Марешки: Можем да участваме в управлението само ако си носим отговорността, няма как да бъдем подкрепяща партия

Веселин Марешки
Снимка: БГНЕС

Партия "Воля" е единствената в център-дясно в новия парламент. Това изтъкна лидерът Веселин Марешки в предаването "Преди всички" по "Хоризонт". Той обясни и твърдението си за "сакралност" в числото 107:

Това е знак от съдбата – всички анализатори, журналисти, шефове на партии, а не само шефове от предишния парламент, твърдяха, че Борисов е нямало нужда да подава оставка, че президентските избори нямат нищо общо с парламентарните и всичко е трябвало да продължи, както е било подредено в предишния мандат. В предния мандат ГЕРБ и РБ имаха точно 107 мандата. Точно толкова, колкото имаме сега ГЕРБ и нашата формация – "Воля". Така че, ако всички допреди няколко дена буквално и Каракачанов, и Симеонов казваха: "Ама той защо въобще подаде оставка, всичко си беше нормално, ГЕРБ си управляваха, ние ги подкрепяхме", не виждам сега, защо всички започват да се отмятат.

Решението на КЗК, че няма картел на горивата е в полза на петролния бранш, констатира Марешки и попита кога някоя институция ще вземе решение в полза на българския народ? Според него решението е оповестено след изборите, защото институциите "не са искали да дразнят българския народ" преди тях, а сега "могат всичките черни новини да му се струпат наведнъж", което обяснява и обявеното поскъпване на газа и тока.

Ние можем да участваме в управлението само ако участваме в управлението и си носим отговорността. Няма как да бъдем подкрепяща партия, заяви той и обясни, че изказването му, че желае премиерския пост не касае настоящия момент, а по-далечното бъдеще.

Няма никакви съмнения за регистрацията на партия "Воля", увери Марешки по повод сигналите до прокуратурата, че партията му е регистрирана незаконно.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!