image/svg+xml
АКТУАЛНО

Два дни остават до крайния срок за подаване на заявление за гласуване в секции извън страната

Два дни остават до крайния срок за подаване на заявление за гласуване в секции извън страната на предстоящите парламентарни избори на 26 март. Срокът за подаване на електронно заявление през интернет страницата на Централната избирателна комисия изтича на..

публикувано на 27.02.17 в 09:55

Огнян Исаев: Избирателят в България е лесна жертва на емоциите и на фалшивите факти

Има интерес към новата платформа за дебати и анализ на публичното говорене "Фактчек", отбеляза в ефира на "Хоризонт"  Иван Донев , председател на клуб "Дебати" в Нов български университет. Според Донев платформата е полезна и в условията на предизборната..

публикувано на 27.02.17 в 09:09

Цв. Томов: Няма сериозно основание да се говори за касиране на избори заради липсата на машинно гласуване

От "Лирекс" не можаха да ни дадат гаранции, че дори на 20-и март могат да доставят всички необходими машини и съответно да се извършат всички необходими дейности, които трябва, за да може на 26-и да се проведат нормални избори. Това каза за предаването..

публикувано на 26.02.17 в 15:40

Бетина Жотева: СЕМ ще наблюдава 41 медии по време на предизборната кампания

СЕМ ще наблюдава 41 медии в предизборната кампания. Освен равнопоставеността на участниците ще се следи и съдържателността на дебатите. Това би дало много по-голяма яснота от какво се интересуват хората, за какво се говори най-много и коя от темите е..

публикувано на 26.02.17 в 15:20

Новото мнозинство от 7-8 партии ще управлявава поне 2 години

Основните партии в следващия парламент ще са пет, но дали плюс една, две, или три, е рано да се каже, коментира в интервю за Радио Пловдив Димитър Димитров, политолог и изборен експерт. Новото мнозинство от 7-8 партии ще управлявава поне 2 години,..

публикувано на 24.02.17 в 12:48

Максимален брой секции ще бъдат отворени във Великобритания за предстоящия парламентарен вот

В около половината избирателни секции във Великобритания вече са подадени достатъчно заявления за гласуване, съобщи за "Хоризонт" Виктор Кузманов от клуб "Милениум България". До края на февруари, когато изтича срокът за заявления, ще има..

публикувано на 24.02.17 в 11:01

Директорите на областни дирекции на МВР са на национално съвещание заради предстоящите избори

Национално съвещание заради предстоящите избори ще проведе Министерството на вътрешните работи. Ще участват директорите на областните дирекции на МВР в страната. След съвещанието се очаква политическото ръководство да даде повече информация около..

публикувано на 24.02.17 в 09:40

ЦИК решава дали фирмата, поискала да достави машините за гласуване, отговаря на условията

До края на деня Централната избирателна комисия трябва да реши дали единствената фирма, подала оферта да достави машините за машинното гласуване, отговаря на условията. Търговското дружество "Лирекс БГ" подаде документи онзи ден, почти в края на законовия..

публикувано на 24.02.17 в 08:05

Започна предизборната кампания

Предизборната кампания за предсрочните парламентарни избори започна в полунощ и ще продължи до 24-ти март. Правилата изискват в предизборните си прояви кандидатите за депутати и техните застъпници да спазват добрия тон. Печатни и електронни медии, както и..

публикувано на 24.02.17 в 07:20

Огнян Минчев: Липсата на идейни платформи води до битпазар за политика

Политологът Огнян Минчев коментира в "Нещо повече" масовото политическо номадство в партийсните листи. Има пълно изтощение на идейно-политическата легитимност на почти всички участници в изборите. Когато нямаш платформа, върху която да..

публикувано на 23.02.17 в 17:16

Съвпадението на номера на бюлетината и листата – допълнителният шанс

Съвпадението на номера на партийната бюлетина и поредното място в листата може да се окаже късметлийско за двама млади кандидати за депутати от Пазарджишкия многомандатен район.  Единият е от ГЕРБ, а другият – от БСП.  На предишните избори този шанс се..

публикувано на 23.02.17 в 13:45

Велизар Енчев: Аз предлагах в НС увеличаване на пенсиите, не патриотарите

Само аз правех конкретни законодателни предложения за увеличаване на пенсиите. Тези предложения не бяха подкрепени от тях. Бях обиждан от патриотарския фронт. Те мълчаха и ми се подиграваха, когато говорех от трибуната. Това каза Велизар Енчев..

публикувано на 23.02.17 в 13:42

Красимир Каракачанов: Трябва да определим дългосрочните си приоритети като нация

Красимир Каракачанов , лидер на ВМРО, коментира в "12+3" излизането на Димитър Байрактаров от Патриотичния фронт. Вероятно Байрактаров е недоволен от мястото, което партията му е отредила и е решил да се развива самостоятелно. За нас основната..

публикувано на 23.02.17 в 13:36

Орхан Исмаилов: Убедени сме, че ще влезем в парламента

Орхан Исмаилов , лидер на народна партия "Свобода и достойнство" коментира обединението с партия ДОСТ. Членовете и структурите ме упълномощиха да водя преговори и така се стигна до тази коалиция. Избягваме детайлите в името на стратегическата цел -..

публикувано на 23.02.17 в 13:13