ГЕРБ регистрира листата за изборите, очаква се и БСП

Партия   ГЕРБ регистрира днес кандидат-депутатската листа за предстоящите парламентарни избори. Листата е изключително балансирана - по етнически принцип и по представителство на общините, заяви Цвета Караянчева. До края на деня се очаква и БСП да..

публикувано на 20.02.17 в 14:08

8 ученици с награди за превод от "Фулбрайт"

8 ученици от Кърджали бяха отличени от комисията "Фулбрайт" в конкурс за превод. Той беше организиран от дружеството "Приятели на САЩ" и се проведе в рамките на Месеца на Америка. В конкурска участваха 66 ученици от трите най-големи училища в Кърджали -..

публикувано на 20.02.17 в 13:58

Над 3 кг хероин откриха на "Капитан Андреево"

Над 3 кг хероин, облепени по тялото на непълнолетно момиче и в бельото на две жени, откриха митническите служители на Капитан Андреево. Нарушителите са български граждани, които пътували в лек автомобил от Турция към България. При извършения личен преглед у..

публикувано на 20.02.17 в 13:32

400 деца ще се обучават по интереси

Всички 400 деца в община Момчилград в детските градини са включени в условно казано часове по интереси. Малчуганите едновременно ще усвояват умения, ще се забавляват и обучават, а градините ще получат нови пособия и спортни уреди. Децата, чийто майчин език..

публикувано на 20.02.17 в 10:42
Уеб сайтът на НАП предлага различни електронни услуги, които спестяват време

Данъчни облекчения, ако нямате публични задължения към НАП

От началото на тази година всички данъчни облекчения могат да се ползват само, ако лицата нямат публични задължения към Националаната агенция за приходите. Това заяви директорът на местната приходна агенция Елван Гюркаш:

публикувано на 19.02.17 в 11:35

Отбелязваме 144 години от гибелта на Апостола

Днес почитаме паметта и делото на Апостола. Общоградското поклонение в областния център Коърджали  по повод 144-та годишнина от гибелта на Апостола на свободата-Васил Левски   се състои пред паметника на Васил Левски  от 11,00 часа. В цялата страна ще..

публикувано на 19.02.17 в 11:15

Днес е първата за годината Голяма Задушница

Днес отбелязваме първата Голяма Задушница през годината, в деня преди Месни заговезни. На Голяма Задушница християните извършват помен за душите на починалите. Според православието днес е един от трите дни в годината, в които мъртвите слизат обратно в..

публикувано на 18.02.17 в 10:29

Заместник кмета на община Кърджали Веселина Тихомирова презентира Перперикон в Италия

По покана на Националното сдружение на общините в Италия и Търговската палата в Неапол делегация от НСОРБ бе на тридневно посещение в Италия. Община Кърджали бе представена от зам.-кмета Веселина Тихомирова, която се включи в организираните срещи с..

публикувано на 18.02.17 в 10:21

Осигуровките на земеделците - на нивата на 2016

Земеделските стопани и тютюнопроизводителите няма да плащат повече пари за здравни и пенсионни осигуровки през тази година в сравнение с миналата 2016. Това обяви на пресконференция в Кърджали директорът на офиса на приходната агенция в областния град..

публикувано на 17.02.17 в 10:09

18,40 лв. здравна вноска за безработни от 1 януари

18,40 лв.  е здравната вноска за безработни лица от 1 януари тази година, вместо плащаните досега 16,80 лв. Увеличението се отнася за трайно безработни, които не получават обезщетение за безработица и не се осигуряват от държавата. Това стана ясно след..

публикувано на 17.02.17 в 09:58

Отмениха новите глоби в Ардино

Административният съд в Кърджали отмени текстове за  глоби, два и половина пъти по- високи от законнните,  в Наредбата за обществения ред в община Ардино след протест на прокуратурата. Общинските съветниците  в Ардино забранили паркирането на превозни..

публикувано на 16.02.17 в 11:52

Инспекцията по труда в Кърджали предприе масови проверки за сключването на трудови договори

Инспекцията по труда в Кърджали предприе масови проверки на работодатели за спазване на законодателството и осигуряване на безопасни условия за труд.От началото на годината до сега  са извършени 123 проверки, а констатираните нарушения са 825, При спазване..

публикувано на 16.02.17 в 11:47

Отпада забраната за ползване на вода за пиене

Няма замърсяване с тежки метали на питейната вода в общините Кирково, Джебел и Момчилград. Това показаха резултатите от взетите повторни проби от водоемите разположени по бреговете на река Върбица. В петък беше наложена забрана за ползване на водата за..

публикувано на 16.02.17 в 09:42

Обявиха награда за информация за бракониери

 Хиляда лева награда са обявили Ловното дружество в Кърджали и Фондация По-диви Родопи за всеки дал информация за бракониери, отсреляли благородни елени или елени лопатари в областта, съобщи Стефан Аврамов от Фондацията. Той доълни, че продължава работа..

публикувано на 16.02.17 в 09:34

Две трети от предприятията в област Кърджали са на печалба

Близо 72 % от предприятията в област Кърджали са приключили с печалба. Това  сочат данните на националния статистически институт. Най-високи приходи са отчетени в община Кърджали, следват Джебел и Момчилград. Водещ сектор е преработвателната промишленост,..

публикувано на 16.02.17 в 09:28

Цвета Караянчева оглави кандидат - депутатската листа на ГЕРБ в Кърджали

В края на седмицата ГЕРБ ще регистрират кандидат - депутатската листа за кърджалийски избирателен район. "Листата ще пълна, ще има и гражданска квота, хора от различни професии, които ще бъдат полезни, както в Народното събрание, така и като..

публикувано на 15.02.17 в 15:29

Поредният блъснат на пътя

 Пешеходец е пострадал вчера при пътно произшествие  около 11 часа на кръстовището между улиците „Съединение“ и „Христо Ботев“ в Крумовград. 64-годишният мъж пресичал на пешеходна пътека, когато лек автомобил с 36 годишен водач преминал през глезена му...

публикувано на 15.02.17 в 15:18
Къщата на Йорданка Станева е стара и грохнала, а градината й е обраснала с бурени...

Възрастна жена загина при нелеп инцидент

 76-годишна е загинала в дома си в село Хаджийско, община Кирково, при инцидент вчера около 18,30 часа. Жената решила да боядиса печка на твърдо гориво, но боята пламнала. Огънят се прехвърлил върху стопанката и тя изгоряла. Медиците констатирали смъртта на..

публикувано на 15.02.17 в 15:15

Полицаите от Кирково задържаха лихвар с над 19 000 лева

 За осъществяване на незаконна банкова дейност в полицията в Кирково вчера е задържан 43 мъж. При извършено претърсване в дома на мъжа са били открити 5 дебитни карти на длъжници с индивидуалните ПИН-кодове, 3 тетрадки с имена, банкноти в левове и..

публикувано на 15.02.17 в 15:10

Все още не са ясни кандидат - депутатските листи на ДПС

 Все още не са ясни кандидат-депутатските листи на ДПС. Всички имена ще бъдат оповестени следващия вторник, когато е крайният срок за регистрация на кандидатите. Областният лидер на Движението в Кърджали Изет Шабан поясни, че до 21 февруари няма да са..

публикувано на 15.02.17 в 10:22