Актьорските обувки на Бориса Сарафова

БНР Новини
Бориса Сарафова
Снимка: Таня Димова

Бойна натура, с вечна усмивка на лицето, дяволско спокойствие и желание да вкара всички в своята комедия. Сваля цялото ежедневие малко преди да се качи на сцената, а обувките ѝ, цветни и различни, винаги са актьорски. Такава е Бориса Сарафова в театъра, в живота, а и в ефира на „Време и половина“.

Бориса е от лигата на „Младите в изкуството“. От името ѝ се разбира, че борбата е вечна и ще бъде такава, при това винаги за добро. Завършила е НАТФИЗ в класа на Стефан Данаилов, а сега е в трупата на Драматично-кукления театър „Иван Радоев“ в Плевен, родният ѝ град. 

От януари Плевенският театър ще гостува всеки месец в „Сълза и смях“ и зрителите ще могат да видят Бориса, обута в някои от всичките ѝ актьорски обувки. Преди това публиката може да се наслади на играта ѝ и в „Апарт“ – документалния спектакъл на режисьора Илко Ганев, който ни среща с живота на артистите със сребро в косите. Спектакълът обаче не е само за актьори и Бориса много държи това да се знае. Той е за всеки, който чувства и иска да го прави. За всеки, който не се страхува да падне в капана на емоциите и да се срещне отблизо с мислите за смъртта, живота и любовта.

В „Апарт“ Бориса играе с още петима млади и талантливи актьори. Всички те имат свободата да завладеят публиката, както самите те намерят за добре. Важното е да са искрени със зрителите си, а те са. Самата Бориса се зарежда от публиката. Провокира я, а и тя нея също. Бориса винаги борави със смеха. Къде от стремежа да скрие онова, което мъчи душата ѝ, където от желание просто да зарази останалите с онова, което я радва. Смях има и в звуковия файл. Пуснете го и ще чуете.