Венец за Наим Сюлейманоглу от община Момчилград

Венец от името на жителите на община Момчилград и кмета й Сунай Хасан беше поднесен на гроба на световноизвестния щангист Наим Сюлейманоглу. Представител на общината придружи майката на тежкоатлета Хатидже Сюлейманоглу по време на церемонията по повод..

публикувано на 18.11.18 в 18:24

Автошествие от над 300 автомобила от Кърджали пътува към Момчилград, протестът е мирен

Протестът срещу  високите цени на горивата в Кърджали прерасна в протест срещу ниския жизнен стандарт. В момента протестиращите пътуват в автоколона от около 300 коли към Момчилград. Протестът е мирен. С подробности Илияна Типова.

публикувано на 18.11.18 в 14:22

Над 4 000 лева събраха за останалите без дом семейства в Момчиловци, градят нов покрив

Само за няколко дни в дарителската сметка в помощ на пострадалите три семейства от пожар в Момчиловци са постъпили над 4 000 лева, съобщи кметът Сийка Суркова.  Осигурени са керемиди за покрива, а в местно училище тече кампания за посуда и..

публикувано на 18.11.18 в 18:20

Основно училище "Свети Климент Охридски" празнува цяла седмица

Седмицата на патронния празник откриват в Основно училище "Свети Климент Охридски" в Кърджали утре. За този ден е предвидено откриване на сцена на талантите в учебното заведение. Вторник е обявен за ден на самоуправление в училището, ученици ще..

публикувано на 18.11.18 в 12:13

Детска изложба откриват в Хасково в помощ лечението на бебето Борил

Изложба от сувенири, предмети за бита и коледни играчки, изработени от отпадъчни материали по повод инициативата "Нов живот за отпадъците" , ще бъде открита на 19 ноември от 15 часа в залата на РИОСВ-Хасково . Част от творбите ще са в помощ..

публикувано на 18.11.18 в 11:25

Програма за професионална квалификация ще повишава нивото на педагозите в България

Програма за професионална квалификация ще повишава нивото на педагозите в България . Тя е в ход от началото на октомври и ще се реализира през следващите три години . Желаещи от всички сфери на образованието могат да се обучават в различни..

публикувано на 18.11.18 в 09:32

В Кърджали се проведе среща с представители на Република Узбекистан

Днес в сградата на Община Кърджали посрещнаха гости от Република Узбекистан. Делегацията бе водена от народния представител Адлен Шевкед, председател на "Група за приятелство България - Узбекистан" към 44-то Народно събрание на Република България. На..

публикувано на 17.11.18 в 16:22

Ексвокалистка на "Траяна" ще пее в Кърджали

Тази вечер певицата и преподавател в старозагорското музикално училище Надя Тончева и пианистът Павел Цонев ще представят едни от най известните джаз стандарти на всички времена. Събитието е от 21 часа, а повече информация дава Надя Тончева: Да си..

публикувано на 17.11.18 в 15:51

Песни на Дамския хор „Незабравки” ще звучат в Антарктида

Песни на Дамския хор „Незабравки” от Кърджали ще звучат на коледното тържество на българската база на остров Ливингстън на Антарктида. Диск с песни на хора, който наскоро отбеляза своята 50-та годишнина,  заедно с книга за състава озаглавена „Живот в..

публикувано на 17.11.18 в 13:43

Кметове готвят протести заради неполучени дърва за огрев

   Кметове на села в община Кърджали са готови на протести заради хаос в доставките на дърва за огрев. Те са изготвили списъци на желаещите за отопление, но е получена само малка част от заявените количества. „Където са поискани около 100..

публикувано на 17.11.18 в 12:14

Никола Чанев внесе жалба в Окръжна прокуратура срещу застрояването на парк "Простор"

Областният управител Никола Чанев внесе жалба в Окръжна прокуратура срещу заповедта на кмета Хасан Азис от 22 август т.г., с която се одобрява изменението на ПУП-а на парк „Простор“, заличава се УПИ IX, а на мястото на УПИ VIII се обособяват пет..

публикувано на 16.11.18 в 17:28

Явор Божанков: Вдигането на данъка на старите коли няма да подобри качеството на въздуха

В страната липсва нормативен ред, посочени норми за екостандарта, при превишаването на които да бъде отказана регистрация на автомобилите. В България има само един газ-анализатор, който отчита екологичното замърсяване на колите, и той е дарениение на..

публикувано на 16.11.18 в 16:05

Нова категорична победа за волейболистите на "Арда"

Нова категорична победа с 3:0 (12:25; 18:25; 15:25) извоюва като гост мъжкият отбор на волейболна Арда в мач срещу Строител-Пловдив в 5 кръг на първенството във Висшата лига, който се игра снощи – 15 ноември. Това става само дни след като нашите..

публикувано на 16.11.18 в 15:47

Патронен празник с ученическо самоуправление в СУ„Петко Р. Славейков“

По традиция всяка година на патронния си празник най-голямото училище в южна България „Петко Рачов Славейков“ преминава под ученическо самоуправление. Днес славейковци от Ученическия парламент получиха властта от директора си Милко..

публикувано на 16.11.18 в 14:29

Готвят писмо с предложение новата спортна зала да бъде в центъра на Кърджали

Кметът на Кърджали Хасан Азис и представители на спортни клубове ще изпратят писмо с предложение до премиера Бойко Борисов, новата спортна зала в Кърджали да бъде изградена в центъра на Кърджали - близо до новия мост или стадион "Горубсо". Освен до..

публикувано на 16.11.18 в 14:05

Християнският отговор на агресията тази неделя във "Вяра и живот"

 В изданието на "Вяра и живот" тази неделя в две различни теми ще търсим отговор на един и същи въпрос - как чрез християнската вяра можем да спрем агресията около нас. Най-напред чуйте разговора с пастор Теодор Опренов от "Християнсата мотористка..

публикувано на 16.11.18 в 10:50

"Вяра и живот" представя християнския отговор на агресията

В изданието на "Вяра и живот" тази неделя в две различни теми търсим отговор на един и същи въпрос - как чрез християнската вяра можем да спрем агресията около нас. Най-напред ще чуете разговор с пастор Теодор Опренов от "Християнската мотористка..

публикувано на 16.11.18 в 10:47

Представители на спортните клубове и кметът на Кърджали обсъждат локацията на новата спортна зала

Днес, 16 ноември от 11 часа кметът на Кърдали Хасан Азис ще се срещне с представителите на спортните клубове в Кърджали. Те ще коментират предложението на кмета новата спортна зала в Кърджали да бъде изградена в парк Арпезос север или в парк Арпезос  юг...

публикувано на 16.11.18 в 10:46

Парното отопление в ЕГ "Христо Ботев" в Кърджали вече работи

Парното отопление в ЕГ "Христо Ботев" в Кърджали вече работи. Това съобщи кметът на общината Хасан Азис:  Газовата горелка, която трябваше да се монтира е монтирана. Хората работеха и вечерта, за да може да бъде решен и този въпрос.

публикувано на 16.11.18 в 10:36

Кърджали почете евреите

В Читалище „Обединение“ в Кърджали бе отбелязана 105-та годишнина от масовото заселване на еврейски фамилии в Кърджали и 75 години от спасяването на българските евреи от Холокоста. Проявата се организира от Областна администрация като част от..

публикувано на 16.11.18 в 09:48