Семейно радио

всяка събота и неделя,
от 8.00 до 11.00 часа

СнимкаПредаване за всички членове на семейството. Освен важна информация за деня се предлагат и интересни идеи за дома, бита, културни предложения за прекарване на уикенда.

Екип на предаването: Калина Станева, Александър Райчев, Ирина Вълчанова, Роза Дамянова, Аделина Александрова, Веселина Даковска, Мартина Кръстева, Кирил Чобанов, Калина Колева.

Публикации

9 години "Семейно радио"

"Всички щастливи семейства си приличат" - гласи първата част на едно от най-прочутите първи изречения в световната литература. Вече девет години "Семейно радио" запознава публиката с различни фамилии и доказва, че щастливите семейства всъщност са различни..

публикувано на 15.02.19 в 13:06
Зорница Шепкова в Монголия

Зорница Шепкова: Вярвай, достигай и винаги помагай на хората по пътя си

Зорница Шепкова, пътешественик по душа и призвание, беше специален гост в рубриката „Радиавтограф” (в неделното издание на „Семейно радио”). С много позитивизъм, искреност и въодушевление, Зорница сподели със слушателите вълнуващи истории от различни точки..

публикувано на 15.02.19 в 09:00
Корицата на „1968. Дневник на една преломна година. От Виетнам до Мексико“

Ориана Фалачи и 1968 година

През очите на италианската журналистка Ориана Фалачи 1968-ма е една наистина трудна и тежка година - година на войни, на конфликти, на сблъсъци и на непрекъснато прекрояване на картата на света. В тази книга - „1968. Дневник на една преломна година. От..

публикувано на 13.02.19 в 13:12
Ивайло, Владимир, Мартин и Ралица Василеви (отляво надясно)

Семейство Василеви гости в „Моето семейство“

Гостува ни десетгодишният виртуозен пианист Ивайло Василев, който вече има собствени композиции и е включен в учебника по музика за първи клас. В студиото бяха и неговите родители – Ралица и Владимир Василеви, както и по-големият му брат.

публикувано на 12.02.19 в 09:30
СУ „Братя Петър и Иван Каназиреви“

Историята на първото класно училище в Разлог

В това издание на рубриката „Моята история“ на предаването „Семейно радио“ ви срещаме с Катя Бранкова, доктор по история и преподавател по история и цивилизация в СУ „Братя Петър и Иван Каназиреви“ в град Разлог. В звуковия файл можете да чуете историята..

публикувано на 11.02.19 в 15:22
Гнилата акула хакарл оставя дори поетите без думи

Има нещо гнило... в Исландия

Не свързваме Северна Европа с природно изобилие и разнообразие от храна, затова може би е странно, че пред/последната световна кулинарна мода дойде от Копенхаген. "Новият датски принц", както наричат готвачът Рене Реджепи, впрегна най-напредничавите..

публикувано на 09.02.19 в 08:45

Ваня и Благой Бойчеви - гости в "Моето семейство"

Водещата на „Семейно радио“ Калина Станева ви среща със семейството на Ваня и Благой Бойчеви - тя е режисьор, актриса и журналист, а той - един от двигателите на театър Реплика.

публикувано на 04.02.19 в 16:24

"Моето семейство" с Недялко, Стоименка и Ралица Недялкови

Водещата на „Семейно радио“ Веселина Даковска ви среща със семейството на носителя на наградата „Грами“, виртуозният музикант от Оркестъра за народна музика към БНР Недялко Недялков неговата съпруга, певицата Стоименка Недялкова, и тяхната дъщеря Ралица.

публикувано на 02.02.19 в 08:30

Назад към историята на радиото със Захари Миленков

Този път в рубриката „Радиоавтограф“ на предаването „Семейно радио“ тръгваме по следите на историята на радиото със Захари Миленков. Миленков е създател и уредник на Музея за историята на радиото в България, който вече носи името на проф. д-р Веселин..

публикувано на 31.01.19 в 12:10
д-р Цоло Цолов

Александър Балабанов в спомените на неговия внук

В това издание на рубриката „Моята история“ на предаването „Семейно радио“ ви срещаме с Цоло Цолов – първия внук на големия български учен и общественик проф. Александър Балабанов.  Господин Цолов е лекар по професия – началник на Детската..

публикувано на 29.01.19 в 14:02