Фолклорният ансамбъл "Родопа" в Смолян със статуетка за "Невястата"

Фолклорен ансамбъл „Родопа” - Смолян спечели статуетка от 7-мото издание на Националните празници на професионалното  фолклорно изкуство - „Пазарджик 2018”. Смолянският ансамбъл се представи с музикално-танцовия спектакъл „Невястата”, съобщава..

публикувано на 20.05.18 в 11:49

Претендентът на ДПС за кмет на село Мост Лятиф Расим все още не е гласувал

До 10.30 часа в двете секции в село Мост са гласували около 20 % или общо 175 души, каза за радио Кърджали Божидар Чолаков, изпратен специално да отрази частичните избори за кмет. И двете секции са в училището в селото, в него гласуват и жители на..

публикувано на 20.05.18 в 11:36

Изборите за кмет на село Мост протичат спокойно, гласували са 113 души до 9.30 часа

Г ласуването за кмет на село Мост между претендентите на партиите ГЕРБ и ДПС е в разгара си. Изборният ден започна в 7 часа и трябва да приключи в 20 часа. Лятиф Расим от ДПС  се изправя срещу Емин Исмаил  от ГЕРБ. Пълномощията на Лятиф Расим от..

публикувано на 20.05.18 в 10:26

ДПС и ГЕРБ мерят сили за кмет на Мост

Днес, 20 май,  ГЕРБ и ДПС мерят сили в битката за кметския пост в Кърджалийското село Мост. Лятиф Расим от ДПС  се изправя срещу  Емин Исмаил  от ГЕРБ. Лятиф Расим е досегашният кмет на селото, чиито пълномощия бяха предсрочно прекратени по време..

публикувано на 20.05.18 в 09:30

С два митинга на един площад отбеляза годишнината от майските събития Джебел

С два паралелни митинга на един площад, Джебел отбеляза 29 години от протестите на българските турци срещу тоталитарния режим.  Едната проява бе подготвена от ДПС, а другата от кмета Бахри Юмер, преминал преди две години в ДОСТ.  Засилено полицейско..

публикувано на 19.05.18 в 16:39

Историческият музей в Кърджали се включва в Европейската нощ на музеите

Регионалният исторически музей в Кърджали се включва в Европейската нощ на музеите.  Програмата  започва на 19 май в 18 часа в градската художествена галерия "Станка Димитрова", която сега е отдел към музея.  Експозициите на Регионален исторически..

публикувано на 19.05.18 в 15:13

Проектирането на индустриалната зона край летището започва до седмици

До седмица-две започва проектирането на индустриалната зона край летището в Кърджали.  Прехвърлен на националната компания "Индустриални зони" е парцелът за изграждането й, съобщи областният управител Никола Чанев. Надявам се есента да имаме готови..

публикувано на 19.05.18 в 14:54

Нощта на музеите е на 19 май

Регионалният исторически музей в Кърджали се включва в Европейската нощ на музеите. Програмата  започва на 19 май в 18 часа в градската художествена галерия "Станка Димитрова", която сега е отдел към музея. Какви са другите подготвяни прояви, събщава..

публикувано на 18.05.18 в 15:22

Два митинга гласят в Джебел за 19 май

Привърженици на ДПС и на ДОСТ се събират  на един площад в Джебел, но на два митинга на 19 май. Единият подготвя Бахри Юмер, кмет на Джебел като празник на града, другият - ДПС. На 19 май 1989 година жителите на Джебел излизат на протест срещу..

публикувано на 18.05.18 в 11:56

Откриват изложба "Заедно на един мост"

Днес от 17 ч., в пространството зад театъра в Кърджали ще бъде открита изложба "Заедно на един мост". Изложбата е по съвместен проект на Ротари клубовете от Кърджали и Одрин и в нея участват талантливи деца от двата града.  Златка Пеньова, директор на ОДК..

публикувано на 18.05.18 в 11:27

18 май - Международен ден на музеите

18 май е определен за Международен ден на музеите и се чества от 1977 година. Днес стотици музейни работници отбелязват професионалния си празник. Специалистите в Регионалния исторически музей в Кърджали и градската художествена галерия "Станка Димитрова"..

публикувано на 18.05.18 в 11:19

Започва проектирането на индустриална зона в Кърджали

До две седмици започва проектирането на индустриалната зона край летището в Кърджали. Прехвърлен на националната компания "Индустриални зони" е парцелът за изграждането и, съобщи областният управител Никола Чанев: 

публикувано на 18.05.18 в 11:15

Самолети излитат над Кърджали във въздушно шоу

Авио-мото клуб - Кърджали, съвместно с Ротари клуб - Кърджали организират за трета поредна година авиошоу “Криле над Кърджали”. Атракционното въздушно шоу ще се проведе на 19 и 20 май, а мястото на излитане е старото летище на Кърджали.  Тази година ще..

публикувано на 16.05.18 в 11:20

Джамийските настоятелства организират благотворителни вечери

Днес започна свещеният за мюсюлманите месец Рамазан, през който вярващите постят  през светлата част на денонощието. Благотворителни вечери  организират във всички джамии в общинските центрове по време на постите, съобщи за Радио Кърджали районният мюфтия..

публикувано на 16.05.18 в 11:09

Кърджали и Силиври ще работят в сферата на селското стопанство и туризма

Биопроизводството, селското стопанство и културният туризъм ще бъдат трите сектора, върху чието развитие ще наблегнат община Кърджали и община Силиври, Република Турция. Това каза на официалната церемония по подписването на договор за побратимяването на..

публикувано на 16.05.18 в 10:35

На 16 май в многопрофилната болница в Кърджали ще можете да се прегледате безплатно за рак на кожата

За тринайста поредна година лекари от Кожно-венерологичното отделение на болницата в Кърджали се включват в европейската кампания за профилактика и откриване на меланом и рак на кожата. В прикрепения звуков файл можете да чуете  Д-р Тодор Черкезов ,..

публикувано на 15.05.18 в 17:19

Община Крумовград и „Дънди Прешъс Металс" сключиха Годишен рамков договор на стойност 500 000 лева

Днес Община Крумовград и „Дънди Прешъс Металс Крумовград" сключиха Годишен рамков договор за инвестиции в обществото на стойност 500 000 лева. На официална церемония подписите си под документа поставиха кметът Себихан Мехмед и председателят на..

публикувано на 15.05.18 в 17:06

Досъдебното производство срещу МБАЛ "Д-р Атанас Дафовски" все още не е приключило

Все още не е приключило досъдебното производство, разпоредено от главния прокурор Сотир Цацаров срещу многопрофилната болница  "Д-р Атанас Дафовски" в Кърджали. Това съобщи за Радио Кърджали изпълнителният директор на лечебното заведение д-р Тодор..

публикувано на 15.05.18 в 13:16

Явор Саръев представи книгата си "Българоезичните мюсюлмани в Западна Тракия през втората половина на XX век"

Явор Саръев , син на отец Боян Саръев представи първата си книга в читалище "Обединение" в Кърджали. Тя се нарича "Българоезичните мюсюлмани в Западна Тракия през втората половина на XX век" . Изследването е и дисертационен труд на Саръев и..

публикувано на 15.05.18 в 10:18

Започват постите по време на свещения за мюсюлманите месец Рамазан

Утре започват едномесечните пости по време на свещения за мюсюлманите месец Рамазан. Вярващите стават около 3 часа, закусват, а през деня не ядат и не приемат течности до около 20,30 часа. Подробности чуйте в прикрепения звуков файл от районния..

публикувано на 15.05.18 в 10:09