Събота сутрин в...

всяка събота, от 6.00 до 7.00 часа

Представя живота в малки населени места - градчета и села, където местни жители разказват за начина си на живот, споделят своите малки радости и интересни семейни истории, за историята и забележителностите на своето населено място, за празниците и традициите.

Екип на предаването: Валери Леков, Михайлина Павлова

Публикации

Храмът

Събота сутрин в село Крушаре

В сливенското село Крушаре живеят над 2100 човека. То сенамира на около 15 км югоизточно от Сливен и на около 13 км северозападно от Ямбол. Разположено е на левия бряг на река Тунджа в южната най-ниска част на Сливенското поле. Турското име на..

публикувано на 18.05.19 в 07:20

Събота сутрин в Хисаря

Хисаря се намира в централната част на България, под южните склонове на Средна гора и е на 44 км. от областния град Пловдив и 24 км. от град Карлово. Хисаря се отличава с 22-та си извора с различни физико-химични характеристики и температура и с доказани..

публикувано на 11.05.19 в 08:20

Събота сутрин в село Сусам

На 20 километра западно от град Хасково и само на два-три километра от общинския център Минерални бани се намира село Сусам. Там гостуваме на читалище „Будилник – 1903” и с местните хора говорим за живота в селото, историята и настоящето, делниците и..

публикувано на 10.05.19 в 07:45
Женската певческа група на село Стубел

Сeло Стубел прославя името си по сцени и фестивали в цялата страна

Бистра вода бликнала от дънера на повалено от буря дърво. Водата от стубела привлякла хората и дала живот на създаденото поселение. Това се случило преди 13 века. Нарекли го Стубел и до днес не променили името му. Селото расло, порасло и стигнало до близо..

публикувано на 04.03.19 в 09:00
Изглед към селото

Традиции и туризъм в село Горно Драглище

Разположено в Разложката котловина, на 13 км от гр. Разлог, се намира с. Горно Драглище. Приказната красота на южните склонове на Рила планина, в съчетание с живописните гледки към Пирин, ги прави любимо място за туристи от близо и далеч.  Прелестите на..

публикувано на 27.02.19 в 09:30
Женска певческа група с ръководител Пауло Генов

Село Равно поле – познато и непознато

Само на 17 км от центъра на столицата се намира село Равно поле. Може би с изненада ще научите, че в селото и около него има множество минерални извори с вода подобна на тази в Горна баня и все пак с различен състав. Тук е и най-голямото голф игрище в..

публикувано на 19.02.19 в 09:30
Пенсионерският клуб в Долни Богров

Село Долни Богров – пазител на традициите

Източно от столицата, преди да стигнете до магистрала Хемус, има отбивка вдясно на последния светофар, която ви отвежда в село Долни Богров. Селото е разположено в равното на юг от Стара планина. Какво е забележителното тук, какво трябва да знаем за село..

публикувано на 07.02.19 в 09:30
Исторически музей, гр. Самоков

Самоков – минало и съвременност

Самоков е градът дал на страната ни най-добрите майстори на четката, градът на първите фотографи, на първата печатарска преса, роден град на първия български журналист. Град с отколешни връзки със страните от Западна Европа, утвърдил се като водещ в..

публикувано на 02.02.19 в 07:20

Читалище-паметник „Отец Паисий“ в Самоков

Великият реформатор Митхад паша в средата на ХIX век е казал за самоковци, че „ не е срещал по-интелигентен народ никъде другаде в своя вилает“. Това дава основание да се счита, че читалищна дейност се е развивала много преди годината 1859, от която са..

публикувано на 30.01.19 в 08:05
Народно читалище „Христо Ботев“ в село Мирково

Народно читалище „Христо Ботев“ в село Мирково – огнище на духовност

Повече от 130 години Народно читалище „Христо Ботев“ в село Мирково събира под покрива си жадни за култура и знания творци и изпълнители. Дългогодишни са традициите на самодейните състави, богата е културната програма. Многожанров и голям концерт могат..

публикувано на 17.12.18 в 14:33