Предаване без име

събота, от 11.00 до 12.00 часа

Поле за изява на българските музиканти от различни жанрове - световноизвестни или изгряващи в момента. Под мотото „Малки истории за големи музиканти“ то предлага по-нестандартен поглед към живота и кариерата на певци, инструменталисти, диригенти и композитори. В откровен и интимен разговор с водещата те разкриват неизвестни за широката публика страни от личния си живот, споделят подробности около своя избор на професия, както и жертвите и трудностите, с които е свързан той. Звучи и музика в тяхна интерпретация. Задължително условие е всеки гост на предаването да разкаже някаква „малка история“ от кариерата или личния си живот, която до този момент не е разказвал никъде другаде. Вторият план на предаването е изграден върху кратки, забавни истории от живота на класическите световни композитори и изпълнители, както и анекдоти за музиканти (илюстрирани със съответна музика в тяхно изпълнение).
За повече информация посетете фейсбук страницата на предаването
Екип: Аделина Александрова
Публикации

Симо Лазаров: Работи честно – все някой, някога, някъде ще те оцени!

Симо Лазаров се смята за пионер в областта на електронната и компютърна музика в България. Роден е в София на 9 март 1948 година. Завършва Музикалната академия в Прага и Техническия университет в София. От 1967 до 1982 г. свири в рок група..

публикувано на 16.06.18 в 12:10
Мария Цветкова-Маджарова (вляво) и Аделина Александрова в студиото на програма „Христо Ботев“.

Сопраното Мария Цветкова-Маджарова – Започнат ли да ме убеждават, че нещо няма да стане, си казвам: „Това е за мен! Ще се справя!“

Мария Цветкова-Маджарова е родена в Бургас. Завършва НМА „Проф. Панчо Владигеров” в класа по оперно пеене на проф. Реса Колева през 1995 година. През 1994 г. печели Специалната награда в категория оперно пеене на ХІV Национален конкурс „Светослав Обретенов”..

публикувано на 19.05.18 в 12:05
Аделина Александрова и Мила Павлова (вдясно) в студиото на програма „Христо Ботев“.

Мила Павлова: Ценете хората на изкуството и духа!

Усмихната, деликатна и нежна, тя всъщност притежава невероятна енергия, която ѝ помага да довежда до успешен финал всички смели проекти, с които се захваща. Самата тя – прекрасен музикант, вече осем години Мила Павлова е идеен вдъхновител и основен двигател..

публикувано на 12.05.18 в 12:05
Даниела Дикова и Аделина Александрова в студиото на

Даниела Дикова: Антон е винаги до мен и ми помага в трудни моменти

Има ли предопределеност в нашия живот и кога разбираме това истински – преди или след като нещо ни се е случило? Какво е да срещнеш Мъжа на живота си и да установиш, че макар да сте от различни генерации, ви свързват безброй видими и невидими нишки и тази..

обновено на 02.04.18 в 16:11
Огнян Константинов, Аделина Александрова и Данчо Радевски (отляво надясно)

„Нещата се случват, когато е трябвало да се случат“ – премиерен компактдиск на Данчо Радевски и Огнян Константинов с творби за кларинет и виола от Макс Брух

В празничното издание на „Предаване без име“ специалните гости са двама: кларинетистът Данчо Радевски и виолистът Огнян Константинов. Поводът също е празничен – премиерата на един компактдиск с творби за кларинет и виола от Макс Брух, чиято поява идва точно..

публикувано на 06.03.18 в 09:05
Милена Моллова в рубриката „Малки истории за големи музиканти”

Проф. Милена Моллова: Публиката не може да бъде излъгана

Милена Моллова е емблематично име в българската клавирна музика. Вече повече от 70 години тя е на сцената - харизматична, пълна с енергия и безупречен професионализъм. Изградила се като изпълнител в школата на колоси като Емил Гилелс, Димитър Ненов, Панка..

публикувано на 13.02.18 в 09:20
Петър Македонски и Аделина Александрова в студиото на предаването.

Петър Македонски: Каквото и да е било, винаги си пожелавам всяка година да бъде по-успешна от предишната

Петър Македонски е роден на 8 юни 1988 в София. Трето поколение тромпетист, син на проф. Ангел Македонски (тромпет) и внук на легендарния Петър Кърпаров (основател на българската тромпетна школа), той охотно и по един забележително впечатляващ начин..

публикувано на 20.01.18 в 12:05

Кларинетистът Боби Йоцов: Аз мога

Борислав Йоцов е роден през 1966 година. Син е на известния български обоист Георги Йоцов и брат на Христо Йоцов – композитор и водещ джаз-музикант. Завършва класа по кларинет на проф. Сава Димитров в Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“..

публикувано на 18.12.17 в 10:15
Йоанна Каменарска и Аделина Александрова в студиото на

Йоанна Каменарска: българският инат винаги побеждава

Йоанна Каменарска e родена в София. Учи цигулка първо при Йосиф Радионов, а след това – 17-годишна е приета в Моцартеума в Залцбург и продължава образованието си при легендарния Руджеро Ричи. Носител е на трета награда на Международния конкурс „Моцарт“ в..

обновено на 11.12.17 в 09:45
Иван Дреников и Аделина Александрова в студиото на предаването

Пианистът Иван Дреников: талантливият човек винаги е доброжелателен към другите

Иван Дреников е роден през 1945 година в София. Учи при Панка Пелишек и Панчо Владигеров, а на 18 години, след получаването на наградата на Международния конкурс за млади пианисти „Феручо Бузони“ започва и международна кариера като изпълнител. Става..

обновено на 02.12.17 в 13:34