Георги Стоев-Гест: Нарисувана

За текстовете, музиката и посланията на поколението Z

Георги Стоев-Гест
Снимка: Мария Мира Христова

Георги Стоев-Гест се занимава с музика от ученик, когато има група, чието име е свързано с Края на света. Пише стихове от малък и дори сънува текстовете. Така се случва и с новата му песен „Нарисувана“.

Днес Георги съчетава работата в бизнес компания с музиката, за която твърди, че е съществената част от живота му. Съучениците и колеги музиканти от ученическата банда отдавна са избрали живот извън България, а той открива нови съмишленици именно в родината. Правят музика, снимат клипове…

Какъв е животът на поколението Z и как звучи „Нарисувана“ – чуйте още в звуковия файл.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Събота сутрин в село Арбанаси

Село Арбанаси се намира на 5 км. от общинския и областен център Велико Търново, на високото Арбанашкоплато, разделящо старопрестолния град от съседната Горна Оряховица. Историята на селото е богата, както са били богати и хората му. Но това, което е достигнало до нас поразява със своята красота, умение, вкус, което най-ярко отразява епохата - запазените..

публикувано на 25.05.19 в 08:05
Ерве Дино и Дени Босампиер по време на снимки

В навечерието на eвропейските избори

В навечерието на eвропейските избори разговаряме с двама колеги от националната обществена телевизия Франс 3 за някои от страничните ефекти на европейската идея. Ерве Дино е автор на месечното магазинно предаване "Авеню Европа", чийто последен брой на 22 май бе посветен на покупателната способност в няколко европейски страни, включително България...

публикувано на 24.05.19 в 18:10

Един фичър от Германия, който започва на бензиностанция в София

… на 12 октомври 1997-а, когато по току-що именувания булевард ЕВРОПА имаше улични телефони… все още… Документално студио този път се връща назад във времето към собствените си архиви и поводът за това е календарен. Календарно-съдбоносен. Преди 30 години, на 9 ноември 1989, източно германското правителството взе едно изключително..

публикувано на 24.05.19 в 08:20

Rockscholl – училище за музика със социална мисия

В това издание на рубриката "Радиоавтограф"на предаването „Семейно радио“ ни гостува музикалната академия " Rockscholl ". Срещаме ви с Боян Симеонов, управител на академията, и една от ученичките в "Rockscholl " – Маргарита Ясенова. Академията беше големият победител в инициативата "Промяната", която дава шанс на социалното предприемачество в..

публикувано на 23.05.19 в 15:26

Ден за разкриване

В ден за разкриване ви каним в „Нашият ден“ с откриващия филм в програмата на София прайд филм фест, „Да се разкриеш“ – в разговора с адв. Деница Любенова от младежката ЛГБТ организация „Действие“.

публикувано на 23.05.19 в 10:36