в разгара на надпреварата между..

публикувано на 16.07.19 в 12:05
Кристина Домозетова, Любомир Аламанов и Михайлина Павлова (отляво надясно)

Мислете сега

Eдна ПР кампания, организирана от Движението за национална кауза (ДНК) за увеличаване на прираста на населението, раздели хората на такива, които казаха „не може така“ и на такива, които бяха категорични: „стига с тези феминистки изцепки“. Кампанията се нарича „Направи го сега“ и е насочена към три целеви групи – млади мъже и жени и бабите, като важна..

публикувано на 16.07.19 в 11:35