Летен туристически сезон в аванс

Експертен коментар и съвети за пътешественици от Константин Занков, новини от Трънското туристическо дружество и лятна прогноза за времето

Руслан Зарев, Мария Мира Христова и Константин Занков (отляво надясно)
Снимка: Любомира Константинова

Летният сезон в аванс коментира в студиото на „Нашият ден“ туристическият експерт Константин Занков, който дава и полезни съвети за онлайн резервациите, самолетните комбинирани пътувания, застраховките по време на път. Констатацията за спад в туристическите пристигания в дестинация България не отменя и някои привлекателни оферти за българи в България, както и за българи в чужбина. Сред предпочитаните оферти за ранни записвания сред родната туристическа публика продължават да бъдат тези в Гърция, Турция, Испания, Италия и дори Египет и Тунис.

Накъде през това лято – чуйте предложения и съвети в звуковия файл.

Дестинация Трън предлага над 70 км нови екопътеки
Новините от Трънското туристическо дружество в студиото на „Нашият ден“ донася неговият председател Руслан Зарев, който кани слушателите на лятно изкачване на връх Руй и на вълнуващи преходи по над 70 км нови екопътеки на територията на община Трън.

Защо да изберем дестинация Трън през това лято и какви са предизвикателствата пред местната власт и туристическия бизнес, съветите на експертите и прогнозата за времето през лятото – чуйте още в звуковия файл.

ВИЖТЕ ОЩЕ

От детството към безгрижието

Как се създава и как се остава щастлив човек – за това, за препятствията в детството и за преодоляването им говорим в „Нашият ден“ с Мимоза Димитрова от Асоциация „Българско психоаналитично пространство“ в седмицата на посещението на психоаналитика Патрик Ландман, доскорошен президент на една от авторитетните и най-динамично напредващи френски..

публикувано на 24.06.19 в 10:25

Привилегировани превозвачи

Привилегировани ли са някои превозвачи и защо една фирма продължава да нарушава правата на пътниците – за това говорим в „Нашият ден“ с цигуларката Кремена Николова след едно опасно пътуване. А съвети към всички вас отправя изпълнителният директор на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ Бойко Рановски. Повече в звуковия файл.

публикувано на 24.06.19 в 10:06

Светостта и нейното въплъщение в лицето на св. Йоан Рилски

• Репортаж от Научна конференция, посветена на 550-годишнината от връщането на мощите на св. Йоан Рилски Чудотворец от Търново в основаната от него обител. • Разговор с гл. ас. д-р Венцислав Каравълчев, преподавател в Богословския факултет при СУ „Св. Климент Охридски“ за личността и делото на св. Йоан Рилски.

публикувано на 23.06.19 в 08:05
Протестиращи държат в ръцете си плакати, на които пише „Аз съм (ние сме) Иван Голунов“, по време на шествие в подкрепа на арестувания журналист Иван Голунов.

Руснаците питат

В Русия наричат безпрецедентна реакцията на гражданското общество и журналистическата гилдия на задържането, по обвинение в притежание и разпространение на наркотици, на разследващия журналист и кореспондент на сайта „Медуза“ Иван Голунов. Освобождаването на журналиста доведе до публикации в списание „Огоньок“ и други издания за наркопрестъпленията в..

публикувано на 22.06.19 в 13:25
Василена Радева, Нейтън Купър и техните синове Робин и Леон

Василена и Нейтън - една учудващо добра комбинация

Наши семейни гости са театралната режисьорка Василена Радева, нейният съпруг Нейтън Купър и двете им момчета - Робин и Леон. Брак между българка и американец - звучи нестандартно, особено когато съпругът избира за свое място за живеене България. Тук се раждат и двете им момчета, а защо се чувстват толкова щастливи и удовлетворени – ще ви разкаже на..

публикувано на 22.06.19 в 11:10