Кирковчани с ежедневна информация за водите от Ерма река

Жителите на община Кирково ще имат достъп до ежедневния мониторинг на водите от хвостохранилището Ерма река. Решението беше взето от Междуведомствена комисия в Смолян по настояване на областния управител на Кърджали Никола Чанев. Заради побеляване на река..

публикувано на 15.12.17 в 14:16

Перперикон с първа награда в национален конкурс

Община Кърджали спечели наградата в категория „Паметници на културата“ в националния конкурс „Сграда на годината 2017“ с проекта “Перперикон - минало за бъдеще“ за извършване на консервационно-реставрационни работи и експониране на античен и..

публикувано на 15.12.17 в 12:02

Гласуваха 1,8 промила данък сгради за жилищни имоти в Кърджали

През следващата година данък сгради за жилища ще е в размер на 1,8 промила върху данъчната оценка, а за фирмени имоти - 2 промила.  Това прие Общинският съвет в Кърджали само с гласовете на ДПС. Опозицията гласува против.  Какво е увеличението за жилищни..

публикувано на 14.12.17 в 13:27

Двама полицаи от участъка в Черноочене са наградени за принос в борбата с престъпленията срещу дивата природа

Началникът на полицейския участък в село Черноочене Илхан Фаик и младши полицейският инспектор Илхан Ахмед са сред националните победители в кампанията „Аз пазя горите и орлите на България” за ценен принос в борбата с престъпленията срещу дивата природа...

публикувано на 14.12.17 в 13:22

Кърджали ще има обособена индустриална зона

Проектът за изграждане на индустриална зона в Кърджали получи „зелена светлина“ по време на редовното заседание на правителството. На него беше решено два имота - частна държавна собственост с обща площ 94 декара, да бъдат прехвърлени като непарична вноска..

публикувано на 14.12.17 в 10:30

Волейболистът Димитър Калчев води в класацията за спортист на годината в Кърджали

Гласуването за спортист на годината в Кърджали, което се провеждаше в продължение на месец на сайта на общината, приключи. При мъжете любимецът на гражданите е волейболистът Димитър Калчев с 382 гласа, следван от гребецът Георги Пройков и футболистът Ахмед..

публикувано на 11.12.17 в 10:15

Стартира кампания за събиране на книги за бесарабските българи в Украйна

От днес стартира кампанията за събиране на детски книги за бесарабските българи в Украйна, съобщи един от основните организатори на благотворителната акция Камелия Чолакова, секретар на читалище на "Обединение" в Кърджали.  Всички събрани книги до..

публикувано на 11.12.17 в 10:07

Разрешиха проблем с питейната вода в кирковското село Здравчец

Проблемът с питейната вода в кирковското село Здравчец е решен. Хората от селото от няколко години насам имаха проблеми със доставянето на вода за битови нужди.Източниците им бяха пресъхнали. Община Кирково доставяше вода в селото с цистерни...

публикувано на 11.12.17 в 09:58

РИОСВ - Хасково извърши 148 проверки през ноември

Здравни заведения и текстилни предприятия са били в центъра на проверките, които Регионалната инспекция по околната среда и водите в Хасково е извършила през месец ноември. В рамките на кампанията са проверени 35 шивашки фирми, 20 лечебни и здравни..

публикувано на 10.12.17 в 13:14

Ветераните на "Арда" спочелиха волейболния турнир

Ветераните на "Арда" спечелиха международния турнир  в Кърджали. Второ място извоюваха украинците от "Портовик" от град Измаил. Третото място остана за "Дунав" - Русе. Щастливият капитан на победителите Милко Багдасаров вдигна купата.

публикувано на 10.12.17 в 11:35

Да помогнем на Петя!

Община Кърджали направи откупка на 250 билета  за благотворителния концерт на 13 декември т.г. в подкрепа на лечението на 30-годишната наша съгражданка Петя Костова. Билетите ще се подарят на големите училища в Кърджали, за да бъдат разпределени между..

публикувано на 10.12.17 в 11:31

Абсолвенти от Минно-геоложкия университет получиха дипломи

В тържествена обстановка вчера бяха връчени дипломите на петдесет абсолвенти от Минно-геоложкия университет "Свети Иван Рилски" - филиал Кърджали. Десетки млади хора и техните близки изпълниха залата на Читалище Обединение. Гости бяха управители на..

публикувано на 10.12.17 в 11:27

В тежка катастрофа загина 32-годишен кърджалиец

32-годишеният моторист е загинал в тежко пътно произшествие днес около 15,30 часа по главния път от ГКПП „Маказа” за Кърджали, след разклона за момчилградското село Загорско. Сблъсъкът е станал между мотоциклет „Сузуки” с кърджалийска регистрация и..

публикувано на 09.12.17 в 20:21
евранет Асим Адемов

Евродепутатът Асим Адемов откри информационен офис в Кърджали

Не идвам да водя война с ДПС, но идвам, за да се съревновавам с тях като част от екипа на Цвета Караянчева. Това заяви евродепутатът Асим Адемов от групата на ЕНП-ГЕРБ за Радио Кърджали при откриването на нов информационен офис в Кърджали. Ще..

публикувано на 09.12.17 в 15:02

Млади червенокръстци и ротарианци в акция "Купи и дари"

За осма поредна година Българският младежки червен кръст и Интеракт към Ротари клуб провеждат благотворителната кампания "Купи и дари" за набиране на трайни хранителни продукти за нуждаещи се хора. Акцията е в рамките на един ден - 9 декември от 10 до..

публикувано на 09.12.17 в 14:51

"Да подарим надежда за Коледа" тръгва и тази година

За 12-та поредна година по инициатива на областния управител на Кърджали ще се проведе Благотворителната кампания „Да подарим надежда за Коледа” в подкрепа на деца и младежи  с увреждания. Тази година събраните средства ще бъдат предоставени за лечението..

публикувано на 09.12.17 в 14:13

Петдесет абсолвенти от филиала на МГУ в Кърджали получават дипломи

Петдесет абсолвенти на филиала на Минно-геоложкия университет "Свети Иван Рилски" ще получат своите дипломи на официална церемония в Кърджали. Тя ще се състои в читалището на 9 декември, събота. Поканени са представители на университета и водещи фирми..

публикувано на 09.12.17 в 12:55

Обсъждат възстановяване на Клуба на културните дейци

Председателят на Постоянната комисия по култура в Общинския съвет на Кърджали Георги Кючуков инициира среща на съветници и творците в понеделник. Там ще се обсъди възможността за възстановяване на Клуба на културните дейци. Покана е отправена и към всички..

публикувано на 08.12.17 в 14:03

Разиграват студентска томбола за джип днес

Джип, 7-дневни почивки, смартфони, лаптопи и таблети. Това са само част от наградите на Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите, с филиал в Кърджали. Играта на късмета е под надслов "Учи и спечели" и е по случай  25 годишния юбилей на..

публикувано на 08.12.17 в 13:42

Разширяват програмата "Топъл обяд" в Крумовград

Община Крумовград разширява обхвата на програмата "Топъл обяд". Домашният социален патронаж има два нови автомобила, закупени със средства на "Дънди прешъс метълс". Кметът на Крумовград г-жа Себихан Мехмед: 

публикувано на 08.12.17 в 13:33