Георги Кадиев: Изборите произведоха повече от същото

Георги Кадиев
Снимка: БГНЕС
Тези избори не донесоха нищо ново, освен да препотвърдят статуквото. Перспективата е слабо, компромисно правителство. Мнението е на Георги Кадиев, лидер на партия „Нормална държава“, който на изборите се яви като независим депутат и спечели 2 270 гласа. В интервю за предаването "12+3" той посочи:

Правителство на малцинството е безсмислено, защото не може да вземе нито едно тежко решение и ще има натиск от всички посоки. Широка коалиция би била по-дълготрайна, но убийствена за по-малкия партньор в нея.

Според Кадиев сегашната избирателна система е произвела повече от същото.

Изборите са емоция, в случая вълната е връщането на двуполюсния модел - лош модел за всяка държава, но това се случи. Предполагам, че следващия път ще се случи обратното – отлив от двуполюсния модел и влизането на много малки партии, коментира Кадиев. На въпрос защо нито един от независимите кандидати не успя да влезе в парламента, той отговори:

Българинът по навик продължава да гласува за партии. В случая се гласува буквално за две партии и всички останали загубиха гласове. Двете големи партии обраха цялата периферия... Накрая ще се окаже, че единствената опозиция е Марешки, като гледам как всички са тръгнали в една посока...




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!