Радиотеатър за деца (Семейно радио)

събота и неделя, от 8.10 часа

Публикации

Гатанките на Турандот и гатанките около Турандот

Зад заглавието на приказката Принцеса Турандот , която ще чуете разделена на 3 части - съответно в неделя, 12 март, в събота, 18 март и отново в неделя, 19 март, стои дълга и богата история. Историята на историята за Турандот. Ако започнем да разказваме..

обновено на 17.03.17 в 15:17

Голямата любов като спасение

„Летящият холандец“ е драматизация по едноименната приказка на Камил Беднарж. Който пък я е написал въз основа на всеизвестната легенда за кораба-призрак на Летящия холандец, страшилището на моретата, всяващо ужас дори в най-силните и смели моряци. И има..

публикувано на 03.03.17 в 08:05

Победители с нежни сърца

В последната сутрин на 2016 година ви предлагаме да чуете „Джак и Мери в Страната на Крадците” – приказка, разказана от Анди Джоунс. Тази прекрасна история се е родила в Сейнт Джоунс, Нюфаундленд, Канада – доста студен кът от Канада, а толкова топла..

публикувано на 30.12.16 в 08:15

Чарлз Дикенс за благородния дух на Коледа

По Коледа може да се случи всичко. Включително да се срещнат хората от този свят с привиденията от онзи свят. Тези срещи са наложителни, когато по земята бродят разни човеци със заключени сърца. Един такъв е Скрудж. Пребогат, но богатството не служи за..

публикувано на 25.12.16 в 09:15
Илюстрация: Ханс Ерик Расмусен

Най-коледната приказка на Андерсен пред и на Коледа в Семейно радио

От декември 1845 година, когато е била публикувана за първи път, до декември 2016 г. и до още много и много месеци декември, бъдни вечери и коледи напред във времето „Малката кибритопродавачка“ ще звучи като любимата песен, съчетаваща прекрасна и тъжна..

публикувано на 22.12.16 в 08:50

„Малката русалка” тръгва в четири серии по „Семейно радио”

Радиодраматизацията на приказката на Ханс Кристиян Андерсен „Малката русалка”, дело на режисьора Златко Гулеков, тръгва в четири серии по „Семейното радио” на програма „Христо Ботев”. Малките слушатели ще се срещнат в събота и неделя със самоотвержеността и..

публикувано на 09.12.16 в 11:05
Илюстрация: Петра Браун

Дългият полет до Страната на елфите

От приказката на вълшебника Ханс Кристиан Андерсен Палечка попада в приказката на Рада Москова. И повярвайте, става много интересно! Ето така започва... В шушулката няма буболечка, а едно съвсем мъничко момиченце. То се събужда, за да се зарадва на небето,..

публикувано на 18.11.16 в 11:10

От тук нататък няколко африкански приказки

Попадаме в царството на животните. В ритъм. В ритъма на африканските напеви. Гъсеничка, пухкаво зайче, катеричка-дружка внезапно и разтреперано се срещат със Страшния звяр, незнайно чудовище, което танцува салса върху гърба на слона и се е настанило в..

публикувано на 26.10.16 в 10:05

Ивайло Захариев с дебют в Радиотеатъра

Актьорът Ивайло Захариев, станал известен с ролята си в сериала „Под прикритие“, дебютира в Радиотеатъра като смело се впусна в две нови приключения от „Приключенията на Джими и Алфред“. Двете малки свраки Джими и Алфред, носещи голям късмет, вече имат нов..

обновено на 14.10.16 в 10:40
Илюстрация Джери Славин

Напред с приключенията на Джими и Алфред!

Преди няколко месеца излъчихме пет приключения на Джими и Алфред – двете свраки, които са по-бързи от ракета и от свръхзвуков самолет и които носят много късмет. Авторът Михаил Казаков ги написа за вас, малки приятели, по идея на брат си Петър Казаков...

обновено на 30.09.16 в 10:15