Кметът Хасан Азис инспектира блоковете, които се санират във „Възрожденци“

Кметът на общината инж.Хасан Азис и заместник кметът по строителство инж.Катя Митовска инспектираха вчера жилищните сгради в кв.“Възрожденци“, които се санират по Националната програма за енергийна ефективност към МРРБ. Санирането се движи с добри..

публикувано на 17.08.17 в 11:13

Кърджали с екстремален индекс за пожароопасност

Екстремален индекс за пожароопасност за днес има в 11 области на страната, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология при БАН. Това са областите Кърджали, Хасково, Благоевград, Ловеч, Плевен, Велико Търново, Стара Загора, Сливен, Бургас,..

публикувано на 17.08.17 в 10:46

Изнесено обучение на студенти на ТУ-Габрово в Кърджали обсъдиха кмет и ректор

 Организиране на изнесено бизнес ориентирано обучение на студенти към Технически университет-Габрово в Кърджали беше една от темите на разговор между кмета на Община Кърджали инж.Хасан Азис и ректора на ТУ-Габрово проф. Райчо Иларионов днес. Идеята е..

публикувано на 16.08.17 в 16:00

По два лева такса за туристически обекти в Ардинско

 Такса от 2 лева вече е въведена при посещение на три туристически обекта, намиращи се на територията на Община Ардино. В цената е включена и услугата - изнасяне на беседа, каза за радио Кърджали кметът Ресми Мурад. " Това стана с решение на Общински съвет..

публикувано на 16.08.17 в 14:13

Община Неделино е на воден режим

Община Неделино е на воден режим. Има забрана и за ползването на питейна вода за поливане на земеделски култури, миене на улици и автомобили. Това стана със заповед на кмета на  Боян Кехайов. Във връзка със зачестилите сигнали за липса и недостиг на..

публикувано на 16.08.17 в 13:52

Ще плащаме ли за Арда?

 Три дни преди началото на първия официален домакински мач на Арда все няма яснота за това дали ще има такса вход за зрителите на стадион Дружба. От клуба съобщиха за радио Кърджали, че нямат информация по този въпрос и поясниха, че компетентни да дадат..

публикувано на 16.08.17 в 13:48

Изградиха новия завод в Крумовград

 В Крумовград завърши изграждането на новото пето предприятие в страната на компанията Теклас. Предвижда в него за започнат работа над 150 души от региона. По информация на наши източници, работници ще бъдат наемани, както от община Крумовград, така и от..

публикувано на 16.08.17 в 13:43

Ремонтират 12 детски градини и две училища в община Кърджали

 15 обекта от образователната инфраструктура на община Кърджали ще бъдат ремонтирани за първия учебен ден. Това са 12-те детски градини – „Райна княгиня”, „Баба тонка”, „Здравец”, „Орфей”, „Щастие”, „Ян Бибиян”, „Детелина”, „Вяра, надежда и любов”,..

публикувано на 16.08.17 в 13:40

Осуетиха опит за парична измама в Ардино

Вчера неизвестни лица опитали да измамят жителка на гр. Ардино по познатата схема „съдействие на полицията за залавяне на телефонни измамници”. Жената предала 500 лв. и златна монета на нищо неподозиращ посредник, който се усъмнил и предал парите и златото..

публикувано на 16.08.17 в 10:33

Кърджалийските полицаи излизат на протест

Служителите в МВР в Кърджали излизат на протест тази вечер. Проявата е продължение на националния протест на полицаите от 5 юли в София и е организирана от Синдикалната федерация на служителите в МВР. Ниски заплати, лоша материално техническа..

публикувано на 16.08.17 в 09:08

Сонди търсят вода в Пчеларово

 В чернооченското село Пчеларово днес започват сондажи за откриване на нови водоизточници. Поводът е продължаващото с години безводие в района и намаленият дебит в някои части на селото. Определеният за сондиране терен е в центъра на Пчеларово, където..

публикувано на 16.08.17 в 08:25

Изпълнителният директор на „Напоителни системи“ ще инспектира язовири в област Кърджали

 Динева ще направи оглед на експлоатационното състояние на язовирите, стопанисвани от държавното дружество в навечерието на есенния сезон. Днес в Кърджали Снежина Динева ще се срещне с областния управител Никола Чанев и заместник председателя на Народното..

публикувано на 15.08.17 в 16:26

Рамадан Вели: Нямаме проблем със заема на Пазара

До 2021 година целият заем за строителството на Пазар на производителите в Кърджали ще бъде занулен, заяви изпълнителният директор на Дружеството Рамадан Вели. Остатъка по главницата е 2 млн и 100 хиляди, остатъка от лихвите е 350 хиляди лева. "До..

публикувано на 15.08.17 в 11:28

За десета година се провежда съборът на Голяма Богородица в квартал "Гледка"

Големият християнски празник Успение Богородично отново ще събере жители и гости на кв. Гледка в Кърджали на традиционен събор днес. Програмата ще започне в 18.00 ч. на площада пред храма в квартала.  ”Спазваме традицията, която продължава вече много..

публикувано на 15.08.17 в 10:25

Почитаме Света Богородица

Православната църква отбелязва Успение Богородично или Голяма Богородица. Според Светото писание, това е денят, в който Божията майка напуска земния живот и отива при сина си.  Денят е и храмов празник на църквата „Успение Богородично" в квартал Гледка..

публикувано на 15.08.17 в 10:09

Създават държавно предприятие за въвеждането на тол-система

 Започва изграждането на държавно предприятие за въвеждането на тол-система, за да може строителството и поддържането на републиканските пътища да се самофинансира. Това съобщи председателят на управителния съвет на Агенцията "Пътна инфраструктура" Дончо..

публикувано на 14.08.17 в 15:48

Главния прокурор ще проверява "Цанков камък"

 ГЕРБ внесе сигнал до главния прокурор за проверка на строителството и финансирането на хидровъзел "Цанков камък". Според управляващата партия намесата на държавното обвинение се налага заради дефекти при изпълнението на язовира, довели до просмукването на..

публикувано на 14.08.17 в 15:46

Кърджали търси над 100 работници и служители

 Продължава кризата с работната ръка в Кърджали. Сред най-търсените професии са учители, лекари, готвачи, сервитьори и работници за машиностроенето. Свободните работни места за медици са 16, от които 12 трябва да са със специалност "обща медицина". 12 са..

публикувано на 14.08.17 в 15:39

Подменят В и К мрежата в Пчеларово

 В чернооченското село Пчеларово започват сондажи за откриване на нови водоизточници. Поводът е продължаващото с години безводие в района и намаленият дебит в някои части на селото. Очаква се до края на седмицата да пристигнат машините, с които ще бъде..

публикувано на 14.08.17 в 13:17

Издадоха балнеологична оценка на минералната вода край Златоград

 Министерството на здравеопазването издаде Балнеологична оценка на минералната вода край Златоград от сондаж "Ерма река", съобщиха от общинската админситрация на родопския град. Минерална вода  е с лечебно-профилактични свойства при стомашно-чревни,..

публикувано на 14.08.17 в 12:54