Семейно радио

всяка събота и неделя,
от 8.00 до 11.00 часа

СнимкаПредаване за всички членове на семейството. Освен важна информация за деня се предлагат и интересни идеи за дома, бита, културни предложения за прекарване на уикенда.

Екип на предаването: Калина Станева, Александър Райчев, Ирина Вълчанова, Роза Дамянова, Аделина Александрова, Веселина Даковска, Мартина Кръстева, Кирил Чобанов, Калина Колева.

Публикации

Антония, Здравко, Емил и Александра Иванови (отляво надясно)

Семейство Иванови гости в „Моето семейство“

Гостува цялото семейство на талантливата Александра Иванова – тринайсетгодишна ученичка от Музикалното училище в София. Как стига до идеята да свири на китара и как нейните родители възприемат това странно нейно хрумване. Ще осъществи ли поканата за участие..

публикувано на 25.02.19 в 11:35
Потомствените гайдари Пейо и Марин Христови (баща и син) на събора в Копривщица, 2010 г.

Живите традиции: Гайдарджийството в Калофер

Музикалната култура на Алтън Калофер Ако проследим историческото, икономическото и културното развитие на Калофер в миналото, ще открием някои явления, свързани с днешното състояние на неговата музикална култура. Редица събития в града променят..

публикувано на 20.02.19 в 18:05
Училището-музей на Васил Левски в двора на църквата „Св. Димитър” в с. Войнягово

„Василе, младо даскалче”: Памет и песни за Левски в село Войнягово, Карловско

Песните, свързани с живота и революционното дело на Васил Левски, отразяват един сантиментален щрих от неговата биография. Безспорна е любовта на Апостола към народната песен, несъмнена е и дарбата му на певец. Това подчертават всички негови изследователи –..

публикувано на 20.02.19 в 15:10

Мисия ранно детско развитие

В това издание на рубриката „Радиоавтограф“ на предаването „Семейно радио“ ви срещаме с Десислава Алексиева. Тя е приятен и интересен събеседник, занимава се с много неща и е трудно да бъде представена на кратко. Завършила е полска и английска филология, а..

публикувано на 19.02.19 в 11:30
Тотка Дочева, Калина Станева и Ния Петрова (отляво надясно)

„Моето семейство“: Ния Петрова и Тотка Дочева

Срещнахме ви с победителката от последния сезон на „Гласът на България“ Ния Петрова – едно момиче с нестандартен глас и невероятен талант и с нейната майка – дизайнера Тотка Дочева.

публикувано на 18.02.19 в 09:30

9 години "Семейно радио"

"Всички щастливи семейства си приличат" - гласи първата част на едно от най-прочутите първи изречения в световната литература. Вече девет години "Семейно радио" запознава публиката с различни фамилии и доказва, че щастливите семейства всъщност са различни..

публикувано на 15.02.19 в 13:06
Зорница Шепкова в Монголия

Зорница Шепкова: Вярвай, достигай и винаги помагай на хората по пътя си

Зорница Шепкова, пътешественик по душа и призвание, беше специален гост в рубриката „Радиавтограф” (в неделното издание на „Семейно радио”). С много позитивизъм, искреност и въодушевление, Зорница сподели със слушателите вълнуващи истории от различни точки..

публикувано на 15.02.19 в 09:00
Корицата на „1968. Дневник на една преломна година. От Виетнам до Мексико“

Ориана Фалачи и 1968 година

През очите на италианската журналистка Ориана Фалачи 1968-ма е една наистина трудна и тежка година - година на войни, на конфликти, на сблъсъци и на непрекъснато прекрояване на картата на света. В тази книга - „1968. Дневник на една преломна година. От..

публикувано на 13.02.19 в 13:12
Ивайло, Владимир, Мартин и Ралица Василеви (отляво надясно)

Семейство Василеви гости в „Моето семейство“

Гостува ни десетгодишният виртуозен пианист Ивайло Василев, който вече има собствени композиции и е включен в учебника по музика за първи клас. В студиото бяха и неговите родители – Ралица и Владимир Василеви, както и по-големият му брат.

публикувано на 12.02.19 в 09:30
СУ „Братя Петър и Иван Каназиреви“

Историята на първото класно училище в Разлог

В това издание на рубриката „Моята история“ на предаването „Семейно радио“ ви срещаме с Катя Бранкова, доктор по история и преподавател по история и цивилизация в СУ „Братя Петър и Иван Каназиреви“ в град Разлог. В звуковия файл можете да чуете историята..

публикувано на 11.02.19 в 15:22