Риалити роман

всяка, неделя
от 19.30 до 20.30 часа

Креативно: натурален творчески процес, в който професионални и непрофесионални автори на живо в студиото, при пълна импровизация, сътворяват главите на цял колективен роман.
Това е територията за импровизации и свободно творчество, литературният салон на програма „Христо Ботев“.
„Риалити роман“ не е радиотеатър, радио спектакъл или радио четиво от познатия вид, той е съвършено нов радио литературен жанр.
Защо е риалити? Защото действието, сюжетът, приключението и литературата се конструират на живо, в стори лабораторията на „Риалити романа“ – студио N на БНР.
Щафетата е 10 разказвачи, 10 глави. Един цял колективен роман с непредвидима посока на развитие. Гостът разказва своята глава в рамките на четири говорни модула, предшествани от предварително записана ретроспекция, преразказ, резюме на разказаната история дотук.

Екип на предаването: Емил Янев, Кин Стоянов, Калина Станева, Георги Стефанов

Публикации

Нестинарски танц

Първият нестинарски танц на Елена е в разгара си. Развълнувана от преживяването, тя затваря очи и се понася в ритъма на музиката. Няколко мига по-късно с нея се случва нещо неочаквано – Елена отваря очи и вижда, че всичко край нея е различно – Мъжът, с..

обновено на 07.10.19 в 09:24

Предизвикване на пламъка

Вниманието ни е насочено към четирима артисти с любопитно минало - талантлива актриса, опитен музикант, потайна художничка и духовит писател. Персонажи с богато въображение. Те тръгват на път. Път, не само във физическия, но и душевния смисъл на думата...

обновено на 08.04.19 в 10:48

Невъзможен дебют

Идваха отдалеч, чертаейки посока в своята „ЧЕРНОВА“, от различни точки на страната. София, Шумен, Пловдив, Търново…, до Хасково. Градът – „ТРАНЗИТ“, но не към някаква „КРАЙПЪТНА ОБИТЕЛ“, а към онзи център, заради когото бяха преодолели всеки „ЗАВОЙ“ на..

обновено на 14.01.19 в 12:29

Операция „Делириум“

Петербург. Световен конгрес по семиотика. Двама отегчени до смърт и солидно почерпени преводачи решават да внесат свой колорит в научното мероприятие. Барикадирани в преводаческата кабина, те успяват да вдигнат на крак не само конгресния център, но и..

обновено на 15.10.18 в 16:53

Една жена и един мъж

Докараха го в насипно състояние: с натрошени крайници, премазани дробове, спукан далак, кръвоизлив в стомаха, вероятно парализиран и със сигурност сломен. Но в съзнание. През две стаи в реанимацията лежеше неизвестната му спътничка от колата – млада,..

обновено на 30.05.18 в 11:27

Необикновените приключения на футболиста Нане Стоичко

Един български футболен талант броди по Европата и света, като хвърля в недоумение всички със своите подвизи. В неговата родина възторжени спортни репортери разказват за похожденията му в кръчмата „Весела България”. Действащи лица: Нане Стоичко -..

обновено на 23.02.18 в 15:27
Адриан Лазаровски

Реквием за Сбъдващия мечти

Авторите на хорър в България от клуб „LAZARUS“ разказват за библиотека „Български риалити романи“ в памет на своя патрон Адриан Лазаровски. Клуб „LAZARUS“ е кръстен на един голям приятел, участник в не една радиокнига на библиотека „Български риалити..

обновено на 13.11.17 в 12:34

Демоните на Магелановия облак

3017 година. На Земята плъзва непознат щам, донесен от космическа експедиция в галактиката Голям Магеланов облак. Планетата е заплашена от жестока пандемия. Галактически кораб поема натам, за да открие причините за т. нар. "Магеланов щам" и евентуален..

обновено на 05.07.17 в 10:10
Доктор Светослав Славчев

Инспектор Стрезов и доктор Славчев: десетте шедьовъра

Доктор Светослав Славчев се отпусна в кожения си фотьойл и разпечата кутия еквадорски млечен шоколад. За него той бе неизмеримо по-ценен от кубинските пури, датската лула, шотландското уиски и пакистанския фъстък взети заедно. Разсъждаваше на глас: дали..

обновено на 18.04.17 в 13:47

Тайнственият ръкопис на даскал Тодор

Жанр: Историческа мистерия Анонс: Два ръкописа в лабиринта на една световна загадка. Посветените са малцина и са пръснати по целия свят. Повечето не са между живите, но се опитват да предупредят от отвъдното. Къде е приликата между една..

обновено на 31.01.17 в 10:49