image/svg+xml
АКТУАЛНО

Розита Еленова: Честите избори развиват медийната среда

Здравеопазването, образованието и културата са най-застъпените теми в ефира на трите големи национални телевизии, показва мониторинг на Съвета за електронни медии. Днес СЕМ представя втория си междинен доклад от наблюдението на предизборната..

публикувано на 14.03.17 в 10:15

Десислава Бошнакова: Избирателят не е толкова морално беден, за да бъде купен с евтини обещания

Учудва ме способността на хората, формиращи посланията на политическите партии, да мислят, че ние, избирателите, нямаме никаква памет. Това заяви в интервю за предаването "Преди всички" пиар специалистът и преподавател в Нов български университет..

публикувано на 14.03.17 в 08:10
Александър Андреев

Александър Андреев: Предизборната кампания върви нормално

Не са много жалбите за нарушаване на условията и реда на предизборната кампания. Към момента предизборната кампания тече нормално. Това увери в интервю за предаването "Преди всички" говорителят на Централната избирателна комисия Александър Андреев...

публикувано на 14.03.17 в 08:00

Изтече срокът за подаване на заявления за гласуване с мобилни изборни урни

На 11-и март изтече срокът, в който желаещите да упражнят своя вот в мобилна урна, можеха да подадат заявление до съответната община по настоящ адрес. Необходими са минимум 10 заявления от хора с увреждания, за да се сформира такава секция.  В Шумен..

публикувано на 12.03.17 в 20:00

"Барометър България": Под 1% преднина за ГЕРБ пред БСП

Четири политически формации попадат със сигурност в 44-тото Народно събрание, според данните от социологическо проучване на "Барометър България", направено между 6 и 10 март. Анкетата е направена по телефона, сред 1012 българи с избирателни права...

публикувано на 10.03.17 в 18:35

Огнян Герджиков: Сигнали за купуване на гласове вече има и в Югоизточна България

Освен в Северозападна България, сигнали за купуване на гласове вече има и в Югоизточната част от страната, заяви в Русе служебният министър-председател  Огнян Герджиков .  Служебният премиер обясни още, че подготовката за изборите върви системно,..

публикувано на 10.03.17 в 17:16

Първан Симеонов: Не очаквам изборите да дадат ясни отговори на големите въпроси, а да поставят нови

Най-любопитното, най-трудното, най-невралгичното като че ли предстои след изборите.  Та затова в момента кампанията изглежда даже изненадващо тиха. Така политологът от "Галъп интернешънъл" Първан Симеонов коментира в ефира на "Хоризонт"..

публикувано на 10.03.17 в 10:41
Арман Бабикян

Арман Бабикян: Връзката между изборите и гражданските протести е очевидна

Екстравагантните ходове в предизборната кампания са резултат на търсене на атрактивност, за да може да се заявиш пред публика. Това не винаги води до събиране на гласове. Популярността невинаги е равна на гласове. Иначе в Народното събрание щяха да са..

публикувано на 10.03.17 в 09:55
Ивилина Алексиева – председател на ЦИК

Ивилина Алексиева, ЦИК: Няма закъснение на сроковете в подготовката на изборния процес

Няма закъснение на сроковете в подготовката на изборния процес и всичко засега е наред. Това заяви председателят на Централната избирателна комисия  Ивилина Алексиева  на срещата на Комисията с Обществения съвет: Целта на срещите всяка седмица на..

публикувано на 09.03.17 в 18:30
Иван Иванов

Председателят на КЕВР няма да прави изявления до изборите

Председателят на КЕВР Иван Иванов заяви, че няма да прави изявления до изборите. Аргументът му е, че решенията на Комисията могат да бъдат използвани от политическите партии. Иванов заяви: Всяко изявление, направено от председателя на..

публикувано на 09.03.17 в 11:56

ЦИК приема до 11 март заявления за гласуване с подвижна урна

На 11 март изтича срокът, в който избирателите могат да подадат заявления за гласуване по настоящ адрес. До края на същия ден хората с трайни увреждания, които не могат да отидат до секциите на 26-и март, могат да заявят желание за гласуване с подвижна..

публикувано на 09.03.17 в 10:02

Геновева Петрова: В тази кампания по-ясно се очертават базовите различия между отделните партии

В тази кампания започват по-ясно да се очертават базовите различия между отделните партии. Това коментира в интервю за предаването "Преди всички" на програма "Хоризонт"  Геновева Петрова  от "Алфа рисърч": Трябва да очакваме, че кампанията ще помогне..

публикувано на 09.03.17 в 09:34

Жалби до ВАС заради отказ на ЦИК да разкрие секции в няколко града в Германия и САЩ

Български граждани, живеещи в чужбина, настояват с жалби до Върховния административен съд, ЦИК да преразгледа решение, с което следва фактически отказ да бъдат разкрити секции за гласуване в 13 германски града, както и в две населени места в САЩ, където..

публикувано на 09.03.17 в 09:25
Ваня Нушева

Ваня Нушева: Проблемът с купуването на гласове е един от ключовите в изборния процес

Проблемът с купуването на гласове, с контролирания вот, с фините механизми, с които се въздейства върху волята на избирателите, е един от ключовите в изборния процес. Това каза в интервю за предаването "Преди всички" по програма "Хоризонт"  Ваня Нушева..

публикувано на 09.03.17 в 09:00