image/svg+xml
АКТУАЛНО

Румяна Дечева: Липсва активна информационна кампания за парламентарните избори

Днес се провежда работна среща, инициирана от представители на неправителствения сектор в Обществения съвет към Централната избирателна комисия. На нея ще бъдат дебатирани важни теми като избирателните списъци, превенцията на покупко-продажбата на..

публикувано на 09.03.17 в 08:30

"Галъп интернешънъл": Силите на БСП и ГЕРБ продължават да са изравнени

Силите на БСП и ГЕРБ продължават да са изравнени, а формулата на влизащите в парламента партии, от днешна гледна точка, е 5+1. Това показват данни от проучване на "Галъп интернешънъл". Сред твърдо решилите да гласуват: 30,2% казват, че..

публикувано на 08.03.17 в 15:25
Сюлейман Гьокче - посланик на Турция в България

Как се реагира, когато чужда държава се намесва в предизборната кампания

Има Виенска конвенция за дипломатическите отношения. Според нея един посланик би следвало да има възможността да защитава интересите на своята страна, да представлява интересите на страната си в най-различни области, като условието е той да не се..

публикувано на 08.03.17 в 14:12

ЦИК започва консултации за съставите на секционните избирателни комисии в чужбина

Централната избирателна комисия (ЦИК) ще проведе консултации за съставите на секционните избирателни комисии в чужбина. Най-много заявления за гласуване зад граница за изборите на 26-и март бяха подадени от български граждани в Турция – над 19..

обновено на 08.03.17 в 12:17

Интернет платформа ни помага да изберем за коя партия да гласуваме

В разгара на предизборната кампания отново заработи интернет платформата "Гласоводител", която помага да се ориентираме коя партийна програма най-много отговаря на очакванията ни. Идеята е хората да минат през един онлайн инструмент, в който тази..

публикувано на 07.03.17 в 16:04

МЕНСА България кани кандидатите за депутати да минат тест

По традиция от МЕНСА България отправиха покана към всички кандидати за депутати да се явят на тест за интелигентност. Засега няколко депутати са изявили желание да участват, съобщи в предаването "12+3" Христо Радков , председател на УС на..

публикувано на 07.03.17 в 14:27

МВР ще ускори издаването на новите документи за самоличност, за да улесни гласуването

МВР ще ускори издаването на новите документи за самоличност на хората, които са подали заявление, за да могат да гласуват на предстоящите избори на 26 март. За гражданите, за които това е невъзможно, от вътрешното министерство ще издадат удостоверения за..

публикувано на 07.03.17 в 13:54

Цветан Цветков: Недекларираните предизборни дарения ще станат ясни при проверката на партийните отчети

Съвместните одити на българската Сметна палата с други европейски сметни палати дават възможност да се поставят важни въпроси пред евроинституциите, включително за промяна на европейското законодателство. Това каза председателят на Сметната палата Цветан..

публикувано на 07.03.17 в 08:05

Междуведомственото звено обсъди организацията на изборите

Първото си работно съвещание проведе Националното междуведомствено звено, ангажирано с изборите за 44-тото Народно събрание. В него са включени представители на прокуратурата, МВР и ДАНС. В разговорите днес са взели участие и членове на Централната..

публикувано на 06.03.17 в 16:06

Мъж от Кърджали е задържан за пакетите с храна с логото на политическа партия

40-годишен мъж от Кърджали е задържан за откритите в складова база 400 пакета с храни и с логото на политическа партия. Срещу него е образувано досъдебно производство. Мъжът е задържан веднага сред проведената полицейска акция. Той е в ареста за срок от 24..

публикувано на 06.03.17 в 13:29

А. Тончева: Информирахме държавата навреме, за да може да има повече секции в Германия

Макар че наистина не следя толкова българската политика и не съм съвсем с най-актуалната информация, смятам, че мога да взема решение, което мисля, че е правилно – избор на партия, за която да гласувам. Бих искал да използвам това право, за да мога поне..

публикувано на 06.03.17 в 08:52

Криминалисти откриха 400 торбичи с хранителни продукти и логото на политическа партия

Опит за предизборно купуване на гласове предотвратиха криминалисти от Кърджали. Те откриха в склад 400 торбички с хранителни продукти и с логото на политическа партия. Торбичките, в които има храни от първа необходимост, са били готови за раздаване на..

публикувано на 05.03.17 в 17:05

Герджиков: Вече имаме сигнали за купуване на гласове в Северозападна България

Има сигнали за купуване на гласове от Северозападна България. Това обяви в предаването "Неделя 150" служебният премиер Огнян Герджиков три седмици преди парламентарните избори. Всяка седмица събирам МВР, всички служби, за да се отчитат..

публикувано на 05.03.17 в 11:35
Александър Андреев

За парламентарните избори ЦИК реши да открие 371 секции в 70 държави

Централната избирателна комисия реши да открие 371 секции в 70 държави за парламентарните избори на 26 март. Най-много те ще са във Великобритания – 58. В Съединените щати и в Турция секциите ще са по 35, в Германия – 13, в Гърция – 21, а във Франция –..

публикувано на 04.03.17 в 20:05