Какво се случва

петък
от 18.00 до 19.00 часа


Предаването представлява обзор на културните събития и факти от седмицата и анонс на предстоящите в почивните дни с акцент върху няколко от по-значимите.

Екип на предаването: Александър Михайлов, Боряна Георгиева, Мариана Ганчева, Милена Лекова, Светлана Тарашоева, Таня Димова.

Публикации

Сградата на Баухаус в Десау, построена през 1925

Баухаус и масовата архитектура

През следващата година Германия ще отбележи с голям проект и много събития 100-годишнината от основаването на школата Баухаус. Висшето училище за пластични изкуства, дизайн и занаяти остава в историята като едно от най-прогресивните учебни заведения..

публикувано на 17.12.18 в 12:15

Мечтата на Димитър Димов да бъде ветеринарен лекар

На днешния 14 декември ветеринарните специалисти в България отбелязват своя професионален празник. Датата не е избрана случайно – на този ден през 1897 г. е приет първият законодателен акт, който поставя началото на ветеринарномедицинското дело в..

публикувано на 14.12.18 в 19:10

Едно шоу на No Blink

Гледате ли телевизионни сериали? Ако отговорът ви е положителен, веднага ще ви попитам дали ви е направило впечатление качеството на съответната продукция? Мисля, че няма да сбъркам, ако кажа, че то се доближава, а понякога дори надминава това на..

публикувано на 07.12.18 в 19:35
Част от актьорите на Невиждан театър

Школата „Училище за зрение“ с германска награда за социален проект

Школата „Училище за зрение“ към „Невиждан театър“ се пребори с 90 проекта от цял свят и взе една от четирите награди на Youth Democracy Award  организирана от  Правителствената федерална агенция за гражданско образование на Германия.   Наградата се..

публикувано на 03.12.18 в 15:30
Люба Йоцова е първата Мис България, избрана през 1929 година.

Първата „Мис България“ е избирана от интелектуалци

„Нека нашите девици да надвият своето стеснение и да се явят на обявения конкурс за всеевропейска красавица. Има несъмнено млади хубави българки и ако всички се явят, за да дадат възможност да се избере най-хубавата от хубавите, не е изключена..

публикувано на 26.11.18 в 15:56

Образ и текст в близка среща

„Когато нещата са наистина зле, можеш да се разсмееш или пък можеш съвсем да се сринеш“. Този цитат на Маргарет Атууд ме посрещна в зелен плик, който сама си избрах измежду всички останали цветни изкушения. Още на входа в галерия "2.0", където вчера..

публикувано на 16.11.18 в 19:05

Музиката на София

" Музиката на София“ е документален разказ за хора, които вдъхват живот на едно отмиращо изкуство с любовта си, за гласа на 12 камбани, за това дали ги чуваме, или не и как отекват у всеки от нас. Режисьорката Камелия Петрова събира във филма си..

публикувано на 23.10.18 в 09:10

Изгражда се първият у нас център за компетентност

Тази седмица беше представен проектът за първия в България Център за компетентност по квантова комуникация, интелигентни системи за сигурност и управление на риска „Квазар“. Проектът е съвместна разработка между ръководителите на четири университета у нас и..

публикувано на 19.10.18 в 19:05

Толкова много неща с Петър Чухов

„Толкова много неща“ е името на новата песен на литературната рокгрупа „Латекст“, която ще бъде част от следващия им краткосвирещ албум. „Най-добрите творби са тези, които успяват да събудят определени вътрешни гласове в хората“ – казва поетът..

публикувано на 15.10.18 в 14:52

Инфлуенсърите и ролята им в дигиталното бъдеще

Развитието на социалните мрежи и видеоплатформите през изминалите години роди феномена инфлуенсър. Инфлуенсърът е човек, който създава авторско съдържание в социалните мрежи, говори за ежедневни неща, споделя части от живота и от размислите си, общува..

публикувано на 09.10.18 в 11:23