Грешка и с „Натура“

Снимка: bbf.biodiversity.bg

След наказателни процедури и присъда за Пирин България се оказва пред грешка и с „Натура“.

Какво цели екологичното министерство с промените в Закона за биоразнообразието – за това говорим в „Нашият ден“ със Стефан Аврамов от Българска фондация „Биоразнообразие“.

А дали Министерството на околната среда и водите отговори на въпросите ни – чуйте в звуковия файл.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Данни и бъдеще

Данни, знание, опит, бъдеще – за това говорим в „Нашият ден“ с Ангел Марчев от Data Science Society , в месеца на научните данни, обявен от организацията в различни събития. A с философа Борис Грозданов ви срещаме в деня на събитието, което ще се опита да погледне към изкуствения интелект през призмата на етиката, и дни след като Европейската комисия..

публикувано на 25.04.19 в 11:32

Лео Кадели и хората, които имат нужда

Главен герой на „Нашият ден“ е създателят на платформата „Приятели, помагайте“  Лео Кадели – за да поговорим за хората, които имат нужда от помощ. Повече можете да научите в звуковия файл.  

публикувано на 25.04.19 в 10:15

„Филиповци“: За боклуците, хората и образованието

„Филиповци“ – столичният квартал с богата и древна история, но в началото на ХХI век -  затънал в тонове боклуци, с ограничен брой контейнери и кошчета за боклук, неработещо осветление, неизградени и разбити тротоари и огромни дупки по улиците. Столичани и жители на квартала се обръщат с официално писмо към Столична община и очакват отговор за решаването..

публикувано на 24.04.19 в 13:06
Автоматизираната система за поливане и наторяване на разсада

Първата в България поточна линия за производство на контейнерен разсад на иглолистни и широколистни дървета

Югозападното държавно предприятие (ЮЗДП) и тази година отбеляза седмицата на гората с множество прояви на различни места в страната. При всяко поредно честване на седмицата на гората първото нещо, за което си мислим, е дали е спазена традицията да се засаждат млади фиданки, защото тогава ще сме изпълнили завета на мъдреците: животът ни ще е пълноценен,..

публикувано на 24.04.19 в 09:15
Доц. Васил Видински, Нина Цанева и проф. Жан-Мишел Бение в студиото на „Нашият ден“

„Знаем ли кой е човекът“ – още един дебат от поредицата екзистенциални въпроси, поставяни от Френския институт в София

Как променят живота ни и начина ни на мислене и изразяване цифровите технологии и цифровата трансформация, които нахлуват във всяка област? Дали новите технологии вече са заплаха за езика? Какво би се случило, ако техническите средства успеят да изместят най-същностната ни отлика от животните и роботите - речта ни, алгоритмизирайки нейните..

публикувано на 23.04.19 в 10:05