Днес настъпва астрономическата пролет

Днес,20 март,  настъпва астрономическата пролет. Това е поводът да потърсим гастроентеролога д-р Марин Мухтаров.  Добре е да се насочим към пролетните храни, към зеленчуците, каза той за Радио Кърджали. Зеленчуците са много полезни, те имат изключително..

публикувано на 20.03.18 в 16:29

Вълци нападнаха и удушиха домашни животни в село Синчец

Вълци нападнаха и удушиха домашни животни в ардинското село Синчец. Пострадало е стадото на местния фермер Сунай Мехмед. Това е второто нападение в района, съобщи кметът на селото Хълми Мустафа

публикувано на 20.03.18 в 14:10

Щъркеловата популация в Звиница не е заплашена от ниските температури тези дни

Кърджалийското село Звиница е популярно с многобройните си щъркелови гнезда. В селото гнездят над 110 щъркела.  Щъркеловата популация в селото не е заплашена от ниските температури тези дни и падналия сняг тази нощ. В това ни увери кметът на..

публикувано на 20.03.18 в 13:18

Ардино посреща първа пролет с 5 см. сняг

Едва до 5 сантиметра сняг се е задържал по високите места в Ардинско, каза кметът на общината Ресми Мурад. Хората се радват на първа пролет. Имало е и доста по-лоши мартенски дни в този ден на годината , припомни Мурад.

публикувано на 20.03.18 в 13:10

Община Кърджали единствената в областта без доброволно формирование

Единствено община Кърджали от всички общини в областта все още няма доброволно формирование за защита от пожари, бедствия и извънредни ситуации. Първият отряд в Кърджалийско възниква през 2012 година в Крумовград. В момента са 6 формирования с общо..

публикувано на 20.03.18 в 11:25

Жителите на село Проглед излизат на протест

Жителите на село Проглед излизат на протес т пред сградата на община Чепеларе. В 12 ч днес, преди заседанието на Общинския съвет, те ще блокират главния път, който минава през града, защото смятат, че Общинският съвет им пренасочва парите,..

публикувано на 20.03.18 в 09:56

Хасан Азис с предложение към директорите на училища да купят специално осветление

Кметът на Кърджали Хасан Азис ще предложи на директорите на училища да купят специално осветление - прожектори,  за да  бъдат осветени  дворовете на учебните заведения вместо общината да  изгражда стълбове, които ще и струват  около 100 хиляди лева...

публикувано на 20.03.18 в 09:47
Корнелия Нинова

Нинова: Последните изявления на турския президент са намеса в нашия суверенитет

На предстоящата среща на 26-ти март във Варна между турския президент Реджеб Ердоган и представителите на Европейския съюз българският премиер трябва да защити националния интерес на България. Бойко Борисов трябва да осъди последните..

публикувано на 19.03.18 в 17:27

Подменят стари с нови LED лампи в Кърджали

Започва подмяната на старите лампи по основните улици на Кърджали с LED-лампи. Тази седмица се очаква одобрение на Агенцията за обществени поръчки на процедурата и ще започне да тече срокът за избор на изпълнител.   Кметът на Кърджали Хасан..

публикувано на 19.03.18 в 16:37

Корнелия Нинова: Борисов да постави пред Ердоган въпросът за обезщетенията на тракийските българи!

Българският премиер Бойко Борисов да постави пред турския президент Ердоган въпросът за изплащане на обезщетенията на тракийските българи . Това трябва да стане на предстоящата среща на представителите на Европейския съюз и турския държавен..

публикувано на 19.03.18 в 16:17

Огромното срутище по пътя Смолян-Мадан отново се активира

Огромното срутище, което блокира пътя Смолян - Мадан, отново се активизира след обилните валежи от последното денонощие. Подробности съобщава Радостина Чернокова.

публикувано на 19.03.18 в 13:55

Радослав Милев: Предстои подписване на коалиционно споразумение между ДСБ и "Да, България"

През уикенда в Пловдив се проведе Национален съвет на Политическа партия Демократи за силна България. Председателят Атанас Атанасов е запознал колегите си как върви преговорният процес за създаване на нова дясна коалиция. Кои партии ще се..

публикувано на 19.03.18 в 13:43

Община Кърджали изцяло обновява Новия мост

Община Кърджали започна цялостно обновяване на т.нар. нов мост към Възрожденци . Парапетите и мантинелите ще бъдат демонтирани, почистени и ремонтирани . Ще бъде монтирано осветление по парапетите и ефектно осветление на моста. Договорът с..

публикувано на 19.03.18 в 13:26

Приложникът Мариян Атанасов прави проект за календар на древните българи

Приложникът Мариян Атанасов от Кърджали, който е психолог и философ по образование, прави проект за календар на древните българи. Той ще бъде изработен от скъпоценни и полускъпоценни камъни, подобен календар може да се види в Преображенския..

публикувано на 19.03.18 в 11:20

Събират дарения за храма светиня "Свети Атанасий Велики" в Златоград

Малката църква „Св. Атанасий Велики“ в Златоград тази година навършва 95 години от построяването си . Обвита е в митове и легенди, свързани с историята и оцеляването на града през турското владичество, но се нуждае от спешен ремонт, за да не..

публикувано на 19.03.18 в 11:01

Сменят тревата на стадион "Дружба" през лятото

Ръководството на Футболен клуб "Арда" планира тревата на стадион "Дружба" да бъде подменена през лятото , тъй като съществуващата не е направена качествено и не отговаря на изискванията. Тревата е правена по проект, но не е добра, стана ясно от..

публикувано на 19.03.18 в 10:06

Великденска изложба на художниците в Кърджали на 22 март

Тази година Великденската изложба на художниците минава и под знака на празника първа пролет . Тя ще бъде открита на 22 март в Керимовата къща. Галеристът и художник Пенка Атанасова призова ценителите на изкуството да посетят експозицията...

публикувано на 19.03.18 в 09:54

Ученици от Езиковата гимназия "Христо Ботев" в Кърджали участваха в отборна мисловна игра за знания

Петя Беловска, Берфин Юсеинова от 9 клас, Габриела Русева от 10 клас, Габриела Манкова, Николай Куцев и Евдокия Касабова от   11 клас на ЕГ "Христо Ботев" спечелиха призовото второ място в куиз  /отборна мисловна игра за знания/  под надслов..

публикувано на 18.03.18 в 17:53

На вила Армира се проведоха заключителните прояви по българо-турския проект "Пътят на художника"

На римската вила Армира се проведоха заключителните прояви по българо-турския проект за трансгранично сътрудничесто  "Пътят на художника". Присъстваха заместник-областният управител на Хасково Стефка Здравкова, кметът на Ивайловград Диана Овчарова,..

публикувано на 18.03.18 в 17:12

За трета година евродепутатът Владимир Уручев от ЕНП провежда Национален конкурс за млад фермер

За трета поредна година евродепутатът Владимир Уручев от ГЕРБ/ЕНП провежда Национален конкурс за млад фермер в сътрудничество с Министерство на земеделието, храните и горите, Националната служба за съвети в земеделието и Асоциацията на..

публикувано на 18.03.18 в 15:05