Георги Стоев-Гест: Нарисувана

За текстовете, музиката и посланията на поколението Z

Георги Стоев-Гест
Снимка: Мария Мира Христова

Георги Стоев-Гест се занимава с музика от ученик, когато има група, чието име е свързано с Края на света. Пише стихове от малък и дори сънува текстовете. Така се случва и с новата му песен „Нарисувана“.

Днес Георги съчетава работата в бизнес компания с музиката, за която твърди, че е съществената част от живота му. Съучениците и колеги музиканти от ученическата банда отдавна са избрали живот извън България, а той открива нови съмишленици именно в родината. Правят музика, снимат клипове…

Какъв е животът на поколението Z и как звучи „Нарисувана“ – чуйте още в звуковия файл.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Животът на архивите в дигиталния свят

"В архивистиката обемите документи се измерват в линейни метри и километри. В системата на българските архиви има около 94 линейни километра архиви. Те се държат в различни архивохранилища в страната. Разбира се, съхраняването на архивите изисква ресурс – поддържането на модерен архив е скъпа работа, а в цялата страна хората, които работят в архивите,..

публикувано на 14.10.19 в 12:37

Мария Донева за малките и тихи неща

Мария Донева е поет, драматург, автор е на книга с къси разкази, сега има нова книга – сборник с поезия и проза, който е нарекла „Животните“. „Да, аз си мисля, че животните не лъжат. И се опитвам да уловя някакви моменти, някакви нюанси, които се случват с хората, и тези неща са неназовими и неописуеми“, казва тя. Мария Донева обича да шие кукли, пише..

публикувано на 12.10.19 в 09:05

Страда ли медийната свобода в Европа

Няма безплатен обяд, същото се отнася и за информацията, смята проф. Милко Петров. Като преподавател по чуждестранна журналистика в ФЖМК към Софийския университет "Св. Кл. Охридски", той следи развитието на медиите по света и неминуемо прави съпоставка със случващото се у нас:  "Свободата на словото винаги е страдала, винаги е била под натиска..

публикувано на 11.10.19 в 19:10

Промените в НПК – променят ли наистина наказателното право?

Тази седмица Парламентът разгледа и одобри общ законопроект за промени в Наказателно-процесуалния кодекс, който предвижда отпадане на съкратено съдопроизводство при самопризнания при убийства. Това се случи след граждански протести още от месец август, когато след тежкото убийство на едно 7-годишно дете от с. Сотиря, Сливенско – заподозреният и арестуван..

публикувано на 11.10.19 в 16:10
Анелия Торошанова и Йоана Захариева

Детето в глобалния свят и неговите права

През тази година се навършват 30 години от приемането на Конвенцията на ООН за правата на детето. Много държави, включително и България, както и международни институции чрез различни инициативи ще отбележат тази важна годишнина. С Конвенцията на ООН за правата на детето светът даде важно обещание –ще направи всичко по силите и   възможностите..

публикувано на 11.10.19 в 15:37