Предаване без име

събота, от 11.00 до 12.00 часа

Поле за изява на българските музиканти от различни жанрове - световноизвестни или изгряващи в момента. Под мотото „Малки истории за големи музиканти“ то предлага по-нестандартен поглед към живота и кариерата на певци, инструменталисти, диригенти и композитори. В откровен и интимен разговор с водещата те разкриват неизвестни за широката публика страни от личния си живот, споделят подробности около своя избор на професия, както и жертвите и трудностите, с които е свързан той. Звучи и музика в тяхна интерпретация. Задължително условие е всеки гост на предаването да разкаже някаква „малка история“ от кариерата или личния си живот, която до този момент не е разказвал никъде другаде. Вторият план на предаването е изграден върху кратки, забавни истории от живота на класическите световни композитори и изпълнители, както и анекдоти за музиканти (илюстрирани със съответна музика в тяхно изпълнение).

Екип: Аделина Александрова

Публикации

Аделина Александврова и Струнен квартет „Фрош“ пред студиото на „Предаване без име“.

Струнен квартет „Фрош“ гостува на „Предаване без име“

За 12-те години на своето съществуване струнен квартет „Фрош“ си извоюва завиден авторитет. Създаден през 2007 г. в София, съставът започва концертната си дейност с ежегодно участие в цикъла от концерти на БНР – Солистите на радиото. Осъществява редица..

публикувано на 07.06.19 в 13:51
Аделина Александрова и Владислав Григоров

Владислав Григоров: живеем в 21-и век и трябва да се съобразяваме с реалностите

Проф. Владислав Григоров е една от легендите в българското музикално-изпълнителско изкуство. Великолепен валдхорнист, той е прочут с несравнимия си тон и блестящи възможности като инструменталист, а името му присъства трайно в музикалния ни живот над..

публикувано на 19.04.19 в 11:00
Момент от награждаването

„Златна лира“ за водещата от програма „Христо Ботев“ Аделина Александрова (видео)

Ръководството на Съюза на българските музикални и танцови дейци присъди своето най-високо отличие – „Златна лира“ – за високи художествено-творчески постижения и по повод 30 години творческа дейност на Аделина Александрова - музикален журналист и водещ..

публикувано на 08.04.19 в 11:30
Лия Петрова и Аделина Александрова в студиото на „Предаване без име“

Цигуларката Лия Петрова: Бъдете винаги верни на себе си!

Лия Петрова e родена през 1990 г. Започва да свири на цигулка на 4-годишна възраст, на 6 вече излиза с оркестър на сцена, а на 8-годишна възраст получава медал „Моцарт“ за най-млад артист на ЮНЕСКО. През 2001 г. тя е приета в Hochschule fur Musik und..

публикувано на 01.03.19 в 09:35
Констанца Дюлгерова

Констанца Дюлгерова: Не мога да си представя живота без музика!

Констанца Дюлгерова е родена на 31.08.1995 в София. Интересът й към музиката се проявява още в ранна детска възраст. На четиригодишна възраст е приета в Детска вокална група „Смехоранчета” с художествен ръководител Галина Коджаманова. Участва като..

публикувано на 08.02.19 в 15:00
Аделина Александрова с приза „Златен глас“ на фондация „Надежда Дженева“

Аделина Александрова е Златният глас на БНР за 2018 година (видео)

На традиционната церемония за връчване на годишните награди „Сирак Скитник“ на 25 януари в Първо студио на Българското национално радио, специалният приз „Златен глас“ на фондация „Надежда Дженева“ този път бе присъден на нашата колежка от програма..

публикувано на 28.01.19 в 10:05

Румен Бояджиев-син: Всички искаме да се оправят нещата, но забравяме, че оправянето тръгва от нас

За него музиката е не само целият му живот, но и мисия , за изпълнението на която само един човешки живот не е достатъчен. Може би и затова решението да продължи пътя на баща си – легендарния музикант от ФСБ, Румен Бояджиев   - е най-естественият път,..

публикувано на 30.11.18 в 11:50
Лили Големинова и Аделина Александрова в студиото на

Лили Големинова: Като дете не съм си и помисляла, че ще работя в радио

Един чудесен повод доведе в студиото на „Предаване без име“ колежката от Радио София – Лили Големинова: 110-ата годишнина от рождението на нейния дядо, големия български композитор Марин Големинов. Разбира се, когато на едно място се съберат две..

публикувано на 23.11.18 в 14:40

Визитка на Константин Илиевски

Константин Илиевски е потомствен музикант. Носи името на покойния си дядо – теоретик и музикален педагог. Баща му е композитор, майка му и баба му Анна Илиевска – преподавателки по пиано. Произхожда от фамилия на известни български музиканти. Започва да учи..

публикувано на 18.10.18 в 16:35
Елена Дикова (вляво) и Аделина Александрова в студиото на програма „Христо Ботев“.

Елена Дикова със спомени за проф. Антон Диков

Родена в София, в семейство на потомствени музиканти. Завършва Националното музикално училище „Любомир Пипков“ при проф. Милена Куртева и Държавната музикална академия „Панчо Владигеров“ през 1993 г. в класа на проф. Антон Диков. В периода 1993-1995 г...

публикувано на 21.09.18 в 09:15