image/svg+xml
АКТУАЛНО
Павел Баня

В Павел баня ДОСТ победи убедително ДПС

Партия ДОСТ, която не влиза в следващото Народно събрание, е първа политическа сила в старозагорската община Павел баня. Там ДОСТ спечели гласовете на 1664 избиратели срещу 1210, които получи ДПС. Водач на листата на ДОСТ в Старозагорски..

публикувано на 27.03.17 в 14:39

Кметът на село Снежина е в ареста с обвинение за изборно нарушение

Районната прокуратура в Провадия задържа за 72 часа кмета на село Снежина Ахмед И., който е обвинен в даване на имотна облага на гласоподавател с цел да го склони да гласува за определена политическа партия. Във вторник наблюдаващият делото..

публикувано на 27.03.17 в 14:36

Изчезват ли десните партии

Мисля, че след вчерашните избори не можем да кажем, че дясното не е модерно. Това подчерта в интервю за предаването "12+3" на програма "Хоризонт" Нено Димов от Института за дясна политика: Дясното в България спечели изборите в лицето на ГЕРБ за..

публикувано на 27.03.17 в 14:15
Александър Андреев

Резултатите от вота в чужбина: ГЕРБ – 24,67%, ДОСТ – 17,14%

Гласовете на българските граждани в чужбина се разпределят в общия брой гласували избиратели в страната. По последни данни сънародниците ни в чужбина са гласували най-голямо доверие на ГЕРБ. В чужбина, от въведените към момента данни, партия..

обновено на 27.03.17 в 14:14
проф. Евгения Иванова

Проф. Евгения Иванова: Крайно време е да спрем да мислим за България като самотен остров

Проучванията, които направихме по места преди изборите, показаха, макар и слабо изказани, симпатии към ДОСТ в някои райони, така че това наистина е най-сериозното отцепване от ДПС до този момент. Това коментира в интервю за предаването "12+3" по..

публикувано на 27.03.17 в 13:57

Емил Кошлуков: Не виждам проблем за съставяне на правителство

Мисля, че и ГЕРБ ще си извлече поуки от тези избори - няма така лесно да се отказва от мандата си, както го направи предният път, подозирам, че ще се опитат да направят управление, коалиция, която да е трайна, каза в ефира на "Хоризонт" Емил..

публикувано на 27.03.17 в 13:36

Мария Стоянова: Нарушенията, установени от СЕМ на изборите, са пренебрежимо малки

Само 10 са потвърдените нарушения в медиите по време на предизборната кампания, които е установил СЕМ. Това съобщи в предаването "Хоризонт до обед" председателят на медийния регулатор Мария Стоянова, която определи кампанията като активна и динамична...

публикувано на 27.03.17 в 13:27

Завръща ли се двуполюсният модел в българската политика

Резултатът от изборите не беше очакван за част от политическите лидери. Това заяви в интервю за предаването "12+3" на програма "Хоризонт" социологът Юрий Асланов : Забелязах една нетипична сдържаност дори в тона на победителя, макар че..

публикувано на 27.03.17 в 13:16

Радан Кънев подаде оставка

Радан Кънев подаде оставка като лидер на коалицията "Нова република". В следобедните часове ще направи същото и като лидер на "Демократи за силна България". Политикът заяви, че подава оставка не само заради слабия резултат на "Нова република", но и..

публикувано на 27.03.17 в 13:13

Прокуратурата е образувала 91 досъдебни производства за нарушаване избирателните права

91 досъдебни производства за нарушаване на избирателните права на гражданите са образувани в страната по време на провеждането на изборите за 44-то Народно събрание, съобщиха от прокуратурата. Образувани са близо 800 преписки.  Само от деня за размисъл..

обновено на 27.03.17 в 12:35

ЦИК: Преднината на ГЕРБ пред БСП е близо 5,5%

По последните данни от Централната избирателна комисия при обработени 98,50% от протоколите от Районните избирателни комисии, в 44-тото НС влизат представители на 5 партии – ГЕРБ, "БСП за България", "Обединени патриоти", ДПС и Движение "Воля"...

обновено на 27.03.17 в 12:33

Комарницки: Лидерите на ГЕРБ и БСП са гроги след тежък деветрундов мач – прегърнати в нещо като танго

В ефира на "Хоризонт" карикатуристът Христо Комарницки коментира, че като герои от карикатура  след вчерашните парламентарни избори, водещите политици биха изглеждали както обикновено – смешни и малко тъжни. Лидерите на двете големи партии – ГЕРБ и БСП,..

публикувано на 27.03.17 в 11:50

Румяна Коларова: Двупартийна коалиция в новия парламент не е изключена

Двупартийна коалиция в новия парламент не е изключена. Това каза в предаването "Преди всички" политологът Румяна Коларова в коментар за разпределението на местата в бъдещия парламент и възможностите за съставяне на кабинет: Искам да кажа, че може..

публикувано на 27.03.17 в 11:30

Парламентарните избори: Резултатите в проценти от страната

Изборният ден в цялата страна е протекъл спокойно, това отчитат от МВР. На телефонните линии в министерството са подадени общо 83 сигнала за нарушения, 21 от сигналите имат отношение към дейността на вътрешното министерство, останалите са били..

обновено на 27.03.17 в 10:46