30 години по-късно

Едни от най-известните ни артисти със световен успех са героите в интервютата на Даниел Ненчев, които той събра в книгата „Идеи без граници“ по повод 30 години от началото на демократичните промени у нас. 

„В тези интервюта Даниел Ненчев постига многоетажие на смисъла и скъсване на властовото разстояние с обекта на своите въпроси – с добър вкус, без излишна фамилиарност и с изключително чувство за ритъм на разговора. Ако бях по-емоционален, бих употребил думата „блестящ“, пише Ивайло Нойзи Цветков за книгата. 

Хората на изкуството, които Ненчев е избрал да интервюира, са 30, като в книгата можем да видим и много техни снимки. Каква е идеята, която го е накарала да ги събере между кориците, чуйте от интервюто с автора.ВИЖТЕ ОЩЕ
Кин Стоянов, Мария Мира Христова и Гроздан Караджов

Геният на Радой Ралин – постфактум и футуристично

В изложбената зала на Държавна агенция “Архиви“ до края на ноември може да се види изложбата “Радой Ралин в огледалото на времето“, представяща снимки, шаржове и други документи от архивния фонд на Радой Ралин в Централния държавен архив, който достига не по-малко от 12 линейни метра. Изложбата е посветена на 15-годишнината от смъртта на..

публикувано на 13.11.19 в 12:20
Александър Райчев и Румен Гълъбинов

Пенсионните фондове трябва да могат да инвестират в по-високодоходни инструменти

Депутатите приеха бюджета на Държавното обществено осигуряване. Дебатът премина в остри реплики между управляващи и опозиция като темата, която предизвика ожесточени спорове беше размерът на пенсиите. В студиото на "Нашият ден" финансистът и икономист Румен Гълъбинов коментира тази важна за всички тема. Фокус на разговора с Александър Райчев са..

публикувано на 13.11.19 в 12:15
Комисията по бюджет и финанси, съвместно с комисията по здравеопазване и комисията по социална политика гледа законопроект за бюджета на НЗОК за 2020 г.

Парите за здраве отново обект на много спорове

Днес в парламента е на ход дискусията по бюджета на Националната здравноосигурителна каса и Държавното обществено осигуряване. Още в комисията по здравеопазването се посочиха някои недостатъци на иначе сериозното увеличаване на парите за здраве изобщо. Защото за следващата година са предназначени малко над 464 милиона лева за здраве – и с това..

публикувано на 12.11.19 в 12:43
Новите кметове и общински съветници се заклеват на тържествено заседание на СОС

Изтичащите мораториуми върху частни терени в столицата – проблем с повишена трудност

Днес новият стар кмет на София Йорданка Фандъкова, общинските съветници и 24-те новоизбрани районни кметове положиха клетва на тържествено заседание в Столичната община. Днес със сигурност  е тържественият момент за всички, които ще управляват София в следващите 4 години, но… сивото всекидневие с още по-голяма сигурност ще ги застъпи още утре...

публикувано на 12.11.19 в 12:14
Част от актьорите на Невиждан театър

Училище за зрение и пътят към проглеждането

Режисьорът, актьор и педагог Велимир Велев е "Главен герой" в "Нашият ден", за да разкаже как се прави театър от незрящи за зрящи. Неговата школа „Училище за зрение“ към „Невиждан театър“ се пребори с 90 проекта от цял свят и взе една от четирите награди на Youth Democracy Award организирана от Правителствената федерална агенция за гражданско образование..

публикувано на 12.11.19 в 11:31