Летен туристически сезон в аванс

Експертен коментар и съвети за пътешественици от Константин Занков, новини от Трънското туристическо дружество и лятна прогноза за времето

Руслан Зарев, Мария Мира Христова и Константин Занков (отляво надясно)
Снимка: Любомира Константинова

Летният сезон в аванс коментира в студиото на „Нашият ден“ туристическият експерт Константин Занков, който дава и полезни съвети за онлайн резервациите, самолетните комбинирани пътувания, застраховките по време на път. Констатацията за спад в туристическите пристигания в дестинация България не отменя и някои привлекателни оферти за българи в България, както и за българи в чужбина. Сред предпочитаните оферти за ранни записвания сред родната туристическа публика продължават да бъдат тези в Гърция, Турция, Испания, Италия и дори Египет и Тунис.

Накъде през това лято – чуйте предложения и съвети в звуковия файл.

Дестинация Трън предлага над 70 км нови екопътеки
Новините от Трънското туристическо дружество в студиото на „Нашият ден“ донася неговият председател Руслан Зарев, който кани слушателите на лятно изкачване на връх Руй и на вълнуващи преходи по над 70 км нови екопътеки на територията на община Трън.

Защо да изберем дестинация Трън през това лято и какви са предизвикателствата пред местната власт и туристическия бизнес, съветите на експертите и прогнозата за времето през лятото – чуйте още в звуковия файл.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Събота сутрин в село Момчиловци

На гости в планинското село Момчиловци, което се намира в Южна България, в сърцето на Централните Родопи. Разположено е високо в планината с надморска височина от 1070-1280 м и е на 14 км от най-близкия град Смолян. Момчиловци е популярна дестинация за селски туризъм. Недалеч от него се намира ски курортът Пампорово. Наблизо е и местността..

публикувано на 19.10.19 в 08:50

Защитата на човешките права е гаранция за сътрудничество между КЗД и сродните турски институции

В края на август 2019 г. КЗД подписа меморандум за сътрудничество с омбудсмана на Турция Шереф Малкоч. След подписването на меморандума Комисията беше поканена в Република Турция за договаряне на съвместни инициативи за защита от дискриминация и съхраняване на човешките права. Доц. д-р Ана Джумалиева, председател на Комисията за защита от дискриминация..

публикувано на 18.10.19 в 14:43
Анелия Торошанова, Мария Стефанова, Захари Генов, Антон Станков и Бетина Жотева

Оставката на Светослав Костов няма да реши кризата в БНР

Оставката на Светослав Костов няма да реши кризата в БНР. Така коментираха ситуацията в БНР в студиото на "Законът и Темида" Бетина Жотева, член на СЕМ; Мария Стефанова, медиен експерт, бивш председател на СЕМ, и адвокат Антон Станков, бивш съдия и бивш министър на правосъдието. Те изразиха и своите становища по отношение на ф алшивите новини и..

публикувано на 18.10.19 в 12:52
Ива Дойчинова и Златна Костова

Среща със Златна Костова в края на циганското лято

"Обещава и сребро, и злато – Циганското лято"  – финалът на стихотворението "Циганско лято" на Златна Костова е добро начало за срещата с нея в рубриката "Главен герой" на "Нашият ден". Тя се пада на датата на имения ѝ ден, а Златна е от хората, които не просто напълно отговарят на името си, ами и му придават допълнителен блясък. Преводачка на пиеси,..

публикувано на 18.10.19 в 10:57

Поход на свободата срещу трафика на хора

Трафикът на хора е зловеща реалност, за която смятаме, че се случва някъде далеч от нас. Приемаме, че животът ни се е сложил така, че рискът да бъдем отвлечени, подмамени от фалшива обява за работа или от близък човек за нас не съществува. По болезнената тема за трафика на хора в студиото на "Нашият ден" Любомира Константинова разтоваря с Мартин..

публикувано на 17.10.19 в 12:54