image/svg+xml
АКТУАЛНО

Близо 2750 са приетите заявления за гласуване в Германия

Българските граждани, живеещи в Германия, ще могат да гласуват на парламентарните избори на 26 март само в секциите, разкрити в посолството в Берлин, в двете консулства в Мюнхен и Франкфурт, както и в почетните консулства в още 5 германски града...

публикувано на 03.03.17 в 18:03

Проф. Л. Гаврилов: Българите, живеещи в Германия, са принудени да прибягват до изборен туризъм

До края на деня ръководителите на  дипломатическите и консулските представителства трябва да изпратят своите предложения до Централната избирателна комисия за местата, в които да бъдат образувани секции за гласуване на 26 март. До вчера приетите..

публикувано на 03.03.17 в 15:34

До края на деня се приемат предложенията за местата, в които да бъдат образувани секции за гласуване в чужбина

Ръководителите на  дипломатическите и консулските представителства трябва да изпратят до края на деня своите предложения до ЦИК за местата, в които да бъдат образувани секции за гласуване на 26 март. До вчера, приетите заявления за..

публикувано на 03.03.17 в 14:17

ЦИК прие 45 хиляди заявления за гласуване зад граница

Почти 45 000 са приетите заявления за гласуване в чужбина на предстоящите предсрочни парламентарни избори. За сравнение, на президентските избори миналата година молбите бяха около 36 хиляди. Само 1 807 са заявленията, подадени чрез..

публикувано на 02.03.17 в 15:49
Калоян Методиев

Калоян Методиев: Има надценени и подценени участници в изборите

Политологът Калоян Методиев и социологът Андрей Райчев коментираха по-интересното от картината на предизборните битки в България. Относно неосъществилия се дебат между Бойко Борисов и Корнелия Нинова, Методиев смята, че дебатът не е станал по..

публикувано на 01.03.17 в 13:13

Печелят ли се избори през социалните мрежи

Дали всички средства са позволени в предизборната битка и до каква степен всеки от нас може да предпази личното си пространство от политическа пропаганда?  Спам или агитация е използването на социалните мрежи за политически послания, когато местни..

публикувано на 01.03.17 в 11:02

Броят на секциите за гласуване извън страната – ясен на 4 март

На 4 март ще стане ясен окончателният брой на секциите за гласуване извън страната. Крайният срок за подаване на заявления за гласуване в чужбина изтече в полунощ. Няколко хиляди са невалидните заявления – това съобщи в предаването "Преди всички" Димитър..

публикувано на 01.03.17 в 08:20

Плевнелиев: Не е важна формулата на сглобяване на следващата коалиция, важни са принципите

Притеснение за стабилността след изборите изрази президентът (2012 - 2017) Росен Плевнелиев . Той посочи, че партиите трябва да излизат с реални предложения: Не мога да бъда оптимист. Гледам политическата кампания с огромно безпокойство. За..

публикувано на 28.02.17 в 21:05

Избирателите в Русе и Благоевград нямат пълно доверие на кандидатите за народни представители

В многомандатния избирателен район на Русенска област 175-ма са кандидат-депутатите. Само осем от тях ще имат възможността да седнат на банките в парламента и да решават народните съдбини. Елементарната математика показва, че за едно място се борят..

публикувано на 28.02.17 в 14:45

Иванка Иванова: Хората имат много ниско доверие в партиите

Институт "Отворено общество" организира конференция за състоянието на демокрацията и ролята на гражданските организации. На нея ще бъдат представени и данни от проучване на обществото мнение за нагласите към демокрацията, върховенството на правото и..

публикувано на 28.02.17 в 09:58

Срокът за подаване на заявления за гласуване в чужбина изтича в полунощ българско време

В полунощ българско време изтича срокът за подаване на заявления за гласуване в чужбина на предсрочните избори, напомнят от Централната избирателна комисия (ЦИК). Заявленията, на базата на които ще се разкриват секции в чужбина, се подават електронно,..

публикувано на 28.02.17 в 07:30

Димитър Димитров: Има смисъл от машини за гласуване в секциите с над 1000 избиратели

Скептичен съм към машинните устройства с тъчскрийн, тъй като това е доста скъпо удоволствие, ако приемем, че обявената цена е около 1000 лева на едно такова устройство, а трябва да имаме и поддръжка. Това каза в предаването „Нещо повече“ по..

публикувано на 27.02.17 в 16:51

Проф. Пламен Киров: Липсата на машини за гласуване е нарушение, но няма да повлияе на изборния резултат

Всеки, недоволен от резултата на предсрочните избори, ще се опита да го атакува, включително и с твърдения, че след като не са осигурени машини за гласуване, то проведеният избор е незаконосъобразен. Всъщност невъзможност да гласуваме с машини не..

публикувано на 27.02.17 в 13:39

"Алфа рисърч": 2% преднина на ГЕРБ пред БСП

Малки дистанции в електоралните позиции на партиите задават поредица от неизвестни за изхода от предсрочните парламентарни избори. Водещи формации ГЕРБ и БСП влизат в кампанията със силно сближен резултат: ГЕРБ запазва лидерство от 31,5%,..

публикувано на 27.02.17 в 11:29