Пропусната любов и паралелни животи

Автор:

На 17 април от 18:30 в Културния център на Софийския университет (Театралната зала на Ректората) Евелина Митева ще представи дебютната си книга с проза „Кратки разкази за недружелюбни момичета“. Авторката е преподавател по средновековна философия в Университета в Кьолн.

В края на миналата година излезе поетичната ѝ книга „Двор на спокойствието“.

В "Аларма" разговаряме с Евелина Митева за живота в няколко страни и на няколко езика едновременно, за паралелните реалности на прозата, поезията, академичните занимания и майчинството.ВИЖТЕ ОЩЕ
Кадър от изложбата

Изложбата „Манаки – история в снимки"

Изложбата „Манаки – история в снимки“ продължава линията на галерия "Синтезис" да показва значими автори, работили в началото на 20-и век. Тя включва 52 фотографии на братята Янаки и Милтон Манаки, заснети в периода 1898–1935 г. Желанието на братята да съхранят времето им отрежда място в историята на световната кинематография като първите ѝ..

публикувано на 17.10.19 в 16:31
Стефани Ханджийска, хореограф и режисьор

Движещо се тяло 2019: фестивал на движението и съвременния танц във Варна

Фестивалът на движението и съвременния танц „Движещо се тяло“/Moving Body се провежда за четвърта поредна година във Варна между 17 и 20 октомври. Програмата включва танцови и театрални спектакли, късометражни филми, дискусии и срещи с гостуващите артисти. Организаторите обещават да изненадат отново публиката и да трансформират морския град в..

публикувано на 17.10.19 в 16:15
Кадър от изложбата

Чернобил в снимки

Фотографът Милен Цветанов представя в столичната галерия „Сан Стефано“ на 17 октомври своята изложба „Чернобил – 33 години тишина“.  След дълго планиране той успява да посети Чернобил и Припят в началото на пролетта и твърди, че най-шокиращите кадри, които е направил, са с празните легълца в детските градини на градовете. „Цената на лъжите е..

публикувано на 17.10.19 в 15:49

Българската литература на Панаира на книгата във Франкфурт 2019

България отново има свой щанд на Международния панаир на книгата във Франкфурт (16-20 октомври). Най-важният книжен форум в Европа от тази година е отворен и за външни посетители през цялото време. Основната причина за промяната е регистрираният ръст на продажбите на книги на немския пазар през 2018 година. По този начин организаторите искат да..

публикувано на 17.10.19 в 15:23

„Леки рисунки с тежък характер“ – изложба на Явора Петрова

„Леки рисунки с тежък характер“ е заглавието на новата изложба на художничката Явора Петрова в галерия „Ракурси“, която може да се види до 5 ноември. Повече от 10 години авторката работи в творческо съдружие и диалог тъкмо с това галерийно пространство.  Темите в тези 40 средноголеми като формат творби показват особеното отношение на художничката към..

публикувано на 17.10.19 в 14:54