зима, пътища, сняг

Учениците в Черноочене са в дървена ваканция

Учениците от гимнaзията в община Черноочене са в дървена ваканция до понеделник, обяви кметът Айдън Осман. Над метър и двадесет сантиметра е снежната покривка там, а насеченият планински район не позволява извозването на децата до учебното заведение...

публикувано на 20.01.17 в 10:10

Повече от 75 хиляди туристи изкачиха Перперикон през 2016 година

Изминалата 2016 година е изключително успешна за културния туризъм в района на Кърджали, съобщи за Радио Кърджали директорът на Регионалния исторически музей Даниела Коджаманова. Над 75 хиляди души са посетили скалния град Перперикон . Това е ръст с..

публикувано на 19.01.17 в 14:04

Състезателки по свободна борба от Кърджали се целят в златото на държавното първенство

На 19 януари състезатели от клуба по свободна борба в Кърджали ще участват на Държавно първенство . Надпреварата е за момичета, кадетки и девойки и ще се проведе в Горна Оряховица. Пет са състезателите, които заминават за спортното събитие, Елиз..

публикувано на 19.01.17 в 11:14

Цвета Караянчева: Община Кърджали е безвъзвратно закъсняла с програмата за саниране

Община Кърджали е безвръзвратно  закъсняла с изпълнението на Националната програма за енергийна ефективност и всички нови договори за саниране, които подписва кметът Хасан Азис, са чек без покритие, заяви депутатът Цвета Караянчева в изявление до медиите,..

публикувано на 19.01.17 в 11:05

Подлагат на обществено обсъждане проектобюджета на Кърджали

Тази вечер от 17.30 часа ще се проведе п убличното обсъждане на Проектобюджета на община Кърджали за 2017-та година . Проявата ще се състои в залата на Бизнесинкубатора. Поканата е публикувана на сайта на община Кърджали. Също там са и материалите по..

публикувано на 19.01.17 в 11:02

Над половин метър сняг натрупа в района на Белите брези край Ардино

Над половин метър е снежната покривка в района на туристическия комплекс "Бели брези" край Ардино . В града и в ниските места тя е 40 сантиметра. На този етап н яма проблеми , предизвикани от обилния сняг, съобщи за Радио Кърджали кметът на Ардино..

публикувано на 18.01.17 в 13:41

3-метров снежен човек направиха в Забърдо

Освен проблеми, снегът може да носи и радост. Това разбраха жителите на чепеларското село Забърдо, които издигнаха снежен човек-патриот с внушителните 3 метра и половина височина. На 18 януари се празнува международния ден на снежния човек. Датата е..

публикувано на 18.01.17 в 10:24

10 села в община Рудозем са без ток заради снега

10 селища в община Рудозем са без ток заради обилния сняг. Кметът Румен Пехливанов издаде заповед превозните средства в общината да се движат задължително с вериги. Още в репортажа на кореспондента ни от Смолян Радостина Чернокова.

публикувано на 18.01.17 в 10:19

Жълт код в Южна България за сняг и вятър

Жълт код за опасни явления е обявен за областите Кърджали, Смолян, Хасково, Пловдив и Стара Загора. В тези райони се очаква снеговалежите да продължат. Ще духа силен вятър. Има опасност от виелици и навявания. Очаква се да натрупа 15-20 сантиметра нова..

публикувано на 18.01.17 в 10:11

Кметове проверяват дали са добре местните хора в Смолянско

Кметове и кметски наместници в област Смолян започнаха проверки дали местните жители са добре в студените дни. Те са инструктирани да обиколят населените места на областта и да посетят всички къщи дори и в най-отдалечените планински села и махали...

публикувано на 18.01.17 в 10:00

Детските градини в Кърджали работят нормално

Всички детски градини в община Кърджали отвориха врати след новогодишните празници. Температурата се следи, а в някои от тях допълнително се включват печки, за да бъдат достигнати 20 градуса. За работата на детските заведение разказва заместник-кметът на..

публикувано на 18.01.17 в 09:42

МС отпусна половин милион лева за обсерваторията "Рожен"

Министерският съвет отпусна 540 000 лева допълнително финансиране от държавния бюджет за Националната астрономическа обсерватория „Рожен”. Средствата се предоставят за ремонт на лещата, телескопа и камерите в Национална астрономическа обсерватория „Рожен“...

публикувано на 18.01.17 в 09:16

Свършват дървата за огрев по складовете в Кърджали

Има вероятност ситуацията с липсата на дърва за огрев от преди няколко години да се повтори . Това заяви за Радио Кърджали Христо Петров, собственик на един от пунктовете за дърва в областния град. Причината според него е зимната обстановка , която..

публикувано на 17.01.17 в 17:11

Опасни за здравето препарати за растителна защита се продават в България

Турските препарати за растителна защита , които се внасят и продават нелегално в България, са опасни за човешкото здраве . Те не са тествани за български условия. Всеки, който изпитва съмнения за закупена земеделска продукция, може да я изследва..

публикувано на 17.01.17 в 11:13

Три ТИР-а блокираха движението по пътя Михалково-Девин

Три закъсали ТИР-а  блокираха движението по пътя Михалково - Девин около 6 часа тази сутрин, съобщава кореспондентът ни от Смолян Радостина Чернокова. Въпреки въведените ограничения за движение с вериги на товарните автомобили по пътя, шофьорите не спазили..

публикувано на 17.01.17 в 11:07

Розово фламинго и тундров лебед забелязани заедно в язовир "Студен кладенец"

Над 7000 птици от 32 вида бяха регистрирани в Източните Родопи тази година на традиционното среднозимно преброяване на водолюбивите птици. То се проведе по водоемите по долината на река Арда от 13 до 15 януари. В преброяването участваха екипите на..

публикувано на 17.01.17 в 11:00

Стопаните в Крумовградско доволни от изкупните цени на тютюна

Значително по-високи са цените на тютюна в края на изкупната кампания тази година в община Крумовград. Причината, че на пазара в региона работят три изкупуващи фирми. В някои населени места вече е продадена цялата продукция на производителите. Това..

публикувано на 17.01.17 в 10:48

Няма поражения на горския фонд от снега засега

Няма поражения на горския фонд в област Кърджали, заради падналите снегове в последните седмици. Към настоящия момент снегът не е в количества, които да доведат до нанасяне на щети. Това заяви за Радио Кърджали Юсеин Ефендиев, директор на Регионалната..

публикувано на 17.01.17 в 10:41

В Кърджали няма замърсени с олово почви

В Източните Родопи не са открити почви, завърсени с олово и други тежки метали. Това съобщи за радио Кърджали Соня Новодрянова, началник на отдел Растителна защита към областната дирекция по безопасност на храните. През миналата 2016-година са взети три..

публикувано на 16.01.17 в 10:23

Безплатни прегледи за рак на гърдата

Двойно повече е нараснал в последните двайсетина години ракът на млечната жлеза при жените. За съжаление тенденцията е на непрекъснато увеличаване на случаите. Ракът на млечната жлеза е най-разпространеното онкологично заболяване при жените. Хванат..

публикувано на 16.01.17 в 10:07