Актрисата Снежина Петрова за изложбата „Терен Медея“ в СГХГ

9
Снежина Петрова и деца, участващи в проекта "Терен Медея"
Снимка: plovdiv2019.eu

Изложбата "Терен Медея" представя етапи от реализацията и надграждането на проект „Медея“ - един от главните акценти в артистичната програма на „Пловдив - Европейска столица на културата 2019“. Проектът на сдружение „Легал арт център“ изследва възможностите на съвременния театрален продукт да осъществява интеграционна и образователна роля чрез включване на деца от различни етнически общности в Пловдив в театралния спектакъл „Медея“ с режисьор Десислава Шпатова.

Два месеца преди официалната премиера на спектакъла на сцената на Античния театър в Пловдив (28 юни 2019 г.), изложбата дава възможност да надникнем зад кулисите на проекта и да се запознаем с пътя на творческия екип, проследявайки отделните етапи на работата през последните две години.


„Терен Медея“ представя видеозаписи от психодраматичните работилници, водени от Александра Гочева, Георги Гочев, Снежина Петрова, заснети от Найо Тицин и Васил Гарнизов, детски рисунки и макети, изработени в художествените работилници на Цветелина Спиридонова, фотографиите на Павел Червенков с актьорския екип на проекта, сценографските проекти на Зина Генч и нейни студенти от AkademiederBildendenKünsteMünchen и видеоинсталация „clipclaptheatre“.

Текстовете за изложбата са изготвени съвместно с Ивет Михелфелдър – доцент в института по театрознание към Ludwig-Maximilians- UniversitätMünchen, и нейни студенти.

Куратори на „Терен Медея“ са Снежина Петрова и Весела Ножарова.

Официалното откриване на изложбата е на 17 април в 18 часа и може да бъде разгледана в Софийската градска художествена галерия до 21 април.

В звуковите файлове може да чуете разговора в „Артефир“ със Снежина Петрова, както и част от  фонограмата от музикалните репетиции с Асен Аврамов и обученията на децата, която ще звучи в изложбената зала.

Галерия