Език, култура, комуникации

ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”
Снимка: briag.bg

Филологическият факултет на Великотърновския университет беше организатор и домакин на четвъртата Международна конференция „Езици, култури, комуникации“. Повече от 100 учени, преподаватели и студенти от 11 български и 12 чужди университети и институти, представиха свои изследвания и участваха в дискусиите по различни аспекти на филологията и хуманитарното знание. 

В памет на двама големи български учени – проф. Иван Гълъбов и проф. Николай Ковачев, свързани с изграждането на ВТУ като авторитетно учебно заведение и научен център, конференцията започна с две юбилейни сесии, в които беше представено богатото им научно наследство, а техни ученици и последователи изнесоха доклади. Беше организирана и кръгла маса „Филология – нови прочити“.
Подробностите може да научите от записа с участието на проф. Живка Колева-Златева, доц. Даниела Константинова и проф. Людмила Иванова от ВТУ.

• „25 години „За думите“ – от фонда на предаването – „малкиТЕ и средни… предприятия“

• „Всичко за образованието“ – 11- ото издание на младежкия предприемачески форум „Изгряващи звезди“ на „Джуниър ачийвмънт“.