Ограбването на една кауза

Любомира Константинова, Ивайло Шопски и Патрик Смитьойс в студиото на „Нашият ден“

В „Нашият ден“ ви каним на среща с природозащитника и общественик Патрик Смитьойс, с когото трябваше да говорим за създаващата и за рушащата гражданска енергия, както и за
Ограбването, буквално, на една кауза, обаче разговорът се отправи и в друга посока.

Още за създаването и разрушаването ще откриете в думите на другия ни събеседник – Ивайло Шопски, чиято кауза е духовна България. Повече можете да научите в звуковия файл.   

   
ВИЖТЕ ОЩЕ

Един фичър от Германия, който започва на бензиностанция в София

… на 12 октомври 1997-а, когато по току-що именувания булевард ЕВРОПА имаше улични телефони… все още… Документално студио този път се връща назад във времето към собствените си архиви и поводът за това е календарен. Календарно-съдбоносен. Преди 30 години, на 9 ноември 1989, източно германското правителството взе едно изключително..

публикувано на 24.05.19 в 08:20

Rockscholl – училище за музика със социална мисия

В това издание на рубриката "Радиоавтограф"на предаването „Семейно радио“ ни гостува музикалната академия " Rockscholl ". Срещаме ви с Боян Симеонов, управител на академията, и една от ученичките в "Rockscholl " – Маргарита Ясенова. Академията беше големият победител в инициативата "Промяната", която дава шанс на социалното предприемачество в..

публикувано на 23.05.19 в 15:26

Ден за разкриване

В ден за разкриване ви каним в „Нашият ден“ с откриващия филм в програмата на София прайд филм фест, „Да се разкриеш“ – в разговора с адв. Деница Любенова от младежката ЛГБТ организация „Действие“.

публикувано на 23.05.19 в 10:36

От сериали към книги

Как от турски сериали да преминем към турска литература – за това говорим в „Нашият ден“ с преподавателя в Софийския университет проф. Тотка Монова. За да разберем как потреблението на изкуство и медии определя живота ни.

публикувано на 23.05.19 в 10:26

Променящите България

В това издание на рубриката "Моята история", в която традиционно си партнираме с платформата MOVE.BG, за да ви срещаме с познати и не толкова познати български, които   с делата си променят обществото ни към по-добро, ще обърнем внимание на един по-нетрадиционен аспект на дарителството. Става дума за онези хора от миналото, които променят..

публикувано на 21.05.19 в 16:32