Розита Еленова: Честите избори развиват медийната среда

Снимка: БГНЕС

Здравеопазването, образованието и културата са най-застъпените теми в ефира на трите големи национални телевизии, показва мониторинг на Съвета за електронни медии. Днес СЕМ представя втория си междинен доклад от наблюдението на предизборната кампания. За първи път Съветът излиза с междинни доклади всяка седмица, подчерта в предаването "Преди всички" Розита Еленова, член на медийния регулатор.

Тя посочи, че кампанията става все по-разнообразна и динамична, а времето за агитация се увеличава. Трябва да виждаме положителното в честото провеждане на избори, защото то развива медийната среда, изтъкна Еленова. Относно хода на предизборната кампанията тя отбеляза:

Увеличават се платените форми на участие и то не толкова клиповете, а хрониките, отразяващи срещите с избиратели и симпатизанти и митинги.

В платените форми освен традиционно участващите големи партии се регистрира и участие на по-малки формации, потвърди Розита Еленова.

Няма тенденция за оплаквания от участници в кампанията, недоволни от отразяването им в изборите, стана ясно още от наблюденията на регулатора.

Цялото интервю слушайте в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!