Другите дрехи на Боян Биолчев в „Академия Комика“

Боян Биолчев и Линда Русева
Снимка: Кирчо Стоичков

В неделя точно в 13 часа ще започне една забавна беседа между Боян Биолчев и Линда Русева. Той е писател, професор, полонист, скиор, а тя е актриса, която играе не само себе си, но и Любознателната Блондинка. Ще си гворят уж лекомислено, уж на шега, но шегите на един писател са винаги с много нюанси и тоналности. А какви са шегите на един професор? Нека това остане тайна - за сега.

Тази беседа ще се случи в уникалната „Академия Комика“ на редакция „Хумор и сатира“.Разговорът е част от поредицата срещи с ярки личности от различни области на знанието, с които се шегуваме и говорим весело за сериозното. А мотото на беседите неслучайно е:„Несериозно за сериозната наука“.

ВИЖТЕ ОЩЕ
Радостина Енчева, Андрей Янев, Дарина Янева, Петя Денева

XVIII-то издание на пленера „Художници, Балчик, любов“

Дарина Янева, Силви Басева, Петър Савов и Андрей Янев са основателите на пленера “Художници, Балчик, Любов”, чието XVIII издание стартира през   април т.г. в Галерия “Тихото гнездо” в Двореца в Балчик с техни пейзажни творби. На Голяма Богородица в Градската художествена галерия на Балчик по традиция беше открита изложбата на творбите,..

публикувано на 23.08.19 в 16:30

Краси Алексиева: На живота с любов

Красимира Алексиева е сред галеристите у нас и по света, които обичат да създават. С любов. И красота. Поетеса, чиято стихосбирка „Любов на живота“ също ни води в днешния разказ. Срещаме се в галерия „Възраждане“ в Стария град на Пловдив, за да открием нови духовни пътеки. Започваме с лятната, за да продължим до човешки и Божествени..

публикувано на 23.08.19 в 14:28
Отляво-надясно Яна Генова, Фарид Гадами и Невена Праматарова

Как звучат стиховете на Вапцаров на персийски?

Днес, 22 август в 18.30 ч. в Къщата за литература и превод в София българската публика ще се срещне с иранския писател и преводач Фарид Гадами. През 2018 г. той е избран от Иранската преводаческа асоциация за един от най-добрите преводачи на художествена литература за последните пет години. Автор е на четири романа, три литературно-критични труда и..

публикувано на 22.08.19 в 16:28
Кадър от филма

Режисьорът Любен Морчев: Трудно се работеше през социализма

Режисьорът Любен Морчев е професионалист от висока класа. Той е възпитаник на Боян Дановски във ВИТИЗ, работил е дълго време като театрален режисьор в провинцията, в „Трудов фронт“ и като асистент на проф. Филип Филипов в Народния театър. Бил е ръководител на телевизионния театър точно по времето през 1984 година, когато започва да снима сериала..

публикувано на 22.08.19 в 14:55

„Любовта е лудост“ за 27-и път

Утре е предпоследният петък на август и по традиция е време за кино във Варна, защото започва 27-ото издание на кинофестивала „Любовта е лудост“. За поредна година повече от 90 игрални филмови заглавия от цял свят ще очакват своите зрители. За голямата награда на фестивала ще се борят 12 филма, произведени през последните две години и тясно..

публикувано на 22.08.19 в 14:47