Камелия Нейкова: Гражданският борд към МС и Общественият съвет към ЦИК няма да дублират функциите си, а ще се допълват

Първото заседание на Гражданския борд за свободни и прозрачни избори ще се проведе днес. За участие са поканени близо 40 неправителствени организации, наблюдатели на изборите  и експерти. Камелия Нейкова, говорител на ЦИК, Калин Славов от..

публикувано на 27.08.14 в 17:50

Проф. Константинов: Методиката за преброяване при избора на народни представители е грешна

Методиката за преброяване на резултати при избора на народни представители е грешна. Това е позицията на проф. Михаил Константинов , изразена на първото заседание на Изборния граждански борд, което бе проведено веднага след създаването му по-рано..

публикувано на 27.08.14 в 17:45

ГЕРБ обяви водачите на листите за предсрочните парламентарни избори

Националният предизборен щаб на ГЕРБ обяви водачите на листите на партията за участие в предсрочните парламентарни избори на 5-и октомври. Министрите от кабинета на Борисов, както и самият Бойко Борисов, са водачи на листи. От бившите депутати на..

публикувано на 26.08.14 в 15:05

До 400 може да достигнат изборните секции в чужбина

До 400 може да достигне броят на изборните секции зад граница за предсрочните парламентарни избори на 5-и октомври, обявиха от Министерството на външните работи. Определените в бюджета 1 милион и 200 хиляди лева за организацията и провеждането на..

публикувано на 25.08.14 в 16:45

Малките партии се надяват на парламентарно представителство, обещават промяна на статуквото

Надяваме се да имаме шанса да се преборим и да преминем 4-процентната граница. Амбициозно е, но всеки знае своите възможности. Ние често работим с хората, отправяме директно посланията си към симпатизантите и избирателите си.  Това..

публикувано на 25.08.14 в 14:15
Говорителите на ЦИК Александър Андреев и Камелия Нейкова

ЦИК предвижда строги мерки за предстоящите на 5 октомври парламентарни избори

Драконовски мерки предвижда Централната избирателна комисия за предстоящите извънредни парламентарни избори. Ще бъде контролиран целият процес по отпечатването на бюлетините, които според новия изборен кодекс ще се печатат само от БНБ...

публикувано на 23.08.14 в 08:20
Говорителят на ЦИК Александър Андреев

20 партии и 7 коалиции остават засега на изборите

20 партии и седем коалиции ще участват в парламентарните избори на 5-и октомври, ако ГРАО потвърди коректността на подписките на още 11 формации. Проверката с подписките на девет политически партии и две коалиции от дирекция "Гражданска..

публикувано на 21.08.14 в 15:30

Цветозар Томов: Очаквам на изборите броят на гласуващите да надхвърли 3,5 милиона

Централната избирателна комисия е отказала да регистрира две от партиите до изтичането на срока вчера. Участието на още една партия е под въпрос, докато продължава проверката на списъците подписи, съобщи говорителят на Централната избирателна комисия..

публикувано на 21.08.14 в 07:55

Татяна Дончева: В българската политика се върти грешно количество пари по кампаниите

Лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева регистрира формацията за предстоящите парламентарни избори. Тя каза, че в оставащите дни до регистрация на листите все още ще подбира кандидати за депутати сред млади, непознати на обществеността хора...

публикувано на 20.08.14 в 13:45

Последен срок за регистрация на партиите в ЦИК

Днес изтича срокът, в който в Централната избирателна комисия партии и коалиции могат да подават документи за участие в предстоящите предсрочни парламентарни избори. До момента са регистрирани 7 партии и четири коалиции. Една от партиите, която..

публикувано на 20.08.14 в 07:30

МВР е готово с охраната и провеждането на изборния ден на 5-и октомври

МВР е готово с охраната и провеждането на изборния ден на 5-и октомври, каза министърът на вътрешните работи Йордан Бакалов след националното съвещание на ръководството на ведомството: Охраната на отпечатването на бюлетините, тяхното..

публикувано на 19.08.14 в 14:50
Димитър Иванов от Временните обществени съвети на българите в чужбина – Швейцария

Стартира проект за подготовка на масово гласуване в чужбина на извънредните парламентарни избори

Група българи и организации на българи, живеещи в чужбина, обединяват усилията си за подпомагане на масовото участие на нашите сънародници на парламентарните избори, които ще се проведат на 5 октомври 2014. Подробности за проекта могат да бъдат..

публикувано на 15.08.14 в 18:00

Проф. Емилия Друмева: Ще има повече избирателни секции за българите в чужбина

Експертното междуведомствено звено и Изборният борд несъмнено ще бъдат две различни звена. Членовете на междуведомствената експертна група, председателствана от премиера, са на равнище зам.-министър и представляват министерствата, които са пряко..

публикувано на 13.08.14 в 11:20

Стартира проект за подготовка за масово гласуване в чужбина на 5-и октомври

Стартира проект за подготовка за масово гласуване в чужбина на 5-и октомври. Координаторът на временния Обществен съвет на българите във Франция Любомир Гаврилов заяви в интервю за предаването "12+3", че целта е да се привлекат повече българи в..

публикувано на 12.08.14 в 14:10

ЦИК приема от днес документите за регистрация на партии и коалиции за участие в изборите на 5-и октомври

Централната избирателна комисия приема от днес документите за регистрация на партии и коалиции за участие в парламентарните избори на 5-и октомври.  ГЕРБ внесоха първи документи за регистрация на партията за предсрочните парламентарни избори...

публикувано на 12.08.14 в 07:55

26 милиона лева за организацията и провеждането на предсрочните парламентарни избори на 5-и октомври

Близо 26 милиона лева ще струва организацията и провеждането на предсрочните парламентарни избори на 5-и октомври. През миналата година парламентарният вот струваше 21 милиона, а тазгодишният евровот - 23 милиона и 800 хиляди лева. Говорителят на ЦИК..

публикувано на 11.08.14 в 19:50

Меглена Кунева: За мен влизането в парламента не е самоцел

Няма личен успех в тези избори, каза в предаването „Неделя 150“ лидерът на Движение „България на гражданите“ Меглена Кунева . Аз направих всичко за Реформаторския блок, за да може той да държи единството си и защото за мен листите не са някаква..

публикувано на 31.08.14 в 10:35