Важни въпроси търсят отговори в документалния филм „Невидими нишки“

Автор:
Кадър от филма „Невидими нишки“

Каква е ролята на човека на планетата и как да преоткрием връзката си с нея? Възможно ли е да се постигне единство в общество, изградено върху различия? Има ли изход от ограниченията, които сами си поставяме, или сме обречени да живеем в омагьосан кръг, в който няма да спрем да се самоунищожаваме?

Това са само част от въпросите, които задава документалният филм „Невидими нишки“. Той е заснет в повече от 20 държави из целия свят и търси отговорите от някои от най-влиятелните духовни водачи, автори и философи на днешното време – Далай Лама, Дийпак Чопра, Шри Шри Рави Шанкар, Елиф Шафак, Камлеш Барвал и др. Филмът имаше своята световна премиера, беше селектиран от кино фестивали на пет континента и удостоен с PLANET Award на най-стария филмов фестивал за околна среда в света – Barcelona International Environmental Film Festival.

Тази седмица филмът беше представен и на българската публика. Очаква го още една прожекция – на 14 май от 19.30 часа в кино „Люмиер Лидл“.

Това е и поводът да ви срещнем с оператора и един от продуцентите на „Невидими нишки“ – Христо Христов. Попитахме го защо сме изгубили връзката си със земята и можем ли да се върнем към нея. Отковора можете да чуете в звуковия файл.