Предаване без име

събота, от 11.00 до 11.54 часа

Поле за изява на българските музиканти от различни жанрове - световноизвестни или изгряващи в момента. Под мотото „Малки истории за големи музиканти“ то предлага по-нестандартен поглед към живота и кариерата на певци, инструменталисти, диригенти и композитори. В откровен и интимен разговор с водещата те разкриват неизвестни за широката публика страни от личния си живот, споделят подробности около своя избор на професия, както и жертвите и трудностите, с които е свързан той. Звучи и музика в тяхна интерпретация. Задължително условие е всеки гост на предаването да разкаже някаква „малка история“ от кариерата или личния си живот, която до този момент не е разказвал никъде другаде. Вторият план на предаването е изграден върху кратки, забавни истории от живота на класическите световни композитори и изпълнители, както и анекдоти за музиканти (илюстрирани със съответна музика в тяхно изпълнение).
За повече информация посетете фейсбук страницата на предаването
Екип: Аделина Александрова
Публикации
Огнян Константинов, Аделина Александрова и Данчо Радевски (отляво надясно)

„Нещата се случват, когато е трябвало да се случат“ – премиерен компактдиск на Данчо Радевски и Огнян Константинов с творби за кларинет и виола от Макс Брух

В празничното издание на „Предаване без име“ специалните гости са двама: кларинетистът Данчо Радевски и виолистът Огнян Константинов. Поводът също е празничен – премиерата на един компактдиск с творби за кларинет и виола от Макс Брух, чиято поява идва точно..

публикувано на 06.03.18 в 09:05
Милена Моллова в рубриката „Малки истории за големи музиканти”

Проф. Милена Моллова: Публиката не може да бъде излъгана

Милена Моллова е емблематично име в българската клавирна музика. Вече повече от 70 години тя е на сцената - харизматична, пълна с енергия и безупречен професионализъм. Изградила се като изпълнител в школата на колоси като Емил Гилелс, Димитър Ненов, Панка..

публикувано на 13.02.18 в 09:20
Петър Македонски и Аделина Александрова в студиото на предаването.

Петър Македонски: Каквото и да е било, винаги си пожелавам всяка година да бъде по-успешна от предишната

Петър Македонски е роден на 8 юни 1988 в София. Трето поколение тромпетист, син на проф. Ангел Македонски (тромпет) и внук на легендарния Петър Кърпаров (основател на българската тромпетна школа), той охотно и по един забележително впечатляващ начин..

публикувано на 20.01.18 в 12:05

Кларинетистът Боби Йоцов: Аз мога

Борислав Йоцов е роден през 1966 година. Син е на известния български обоист Георги Йоцов и брат на Христо Йоцов – композитор и водещ джаз-музикант. Завършва класа по кларинет на проф. Сава Димитров в Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“..

публикувано на 18.12.17 в 10:15
Йоанна Каменарска и Аделина Александрова в студиото на

Йоанна Каменарска: българският инат винаги побеждава

Йоанна Каменарска e родена в София. Учи цигулка първо при Йосиф Радионов, а след това – 17-годишна е приета в Моцартеума в Залцбург и продължава образованието си при легендарния Руджеро Ричи. Носител е на трета награда на Международния конкурс „Моцарт“ в..

обновено на 11.12.17 в 09:45
Иван Дреников и Аделина Александрова в студиото на предаването

Пианистът Иван Дреников: талантливият човек винаги е доброжелателен към другите

Иван Дреников е роден през 1945 година в София. Учи при Панка Пелишек и Панчо Владигеров, а на 18 години, след получаването на наградата на Международния конкурс за млади пианисти „Феручо Бузони“ започва и международна кариера като изпълнител. Става..

обновено на 02.12.17 в 13:34
Андриан Андреев и Аделина Александрова в студиото на

Лютиерът Андриан Андреев: Гледайте философски на живота и отбягвайте дребнотемието

Той има щастливото излъчване на човек, който е в хармония и равновесие със самия себе си. Животът му преминава в благословената тишина на работното ателие, но тази тишина генерира и ражда музика. Андриан Андреев е „Майсторът от Кремона“ – завършил е..

публикувано на 18.11.17 в 12:05
Зорница Иларионова (вляво) и Аделина Александрова в студиото на „Предаване без име“

Цигуларката Зорница Иларионова: Вярвайте в мечтите си и те ще се осъществят!

Зорница Иларионова е родена на 28 септември 1992 година в Плевен. Завършва с отличие НМУ “Любомир Пипков“ - София през 2011 година като ученичка на своята майка - цигулковата педагожка Благородна Танева, учи и в Еscuela Superior de Musica Reina Sofia -..

публикувано на 04.11.17 в 12:10
Аделина Александрова и Георги Арнаудов в студиото на

Композиторът Георги Арнаудов: Бъдете все повече в бульона на живота

Той е мистериозният „Събеседник без име“ , който две съботи поред гостува на „Предаване без име“.  Един от най-популярните и обичани съвременни български композитори, който тази година стана на 60 и покрай този юбилей е по-слушан и обсъждан от всякога...

публикувано на 28.10.17 в 12:10
Нона Кръстникова и Аделина Александрова в студиото на

Нона Кръстникова: Не оставяйте живота си без красота и без изкуство

Нона Кръстникова е родена в София. Завършва оперно пеене при проф. Мила Дюлгерова в НМА „Панчо Владигеров” София, където няколко години по-късно защитава и докторска степен по музика, а сега е и преподавател там. Участвала е в редица майсторски класове, като..

публикувано на 07.10.17 в 12:05