Корнелия Нинова заяви, че няма да подава оставка заради резултатите от изборите

Корнелия Нинова
Снимка: БГНЕС
Лидерът на Българската социалистическа партия Корнелия Нинова заяви, че няма да подава оставка, въпреки изборната загуба от ГЕРБ. На пресконференция в присъствието на цялото Изпълнително бюро на политическата формация Нинова заяви, че няма да подава оставка, тъй като БСП има най-добрия резултат на парламентарни избори от 2009-а година насам. В крайна сметка в последните 10 месеца почти три пъти е увеличена подкрепата за партията - от 10 процента до малко над 27 процента, посочи Корнелия Нинова. 
Лидерът на социалистическата партия повтори, че при гласуване на кабинет на Бойко Борисов не е възможно парламентарната група на "БСП за България" да го подкрепи, тъй като тя ще бъде в опозиция, но ако мандатът достигне до БСП, тогава тя ще се опита да състави правителство. Нинова отново подчерта, че най-близки по платформи са с Патриотичния фронт и потвърди, чеза социалистическата партия ДПС не е възможен партньор.
Корнелия Нинова съобщи, че в петък ще се състои Националният съвет на БСП. На този пленум ще бъде направен детайлен анализ на изборните резултати, ще се отчете къде са били грешките и силните страни на социалистическата партия и ще бъде поставен въпросът на какво се дължи изборния резултат на ГЕРБ. Ще се разисква също имало ли е корпоративен вот за основния опонент на социалистите.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!