Няма непосредствена заплаха за България след атаката на Иран срещу Израел

Няма непосредствена заплаха за националната сигурност на България, съобщават от пресслужбата на правителството. До момента в Министерството на външните работи няма постъпили искания за евакуация на българи от Израел. На този етап не се налага и свикване..

публикувано на 14.04.24 в 12:05

В Смолян не се разбраха за РИК

Парламентарно представените партии не се разбраха за председателското място на Районната избирателна комисия (РИК) в Смолян. След повече от час дебати по време на консултациите, свикани от областния управител Захари Сираков, се стигна до решение..

публикувано на 14.04.24 в 11:58

Лятно време през април

Летните температури и горещото време ще се задържат и в неделния ден. По информация на НИМХ към 9.30 ч. сутринта в Хасково термометърът показваше 18 градуса, в Кържали - 14, а в Смолян - 11 градуса. Днес ще бъде предимно слънчево, след обяд над..

публикувано на 14.04.24 в 10:00

ЦИК прие правилата за образуване на секции в чужбина

Избирателните секции извън страната за изборите на 9 юни ще се образуват от ръководителите на дипломатическите и консулските ни представителства. Местоположението на местата за гласуване зад граница ще се определи и спрямо разпределението на българската..

публикувано на 14.04.24 в 09:28

За година се откриват до 15 нови места за къмпингуване в България

За година в България се откриват между 10 и 15 нови места за къмпингуване. В  момента се предлагат над 170 района за настаняване за кемпери, каравани и палатки. Това заяви Веселин Вълев, организатор на тематично изложение, което продължава в столицата...

публикувано на 14.04.24 в 09:09

Иран нападна Израел с дронове

Сирени прозвучаха в цял Израел, а експлозии отекнаха на няколко места по време на първата вълна от атаката на Иран с дронове. Удари бяха регистрирани срещу Тел Авив, Eрусалим, и Димона. Въпреки че по-голямата част от иранските ракети и дронове са били..

публикувано на 14.04.24 в 09:00

Цените на храните на едро вървят надолу

Продължава спадът на цените на повечето основни хранителни стоки, плодове и зеленчуци на борсите в страната и през тази седмица, показват данните в седмичния бюлетин на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата (ДКСБТ), предаде БТА. Индексът на..

публикувано на 14.04.24 в 08:50

ЦИК: Областните администрации да представят предложенията си за състави на РИК в понеделник

Областните администрации трябва да представят предложенията си за състави на районните избирателни комисии в понедленик, 15 април.  Това информират от ЦИК във връзка с назначаването на тези комисии и с цел да се оптимизира организацията на работата.

публикувано на 13.04.24 в 14:07

В Кърджали партиите не се споразумяха за състава на РИК

Парламентарно представените политически сили в Кърджали не се споразумяха за състава на РИК, съобщиха от Областната управа.  Ябълката на раздора се оказа позицията секретар на комисията, което бе поискана едновременно от ПП/ДБ и ДПС. На консултациите,..

публикувано на 13.04.24 в 12:35

Дарителска кампания възстанови киносалона в родопско село

Дарителска кампания възстанови киносалона в Малка Арда, съобщи за БТА кметът на родопското село Митко Шехов. Залата за прожекции и концерти в местното читалище е спасена от разрухата благодарение на доброволческа инициатива с участието на дарители от..

публикувано на 13.04.24 в 11:46
Снимката е илюстративна

Огнище на птичи грип е установено в Крумовград

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) констатира огнища на Инфлуенца А (грип) в птицевъден обект за отглеждане на бройлери в село Войводово, област Хасково, и в нерегистриран птицевъден обект тип "заден двор" за отглеждане на кокошки,..

публикувано на 13.04.24 в 09:24

Един загинал и десет ранени при инцидент с кабинков лифт в Турция

Един човек загина, а десет бяха ранени при инцидент с кабинков лифт снощи близо до курортния град Анталия в Турция. Една от кабините на лифта, който превозва туристи от плажа Коняалтъ до ресторант на връх Тюнектепе се е ударила в стълб и се е..

публикувано на 13.04.24 в 09:14

Очаква ни топъл и слънчев ден

През деня ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд над Централна и Източна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места там ще има краткотрайни валежи от дъжд, в отделни райони придружени с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен..

публикувано на 13.04.24 в 08:05

Първи случай на морбили e регистриран у нас

Първи случай на морбили е регистриран  в Националния център по заразни и паразитни болести (НЦЗПБ). Случаят е от София и е потвърден в края на миналата седмица в националната референтна лаборатория за морбили, паротит и рубеола, съобщиха за..

публикувано на 12.04.24 в 17:06

Рекордните 619 рисунки участваха в конкурса „С очите си видях бедата“ тази година в област Кърджали

Жури отличи 25 рисунки в областния етап на конкурса „С очите си видях бедата“, чиито автори бяха наградени днес, 12 април, на официална церемония в ОДК-Кърджали. Класираните творби на областно ниво ще участват в надпреварата на националния етап в..

публикувано на 12.04.24 в 16:23

Профилактични прегледи за 90 първокласника в Момчилград

Ортопед-травмотолога д-р Биркан Гюней прегледа 90 първокласника от училищата на територията на община Момчилград . Профилактичните прегледи бяха организирани от община Момчилград. Лекарят не е установил значими патологични отклонения при малките..

публикувано на 12.04.24 в 15:43

Бреговете на язовир „Студен кладенец“ за седма година ще бъдат почистени

Кампания за почистване брега на язовир "Студен кладенец" ще се проведе на 13 април, събота, от 10 до 14 часа. Сборният пункт е „Зона за отдих Гняздово“.  До момента близо 60 души са заявили участие чрез социалните мрежи. Желаещите да се включат могат..

публикувано на 12.04.24 в 14:15

Кметът на Община Хасково обяви 2 май за неучебен ден

Голяма ваканция дава кметът на община Хасково Станислав Дечев на ученици и учители. С пост във фейсбук градоначалникът съобщи, че ще обяви 2 май за неучебен ден. „Взех решение да обявя 2 май 2024 година за неучебен ден във всички училища на територията на..

публикувано на 12.04.24 в 13:35

Пълномощията на Общинския съвет в Хасково мандат 2019-2023 година се възобновяват

След обявяване на изборния резултат за недействителен, срокът на пълномощията на Общинския съвет Хасково мандат 2019 - 2023 година се възобновяват до полагането на клетва от новоизбрания общински съвет. Това обясни председателят на местния парламент Таня..

публикувано на 12.04.24 в 12:32

Нови назначения в Община Кърджали

Община Кърджали има нов главен секретар. На поста застава Айтен Сабри, която получи 45 точки в проведения конкурс. Тя беше назначена предварително от кмета на Кърджали да изпълнява временно длъжността до провеждането на конкурса. Директор на дирекция..

публикувано на 12.04.24 в 12:02