И старило, и патило – в по-малко от час

| обновено на 26.07.19 в 16:31
Снимка: Уикипедия

Може да сме старомодни, но ние предпочитаме да трупаме опит не от чичко Гугъл, а като си говорим с хората. 
Та по този изпитан метод днес ще ви предадем част от знанията, които са натрупали хора от Родопите.
През тази седмица ще гостуваме на ловците от село Гьоврен, община Девин, ще ги питаме, ще внимаваме какво ни говорят и ще се учим от тях.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Църквата „Света София”

За името София, мъдростта, духовността и културата

Никога не е излишно да се напомни, че столицата ни носи името не на света София (както внушава абсурдният монумент на площад „Св. Неделя“ и както мнозина си мислят), а на раннохристиянския храм в центъра ѝ, посветен на самата Божия премъдрост. София, Средец, Сердика не за първи път в историята ни е силно духовно и културно средище. Известната Софийска..

публикувано на 17.09.19 в 17:00
Проф. Боряна Делийска

За кого бие... звънецът?

Акценти в предаването бяха „детско и ученическо здраве”. В студиото разговаряхме с нефролога проф. Боряна Делийска. Диагноза и превенция на бъбречните смущения в ранна възраст, симптоми и мерки, родителска и лекарска отговорност. Какво да възпитаваме? Един от съветите на проф. Боряна Делийска: „Не се самолекувайте! Взимайки лекарства не нужно, в не добра..

публикувано на 16.09.19 в 09:25
Посланик Пуджа Капур (в средата) на миналогодишното издание на фестивала Ратха Ятка

Тайните но Ориндж Каунти, кварталът на богатите

Спомняте ли си сериала „Ориндж каунти, кварталът на богатите“? В него, пропусналите някой епизод, трудно схващаха кой с кого от героите спи в момента, но в замяна на това всички въздишаха по красивите къщи, прилежно подстриганите морави и забележителните гледки. Е, днес ни гостува човек, който е виждал декора на сериала на живо и с наслада си припомня..

публикувано на 16.09.19 в 09:05

Има ли нещо общо?

Навярно всеки е чувал фразата, която приписват на Бисмарк – че преди избори и след лов се лъжело най-много. Малцина обаче са се замисляли за приликите между лова и журналистиката. Дали идеята за фалшивите новини не се е родила на маса след някоя гонка? Дали преследването на новина не е като да гониш заек? Дали конкуренцията ражда добри резултати..

обновено на 13.09.19 в 16:57

Световни имена в науката пристигат в България по повод EUCYS 2019

31-вото издание на Европейския конкурс за млади учени EUCYS 2019, ще се проведе от 13-ти до 18-ти септември в София. Нашата страна е домакин за първи път на престижното състезание. EUCYS дава възможност на младежи от цял свят между 14 и 20 години да представят своите разработки в научната сфера пред известни учени, както и да се запознаят..

публикувано на 13.09.19 в 10:33