ЦИК решава дали фирмата, поискала да достави машините за гласуване, отговаря на условията

Снимка: БГНЕС

До края на деня Централната избирателна комисия трябва да реши дали единствената фирма, подала оферта да достави машините за машинното гласуване, отговаря на условията. Търговското дружество "Лирекс БГ" подаде документи онзи ден, почти в края на законовия срок. То трябва да осигури 12 500 устройства за 26 март срещу определената от ЦИК максимална сума от 15 милиона лева без ДДС. Управителят на фирмата Манол Илиев припомни пред журналисти, че на изборите през 2009 година са осигурили машините за експерименталното гласуване и добави

Една такава поръчка от около 13 000 машини, подобно количество може да бъде произведено в рамките на седмица, не повече. Но доставката на необходимите компоненти е свързана със срок от порядъка на поне един месец, а понякога и повече.

Според условията до 10-и март машините трябва да бъдат доставени в България, като изпълнителят отговаря за транспортирането им. Софтуерът трябва да бъде инсталиран до 18-и март, а ден преди изборите всички машини трябва да бъдат доставени във всички секции на територията на цялата страна и в чужбина.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!