Станислав Стоянов: Намалява интересът на избирателите към малките алтернативни играчи

При евентуална по-висока активност на изборите над 50%, по-скоро се очертава не толкова фрагментиран парламент с по-малко формации и не толкова големи варианти за коалиции. Това прогнозира социологът Станислав Стоянов от „Алфа рисърч“ в предаването..

публикувано на 22.03.17 в 12:44
СЕМ

СЕМ отчита изостряне на политическия дебат на финалната права преди изборите

На днешното си редовно заседание Съветът за електронни медии прие третия междинен доклад от наблюдението на предизборната кампания. Мониторинг експертите на регулатора изготвят подобен доклад във всяка седмица от кампанията. Периодът на..

публикувано на 21.03.17 в 16:12

Протести против изборния туризъм блокираха граничните ни пунктове с Турция

Малко след 10.00 часа движението на ГКПП " Капитан Андреево " беше блокирано от обявените от патриотите протести срещу така наречения "изборен туризъм" от Турция.  Първоначално протестът беше обявен като мирен, но после хората решиха да блокират..

публикувано на 21.03.17 в 13:01

МВнР: Партиите масово искат да имат представители в избирателните секции в Турция

Политическите партии масово искат да имат представители в избирателните секции в Турция за предстоящия вот на 26 март. Това съобщи ръководителят на работната група във външното министерство  Елена Шекерлетова .В страната ще има 35 секции в 17 населени..

публикувано на 21.03.17 в 12:35

МВнР представя информация за организацията на вота в чужбина

Информация за организацията на гласуването в чужбина за парламентарните избори на 26 март ще бъде представена в Министерството на външните работи. Българите в 70 държави ще могат да упражнят правото си на глас. Общо 371 секции за гласуване на предсрочния..

публикувано на 21.03.17 в 07:25

Румен Радев се срещна с директорите на спецслужбите

Президентът Румен Радев разговаря около час с министъра на вътрешните работи Пламен Узунов , главния прокурор Сотир Цацаров , председателя на Държавна агенция "Разузнаване" Драгомир Димитров и с председателя на ДАНС Димитър Георгиев . На срещата е..

публикувано на 20.03.17 в 18:09
Огнян Минчев

Изострят се политическите спорове преди изборите

Не бива наличието на партия, която е на ръчно управление от страна на Анкара, да дава повод на другата етническа партия, която 20 години владее българските мюсюлмани, да си приписва ореол на герой или на някакъв голям български патриот. Това..

публикувано на 20.03.17 в 18:07

"Тренд": Пет партии са сигурни участници в следващия парламент

Пет партии са сигурни участници в следващото Народно събрание. Реформаторският блок запазва шансове за парламентарно представителство. ГЕРБ остава с лека преднина пред БСП. Това показва проучване на изследователски център „Тренд“, направено по..

публикувано на 20.03.17 в 16:28

Днес е последният срок за заявления за гласуване с подвижна урна

Днес е последният срок в който избиратели с трайни уверждания могат да подават до общините заявления  за гласуване с подвижна избирателна кутия.Условието е на територията на населеното място вече да има назначена подвижна секционна избирателна комисия...

публикувано на 20.03.17 в 13:10
Подвижните секции дават възможност на хората, които не могат да стигнат до урните, да упражнят правото си на глас

Рекорден брой подвижни изборни секции ще има в Плевенско

Рекорден брой подвижни изборни секции ще има на предсрочните парламентарни избори в Плевенско. 285 гласоподаватели са подали молби да гласуват у дома си. Подвижни секции няма да има в 4 от 11-те общини на областта. В община Плевен се създават две..

публикувано на 20.03.17 в 10:56
Юлий Павлов

Юлий Павлов: Увеличава се броят на колебаещите се за кого да гласуват

Днес от Центъра за анализи и маркетинг ще представят резултати от социологическо проучване на общественото мнение на тема "Ще има ли фотофиниш при подредбата на партиите в 44-тото Народно събрание?".   Не можем да говорим за сигурен победител на..

публикувано на 20.03.17 в 08:00

"Галъп интернешънъл": Последната седмица решава вота

Дали БСП или ГЕРБ ще спечели изборите ще зависи от последните дни на кампанията. Това показват данните от проучване на "Галъп интернешънъл". Данните преди решителната фаза на изборната кампания показват равенство сред онези, за които може да се..

публикувано на 19.03.17 в 14:05

Катя Михайлова: ЦИК не взема решения по сигнали на ГИСДИ за медийни нарушения

Гражданската инициатива за свободни и демократични избори ГИСДИ излезе с предварителен доклад за медийната среда по време на предизборната кампания за предсрочните парламентарни избори.  Основните нарушения според наблюдателите касаят начина на..

публикувано на 19.03.17 в 12:05

АФИС: Интригата за първото място на изборите остава до последно, от 5 до 7 партии в бъдещия парламент

Десетина дни преди изборния ден на 26 март отговорът на въпроса за победителя на предстоящия парламентарен вот остава открит. Силите на двамата претенденти – БСП и ГЕРБ – са толкова изравнени, че е вероятно развръзката да дойде в последния момент, а е..

публикувано на 17.03.17 в 12:26

Герджиков: Взети са всички мерки срещу турска намеса в предстоящите парламентарни избори

Взети са всички мерки срещу турска намеса в предстоящите парламентарни избори. Това коментира пред журналисти премиерът Огнян Герджиков .  По думите му от началото на изборите в демократичната история на България винаги е имало някаква намеса от..

публикувано на 17.03.17 в 11:02

Продължава доставянето на бюлетините за парламентарните избори в областните администрации

Бюлетините за парламентарните избори ще бъдат транспортирани до 5 области в страната, а в събота и в неделя – и до останалите областни администрации. Това каза комисар  Петър Антиев  от МВР и допълни:  Това са Смолян, Хасково, Кърджали, Плевен и Ловеч...

публикувано на 17.03.17 в 08:15

ЦИК разпореди премахване на билбордове заради неправомерна предизборна агитация

След близо 2 часа дискусия, Централната избирателна комисия разпореди на областните управители незабавно да премахнат агитационни билбордове, на които лидер на партия, с генералска униформа, е на фона на националното знаме. Липсва и задължителният..

публикувано на 16.03.17 в 18:13

От утре започва транспортирането на изборните книжа

От утре започва транспортирането на изборните книжа от печатницата на Българската народна банка, информира МВР. Охраняваните от полиция и жандармерията бюлетини ще бъдат доставени на областните администрации и Районните избирателни комисии. От..

публикувано на 16.03.17 в 15:59
Стефан Георгиев

Институтът за социална интеграция представя мониторинг на предизборния процес в България

По същество ли се говори на избирателя и може ли той да направи информиран избор? Какви са лицата на медиите в предизборната кампания и допринасят ли те за яснотата на политическите послания? Отговорите на тези послания ще търсим в анализа, който е..

публикувано на 16.03.17 в 09:33

Лигата на младите гласоподаватели с осем въпроса до партиите

Лигата на младите гласоподаватели, която е част от Националния младежки форум, отправи до всички партии и коалиции осем въпроса, касаещи младежките политики. От лигата са дали на партийните централи краен срок за отговор 18-и март. Обобщените..

публикувано на 15.03.17 в 13:43