Денят на Радио Кърджали

Some Details
Ансамбъл

Спектакълът "Тайната Българе" развълнува Кърджали

За четвърта поредна година фолклорен ансамбъл „Българе“ зарадва кърджалийци в навечерието на Деня на града. Този път спектакълът, дело на ръководителя на групата Христо Димитров, представи ретроспекция на изминатия път от създаването му до днес...

публикувано на 21.10.19 в 15:03

Архивите разказват за Деня на Кърджали в Регионалната библиотека "Н.Й.Вапцаров"

Специална тематична изложба с ценни архивни документи, издирени в Пловдив, бе подредена днес на втория етаж на Регионалната библиотека "Никола Йонков Вапцаров" под надслов „80 години Ден на Кърджали. Поглед към старите периодични издания”. Тя..

публикувано на 15.10.19 в 19:21
Петър Рашков

Петър Рашков: Българският пенсионер няма много основания за самочувствие

1-и октомври е обявен за Международен ден на възрастните хора. На този ден всички ние отдаваме почитта си към хората от третата възраст и техния принос към обществото. Повече от 1 милион и 732 хиляди са хората в нетрудоспобна възраст в България, според..

публикувано на 01.10.19 в 15:10

Дима Гачева от Кърджали за трети път е победител на маратона в Батак

Дима Гачева от Кърджали за трети път е победител на 42 км в маратона-обиколка на язовир "Батак", организиран от Ротари клуб - Пазарджик. Състезанието е в две категории жени и мъже и в четири дължини 5, 10, 20 и 42 км. В състезанието за пореден път..

публикувано на 25.09.19 в 17:04
Севдие Халибрям, директор на ОУ

Училището в село Енчец посрещна само трима първокласници

Днес в цялата страна откриха новата учебна година и дворовете на училищата бяха изпълнени с развълнувани ученици и родители. Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в село Енчец тази година посреща 40 ученици и трима първокласници,  които..

публикувано на 16.09.19 в 13:35

Фондация BCause организира в Кърджали информационна среща за хора с бизнес идеи

На 11 септември в Бизнесинкубатора в Кърджали ще се проведе информационна среща за хора, които имат бизнес идея и искат да я реализират. Срещата е част от третото издание на „Академия за местни предприемачи“ - обучителна програма , специално..

публикувано на 11.09.19 в 11:55
КНСБ представя приложението

КНСБ: Област Кърджали е с добри показатели и перспективи за развитие

Конфедерацията на независимите синдикати в България на чело с президента Пламен Димитров представиха мобилното приложение "VOX КНСБ" в рамките на кампанията "Твоят глас срещу сивата икономика". В приложението хората могат да сигнализират за..

публикувано на 10.09.19 в 18:17
Международни групи с участие в Неделино

Боян Кехайов ще поиска втори вот на доверие от неделинци

Отмина 18-то издание на фолклорния фестивал за двугласно пеене и народна песен в Неделино. В рамките на празничните дни Неделино отбеляза и 45 години от обявяването му за град. Кметът Боях Кехайов смята, че това е правилната посока в която се..

публикувано на 09.09.19 в 12:00

Циркът символ на свободата и още нещо

По традиция в дните около Курбан Байрям Кърджали се изпълва с много гости, завърнали се по родните си места или дошли да посрещнат празника с най-близките си роднини. В тези дни тази година в града гостува и цирк. За да я има наистина празничната..

публикувано на 10.08.19 в 17:42

Ученици от ПГЕЕ "Капитан Петко Войвода“ се завърнаха от международен стаж в Австрия

Поредната група стажанти на Професионална Гимназия по Електроника "Капитан Петко Войвода се завърна от международен стаж в гр. Волфсберг, Австрия. Практиката се реализира от 07 до 27 юли от 15 единадесетокласници. Обучението в австийското училище се..

публикувано на 04.08.19 в 09:28