Д-р Николай Михайлов: С класическите за десницата възгласи: "Пожар, пожар!", извикаха пожарникаря

Това, че десните останаха извън НС не е такъв проблем, какъвто е описван да е, защото, както се изрази Христо Иванов, какъв смисъл има от това да бъдеш коалиция, при положение, че тя не представлява нищо друго освен коалиция от желаещи да скочат в..

публикувано на 28.03.17 в 14:45

АБВ са подали искане до главния прокурор и ДАНС за разследване на ДОСТ

Искане да бъде разследвано Обединението ДОСТ е подала партия АБВ до главния прокурор и до ДАНС. Ако е необходимо регистрацията на ДОСТ трябва да бъде отменена, заяви лидерът на АБВ Константин Проданов . Той определи като разочароващ изборния резултат..

публикувано на 28.03.17 в 14:25

В. Лилков: Компетентността на този парламент ще бъде на по-ниско ниво от тази на предишния

Радан Кънев подаде оставка, но до провеждането на ново Национално събрание, той ще продължи да изпълнява своите задължения. Това каза за предаването "12+3" по "Хоризонт" Вили Лилков , който отрече твърденията, че е новият лидер на ДСБ. Много..

публикувано на 28.03.17 в 14:05

Минчо Христов: Аз винаги съм бил против партийната субсидия

Аз винаги съм бил против партийната субсидия. Това подчерта в интервю за предаването "Преди всички" по програма "Хоризонт" Минчо Христов от партия "Възраждане", единствената партия, която премина бариерата от 1% и ще взема партийна субсидия: В..

публикувано на 28.03.17 в 13:44

Успя или се провали на първите си избори партия "Да, България"

Считаме, че този резултат е важна индикация, че това, с което се захванахме, има смисъл, има перспектива и може да реализира на следващ етап потенциал за истинска промяна в българската политика. Това обясни в интервю за предаването "Преди всички"..

публикувано на 28.03.17 в 13:42

К. Марков: Без обединение вдясно около 10% от населението остават без представителство

Анализът се видя от всеки, който следи процесите, а изводите са много тежки. За пореден път десницата не предложи на своите избиратели вариант за единно явяване и последиците са видими – сякаш се повтаря 2013 година.  Това каза за предаването "12+3" по..

публикувано на 28.03.17 в 13:25
Първан Симеонов

Първан Симеонов: Виждам много сериозно желание да се гласува за личности

В масовото използване на преференцията на тези избори виждам много силно желание в България политическият елит да се променя и това не ме изненадва, защото виждам много сериозно желание да се гласува за личности. Това коментира в интервю за предаването..

публикувано на 28.03.17 в 09:41

26 сигнала за изборни нарушения са постъпили в прокуратурата в Монтана

26 сигнала за изборни нарушения, включително и за купуване на гласове, са постъпили в Окръжна прокуратура в Монтана по време на предизборната кампания и в деня на вота.  Образувани са две досъдебни производства.  18 от сигналите са прекратени след..

публикувано на 28.03.17 в 09:16
Георги Харизанов

Георги Харизанов: Този път разделението при десните партии оказа своето влияние

Този път разделението при десните партии оказа своето влияние. Това каза в интервю за предаването "Преди всички" по програма "Хоризонт"  Георги Харизанов  от Института за дясна политика: Проблемите в Реформаторския блок започнаха веднага след самото..

публикувано на 28.03.17 в 09:13
Ваня Нушева-Кашукеева

Ваня Нушева: Необходима е промяна в начина, по който се посочват членовете на избирателни комисии

Сравнителният анализ на данните от наблюдението през последните осем години показва ясно, че натискът върху избирателите, изразяващ се в контролиран вот, купуване на гласове, се увеличава по време на местни и парламентарни избори. Това заяви в интервю за..

публикувано на 28.03.17 в 08:35

Антон Хиджов: Секционните избирателни комисии не са запознати с техниката на провеждане на избори

Секционните избирателни комисии в голям процент не са запознати с техниката на провеждане на избори. Това коментира в интервю за предаването "Нещо повече" на програма "Хоризонт"  Антон Хиджов  от Българското сдружение за честни избори: Секционните..

публикувано на 27.03.17 в 19:00
Проф. Валери Стефанов

Какво ни казва изборът на народа

Българският народ в качеството му на електорат е демотивиран. Това заяви в интервю за предаването "Нещо повече" на програма "Хоризонт" професор Валери Стефанов : Фактът, че толкова малко хора излязоха да гласуват е показателен в тази посока...

публикувано на 27.03.17 в 17:58

Има ли победители на изборите

На тези избори нямаше победители, защото от ГЕРБ доста сдържано приеха новината. Това посочи в интервю за предаването "Нещо повече" по програма "Хоризонт" Илиян Василев :  Патриотите бяха много разочаровани. "Воля“ и БСП също бяха разочаровани...

публикувано на 27.03.17 в 17:36

Димитър Аврамов: Това са вторите поред добре организирани избори

Това са вторите поред добре организирани избори. Това заяви в интервю за предаването "Нещо повече" на програма "Хоризонт" политологът Димитър Аврамов : Това са вторите поред добре организирани избори. Вече спряхме да говорим за нарушения,..

публикувано на 27.03.17 в 17:06

ОССЕ и ПАСЕ за изборите у нас: Ограничаването на броя на избирателните секции в страни извън ЕС е проблем

Ограничаването на броя на избирателните секции в страни извън ЕС и забраната изборната кампания да се провежда на друг език, освен на български, са част от проблемите, които отчитат международните наблюдатели на изборния ден от ОССЕ и ПАСЕ. Това..

публикувано на 27.03.17 в 15:35
Веселин Марешки

Марешки би приел покана от ГЕРБ за преговори, но ще настоява за участие в управлението

Веселин Марешки поиска директно участие във властта и министерски постове. Лидерът на "Воля" ще обжалва вота и ще иска допълнително преброяване на бюлетини. Той беше категоричен, че ще приеме поканата на ГЕРБ за преговори за формиране на..

публикувано на 27.03.17 в 15:13

С какво последните дни от кампанията промениха нагласите на избирателите

ГЕРБ водеше една по-спокойна, по-равномерна кампания. Това посочи в интервю за предаването "12+3" на програма "Хоризонт"  проф. Александър Маринов : ГЕРБ се оттласна от една негативна ситуация от началото на кампанията, постепенно набра скорост и успя..

публикувано на 27.03.17 в 15:10

ГЕРБ започва разговори за съставянето на правителство през следващата седмица

Очаква се ГЕРБ да започнат разговори  за съставянето на правителство през следващата седмица. От партията не посочиха официално темите и решенията на провелото се заседание на Изпълнителната комисия. Официално от ГЕРБ обясняват, че преди да..

публикувано на 27.03.17 в 15:05
Александър Андреев

ГЕРБ, БСП, Обединени патриоти, ДПС и "Воля" ще имат депутати в 44-тото НС

Представители на 5 партии влизат в 44-тото НС. Това показват данните на Централната избирателна комисия при обработени 99,98% от протоколите на районните комисии. Депутати ще имат ГЕРБ, "БСП за България", Обединени патриоти, ДПС и "Воля". ГЕРБ е..

публикувано на 27.03.17 в 14:55
Павел Баня

В Павел баня ДОСТ победи убедително ДПС

Партия ДОСТ, която не влиза в следващото Народно събрание, е първа политическа сила в старозагорската община Павел баня. Там ДОСТ спечели гласовете на 1664 избиратели срещу 1210, които получи ДПС. Водач на листата на ДОСТ в Старозагорски..

публикувано на 27.03.17 в 14:39