Красимир Янков: БСП трябва да смени хората от първата си линия

Снимка: БГНЕС

Красимир Янков – избран за депутат с преференция от листата на БСП във Варна, заяви в предаването на "Хоризонт" "Преди всички", че на "Позитано" 20 ще има промени заради слабия резултат от предсрочните избори. Янков очаква обсъждане за смени в ръководството да се проведе след два дни.

Преференциално избраният  депутат от листата на БСП във Варна Красимир Янков обясни, че преференциалният вот има различен характер: 

Случайност с номера на партията, разпознаваемост на кандидатите: учители, лекари, общественици, и има в листите една група хора, за които мажоритарният вот е абсолютно задължителен – това са хората, които са били на обществени и политически  длъжности. За тях е задължително да получат оценка. В тази категория спада и подкрепата за мен. Най-мащабните кампании правеха водачите на листи.

Анализът, който трябва да направи БСП, трябва да е в кратки срокове, не може да бъде задържан, БСП получи два пъти по-малко гласове, отколкото на изборите през миналата година. Трябва да се мине към различна първа линия в партията. Избирателите на БСП направиха оценка и на личностите.
По въпроса за евентуална бъдеща коалиция с ГЕРБ Янков каза: По отношение на приоритетите, все пак  партията е получила подкрепа от гражданите.

Интервюто на Таня Величкова с Красимир Янков можете да чуете от звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!