23 младежи от Ардино преминаха обучение по социално предприемачество

23 младежи от Ардино преминаха успешно обучение по социално предприемачество по Програма Еразъм +, организирано от Академия за Активни Младежи. Събитието се проведе в заседателната зала на общината. Лектори бяха председателят на Академията за Активни..

публикувано на 18.04.24 в 17:26

Няма регистрирани нарушения за правата на пациентите в Кърджали

Няма постъпили регистрирани нарушения за правата на пациентите в област Кърджали. Това каза областния координатор на Сдружението за развитие на българското здравеопазване Ани Стоянова. Поводът е 18-и април Европейски ден за правата на пациента.  Ани..

публикувано на 18.04.24 в 10:17

15 500 жители на област Кърджали ще получат хранителни пакети чрез БЧК

Близо 15 500 жители на област Кърджали ще получат хранителни пакети чрез БЧК, а след това - санитарни материали. Кметове на населени места и доброволци помагат помощите да стигнат до отдалечените села и махали.  Светломира Димитрова, директор на БЧК в..

публикувано на 18.04.24 в 10:07

Служители на МВР-Хасково обезвреждаха терористи в учение

Симулация на атака, при която непознати лица привеждат в безпомощно състояние охранители на обект, се разигра край хасковското село Узунджово, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР (ОДМВР) в Хасково. В учението участваха над 60 души от..

публикувано на 18.04.24 в 09:54

Сейрула от СУ "П. Р. Славейков" на прослушване за националния отбор по английски език

Десетокласникът от СУ "П. Р. Славейков" Сейрула Лютви е допуснат до прослушване пред комисия за включване в националния отбор, който ще представи България на международната олимпиада по английски език. Миналата година Сейрула бе част от този отбор и се..

публикувано на 18.04.24 в 09:47

Депутатите решават дали ще работят по време на предизборната кампания

С поредица предложения за промени на правилника за организацията и дейността на Народното събрание започва пленарният ден. Депутатите решават дали да работят по време на изборна кампания. Промените от 4 проекта за решения в парламентарния правилник са..

публикувано на 18.04.24 в 08:30

Жълт код за валежи е обявен за шест области на страната

За днес от  Националния институт по метеорология и хидрология при БАН издадоха предупреждение от първа степен – жълт код, за интензивни валежи и гръмотевични бури. Очакват се количества от 20-30 mm, локално до 40-50 mm. Предупреждението е в сила за 6..

публикувано на 18.04.24 в 01:07

Търсят 10 външни експерти по машинно гласуване

Министерство на електронното управление обяви, че ще привлече 10 външни експерти със съответните компетенции и опит за удостоверяването на машините за гласуване. Подборът на специалистите ще бъде извършен съгласно утвърдена от ресорния министър..

публикувано на 17.04.24 в 16:50

Техническите прегледи за колите скачат почти двойно

Вдигат цените на годишните технически прегледи на автомобилите почти двойно. Досега те струваха между 45 и 50 лева, а сега проверката на изправността на превозните средства може да стигне между 80 и 100 лева. Причините за драстичния скок е..

публикувано на 17.04.24 в 16:08

Започна поставянето на безплатна пневмококова ваксина в Смолян

Започна поставянето на безплатна пневмококова ваксина за хора на и над 65 г.  Имунизацията е в ход от началото на годината по Националната програма за подобряване на ваксинопрофилактиката на сезонния грип и на пневмококовите инфекции при хора на и над 65..

публикувано на 17.04.24 в 14:42
Снимката е илюстративна!

За два дни над 100 се изследваха за бъбречна недостатъчност

Засилен е интереса към скринига за бъбречна заболеваемост.  Клинични лаборатории „Рамус", отчетоха че има засилен интерес от страна на жителите на община Кърджали към скрининга.  Само за два дни са се изследвали над 100 души. Скринингът включва..

публикувано на 17.04.24 в 14:10

Георги Георгиев: "Възраждане" приветства идеята за избори "2 в 1"

ПП "Възраждане" смята, че решението за провеждане на избори по формулата "2 в 1" е добро в дадената политическа ситуация. Това заяви в ефира на БНР депутатът от Хасково и координатор на партията за Хасково и Кърджали Георги Георгиев. Според него ще се..

публикувано на 17.04.24 в 13:53

ЦИК предложи на президента да насрочи частични местни избори за съветници в Хасково

Президентът Румен Радев да насрочи нов избор за общински съветници в община Хасково, област Хасково, предлага в свое решение Централната избирателна комисия (ЦИК). Това става ясно от официалния сайт на ЦИК. В решението се посочва, че в ЦИК е постъпила..

публикувано на 17.04.24 в 11:16

ВиК Хасково представя инвестиционната си програма

На заседание на Водната асоциация на област Хасково, насрочено за днес, 17-ти април, ще бъде разгледана инвестиционната програма на ВиК Хасково до 2030-та година. За миналата година дружеството е преизпълнило инвестиционната си програма с близо 40..

публикувано на 17.04.24 в 10:44

Протест в София иска оставката на здравния министър и директора на "Пирогов"

Пореден протест под надслов: "Вън мафията от здравеопазването" ще се проведе в София. Демонстрацията се организирана от фондация "Даная" -  няколко часа след като новият здравен министър д-р Галя Кондева отмени заповедта за освобождаването на директора..

публикувано на 17.04.24 в 09:48

Опасност от силен вятър в Кърджали, Хасково и Смолян

Облачността ще е предимно значителна, на места главно в западните райони с валежи от дъжд.  В Северозападна България вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и с него ще започне да прониква студен въздух.  В останалата част от страната вятърът ще се..

публикувано на 17.04.24 в 07:55

Младежката организация „Колите в Смолян“ организира благотворително дрифт шоу

Благотворително дрифт шоу се организира в подкрепа на болен младеж, съобщи за БТА Диан Кинанев, един от организаторите. Инициативата е на младежката организация „Колите в Смолян“, която от 2016 година провежда подобни мероприятия изключително с..

публикувано на 16.04.24 в 17:02

Кърджалийка осъди Общината, след като беше нахапана от бездомни кучета

Кърджалийка осъди Общината, след като беше нахапана от бездомни кучета. Василка Рашкова получи обезщетение от 5000 лв., на което обаче не се зарадва. Според нея парите не трябва да се взимат от общинската хазна, а от виновните служители, чието..

публикувано на 16.04.24 в 16:56

Петър Стойчев стана първият българин, преплувал протока Гибралтар по правилата на Оушънс севън

Момчилградчанинът Петър Стойчев стана първият българин, преплувал протока Гибралтар по правилата на Оушънс севън - с текстилен бански, без неопрен. По този начин се превърна и в първият български плувец, завършил успешно три от седемте най-трудни..

публикувано на 16.04.24 в 16:51

Близо 8 хиляди кърджалийци обявиха доходите си пред НАП

На 30 април изтича срока за подаване на декларациите за облагане на доходите на физическите лица, получени през 2023 г. , напомниха от офиса на приходната администрация в Кърджали. До този момент близо 8 хиляди души са декларирали доходите си пред НАП...

публикувано на 16.04.24 в 16:36