МВР

Ръководството и синдикатите на МВР не се разбраха

Приключи срещата между синдикатите в МВР и ръководството на вътрешното министерство. След края стана ясно, че на практика разбирателство има по едно от исканията. Това обясни пред журналисти Валентин Попов - председател на Синдикалната федерация на..

публикувано на 29.06.17 в 15:56
кула петровден

Петровден е!

 Църквата - и праволславната, и католическата, почитат днес християнските първовърховни апостоли Свети Петър и Свети Павел. Те са наречени първовърховни, защото най-много са се потрудили при поставяне основите на Светата църква Христова. По традиция, след..

публикувано на 29.06.17 в 13:32

Протест в Смолян заради предстоящо изграждане на ВЕЦ

 Близо 50 жители на Смолян протестираха срещу изграждането на мини ВЕЦ в близост до автогарата. Гражданите изразяват недоволството си за пореден път, а поводът е включването на обекта в дневния ред на сесия на Смолянския общински съвет. Като..

публикувано на 29.06.17 в 10:44

Възстановка на винен обряд на Перперикон в събота

 Община Кърджали кани жителите и гостите на града и общината да присъстват на  възстановка на "Винено огнен обряд", която ще се състои тази събота от 21.30 часа на археологически комплекс "Перперикон".  Представлението е безплатно за зрителите. Желаещите да..

публикувано на 29.06.17 в 10:35

След 7 години: Събира се Областният съвет по условия на труд

 Днес в Областната администрация в Кърджали се провежда първото от 2010 година насам заседание на Областния съвет по условията на труд.   Председател на съвета е заместник областният управител Леман Али.  Съветът ще приеме нов Правилник за..

публикувано на 29.06.17 в 10:26

КНСБ: Не сме съгласни с пълната либерализация на пазара на труда

  КНСБ никога няма да се съгласи на пълна либерализация за внос на евтина работна ръка. Това обяви в Кърджали лидерът на синдиката Пламен Димитров. Вносът на работници няма да реши структурния проблем на пазара на труда. Решението е ударно и..

публикувано на 29.06.17 в 09:44

Лидерът на КНСБ: Има опасност да загубим на 100 хиляди работни места

КНСБ предлага спешна среща на  премиера Бойко Борисов и лидера на Партията на европеските социалисти Сергей Станишев за спасяване на българската енергетика в Стара Загора, тъй като е възможно да бъдат затварени тецове и мини и да загубим над 100 хиляди..

публикувано на 29.06.17 в 09:36

Откриха новата автогара в Ардино

 Кметът на община Ардино Ресми Мурад откри новоизградената автогара в града, заедно със инж. Фахри Идриз и председателя на общинския съвет Сезгин Байрям. Новата придобивка е реализирана по проект на община Ардино по публично инвестиционната програма „Растеж..

публикувано на 29.06.17 в 09:27

Басейн "Арпезос" притегателен в жаркото лято

Плувното лято върви с пълна сила за 90 деца от областния център Кърджали, които се учат да плуват безплатно по програма на Министерството на младежта и спорта, съобщи треньорът Иван Кръстев. Те са възраст 11-12 години и от 2 училища - "Петко Рачов..

публикувано на 28.06.17 в 11:23

До месец Кърджали може да има киносалон

  Най-късно до месец и половина отваря врати 3D кино в Кърджали. Това обяви инвеститорът на проекта Тенчо Тенев. В момента все още текат усилени ремонтни работи в салона на сградата. Прожекции на най-новите филми ще се правят в областния град още в..

публикувано на 28.06.17 в 10:19

7 години и пет месеца затвор за убийство при ромска връжда

   7 години и пет месеца лишаване от свобода получи Нурсен Христов за убийството на 30-годишния Махмуд, което беше извършено през февруари 2016-та година. Делото за убийството се гледаше днес в окръжния съд в Кърджали. Поводът за престъплението беше..

публикувано на 27.06.17 в 19:15

6 600 гледания събра поредният лайф-чат на Цвета Караянчева

 6 600 гледания събра поредния лайв-чат на Цвета Караянчева във фейсбук снощи.  Инициативата стартира по време на предизборната кампания през март, когато Караянчева бе водач на листата на ГЕРБ за област Кърджали.  В качеството си на заместник-председател..

публикувано на 27.06.17 в 13:09

Съдът гледа делото за убийството на пазара в Кърджали през миналата година

Дело за убийство, с което завърши вражда между две ромски фамилии, се гледа днес в окръжния съд в Кърджали. Престъплението беше извършено през февруари 2016 година. 17-годишният тогава Нурсен застреля на пазара в града 30-годишния Махмуд. Поводът..

публикувано на 27.06.17 в 11:44

Дървата за огрев в Кърджали са на цени от миналата година

  В разгара на лятото кърджалийци започнаха да купуват дърва за огрев, а юли е най-добрият месец за снабдяване с твърдото гориво, защото дървата са сухи. Христо Петров, търговец от града, съобщава, че дървата, които се предлагат са бял дъб, меше и..

публикувано на 27.06.17 в 11:41

Съдът подкрепи Тръмп: САЩ няма да приемат граждани от шест мюсюлмански страни

Американският държавен департамент ще приложи указа на президента Тръмп за забрана на достъпа в Съединените щати на гражданите на шест мюсюлмански страни така, както разпореди Върховният съд. Магистратите решиха да възстановят частично действието на указа,..

публикувано на 27.06.17 в 09:23

Полицаите от Смолян ще се включат в националния протест на 5 юли

  Полицаите от Смолян ще се включат в Националния полицейски протест на 5-ти юли в София. Това каза Михаил Узунов, председател на 47-мо синдикално дружество при Синдикална федерация на служителите в МВР при Районното управление на МВР - Смолян...

публикувано на 27.06.17 в 09:18

Две кърджалийски училища ще си партнират с Пневматика

 Пилотен механизъм за дългосрочно партньорство беше обсъден между ръководството на завод Пневматика и директорите на Професионалната гимназия „Васил Левски“  и Професионалната гимназия по електротехника и електроника „Капитан Петко войвода“  Нина Терекиева..

публикувано на 27.06.17 в 09:05

Нови 30 сгради подготвят за саниране в община Ардино

 Две сгради са санирани още в началото на 2016 години в Ардино, ако националната програма за енергийна ефективност позволи на следващ етап, ние ще кандидатстваме за още 30 сгради, каза за радио Кърджали кметът на Ардино Ресми Мурад. Вече..

публикувано на 27.06.17 в 08:59

6 катастрофи през почивните дни, двама в болница

През почивните дни са възникнали са 6 пътно-транспортни произшествия. При 3 от тях са пострадали граждани. Двама от пострадалите са настанени за лечение в болница без опасност за живота. Алкохолните проби на водачите са отрицателни.  По други случаи в..

публикувано на 26.06.17 в 12:44
МВР

Съвещание на ръководството на МВР заради протестите

 За днес е предвидено национално съвещание на ръководството на МВР. Предполага се, че основната тема ще са предстоящите полицейски протести. Председателят на УС на Синдикалната федерация на служителите в МВР Валентин Попов заяви, че работещите във..

публикувано на 26.06.17 в 12:35