Мустафа Карадайъ: Надяваме се ГЕРБ да са си взели поука от двата недовършени мандата

Снимка: БГНЕС

Ние от Движението за права и свободи се надяваме ГЕРБ да са си взели поука от двата им недовършени мандата, защото за последните няколко години имаме три кабинета, които подадоха оставка и три пъти бяхме на предсрочни избори. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ на брифинг на партията в коментар на изборните резултати:

Според нас ние неведнъж сме правили оценка за тези процеси, проблемът е във формулата за съставяне на мнозинствата в Народното събрание. От сегашна гледна точка бихме потвърдили, че сега е много важно в България да има стабилност и сигурност. За да има стабилност, сме задали формулата за стабилността в България, а тя е ценностно мнозинство на база на сходства на програми.

ДПС винаги е защитавала и ще защитава независимостта на българската политическа система и участниците в нея. По-широки коментари бихме могли да направим, когато разглеждаме други теми. Не сме на пресконференция за избори. 

Карадайъ е категоричен:

Нашата битка беше в една конкурентна среда с всички участници в тези избори. Да, има една особеност – вие ги наричате "Обединени патриоти". Видяхме през вашите камери действията им, когато бяха на границата. Мисля, че точно поради тези техни действия Съветът на Европа ги нарича фашисти. Там наистина е битка! Докато за ДОСТ мисля, че доста анализи имаше. Тя не е тема само на ДПС. В последната една година държавните институции си играеха на криеница, а можем да кажем, че в някаква форма властта дори им помагаше.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!