Сезгин Бекир: Започваме тематични родителски срещи в училищата как да предпазим децата от наркотици

Сезгин Бекир, председател на Общинския съвет по наркотични вещества

Тематични родителски срещи за превенция на наркотиците организира общинския съвет по наркотични вещества в Кърджали. Срещите ще се проведат във всички училища в града и общината. Те ще започнат до седмица - две, съобщи за радио Кърджали Сезгин Бекир, председател на институцията. В началото на декември представители от Кърджали посетиха дневни центрове за подпомагане и лечение на зависими в София. Какво видяха там, защо се наложи това работно посещения, как обогатиха знанията и опита си и какво предстои да бъде свършено до края на годината в Кърджали, чуйте в разговора със Сезгин Бекир, председател на Общинския съвет по наркотични вещества в Кърджали.Вижте още

Със стара родопска сватба откриват Майските празници в Момчиловци

В Момчиловци започват Майските празници,  които ще продължат до 1 юни. Откриването е на 19 май от 16:30 часа. Самодейците от читалище "Светлина -1925" ще представят на публиката възстановка  на стара родопска сватба. През тези празнични дни селото ще изпрати тържествено абитуриентите си, които тази година са 15, а жителите на селото, които..

публикувано на 18.05.18 в 13:56

Три випуска на Езиковата гимназия "Христо Ботев" - Кърджали в състезание с екологични проекти

Общо 21 паралелки от 9, 10 и 11 клас на Езикова гимназия "Христо Ботев" в Кърджали създадоха творчески лаборатории по темата "Природата - дом". Те работят по  идеи, свързани с обществени проблеми . Така доказват, че могат да търсят, както и да намират информация по значими теми, да я анализират, обобщават и да предлагат решения...

публикувано на 17.05.18 в 16:35

Нидал Алгафари: Пак бих направил атомното "Ку-ку"

По покана на Регионалната библиотека „Никола Йонков Вапцаров” в Кърджали гостува продуцентът, режисьр и сценарист Нидал Алгафари . Нидал Алгафари бе тук да представи своята четирилогия „Боже, Защо Господ лъже”, „Аллах, милост нямаш ли?”, „Любиш ли, ти Бог си” и „Орисани да избираме”. Нидал Алгафари е роден в София през 1965 година. Наполовина e..

публикувано на 17.05.18 в 14:20

Ученикът Христо Момчев от Езиковата гимназия в Кърджали: Модерното училище провокира мисленето

Ученици от Езиковата гимназия "Христо Ботев" в Кърджали влязоха в открита конкуренция със свои екологични инициативи в рамките на глобалния проект за Иновативно училище. Така, за една седмица през май, те имат възможността да докажат, че знанията не са самоцел и че намирането на интелигентни решения на реални житейски проблеми е по-важно от..

публикувано на 17.05.18 в 13:55

Треньорът на "Арда" Елин Топузаков: Готови сме да покоряваме следващи върхове

Напоследък с името на Елин Топузаков се свързват успехите, радостите и надеждите на футболните фенове в Кърджали и цялата област. Той дойде в Родопите и се захвана с една трудна задача да възроди любимия отбор "Арда" и успя. Пет кръга преди края на първенството в Югоизточна трета лига, стана ясно, че "сините" влизат в "Б" група. Освен това, за пръв път..

публикувано на 16.05.18 в 16:43

Агоп Узунбохосян се срещна с американския астронавт Ричард Линехан

За една своя интересна среща  ни разказва Агоп Узунбохосян, директор на Астрономическата обсерватория в Кърджали. Тя е с астронавта от НАСА д-р Ричард Линехан, пристигнал в България по покана на посолството на САЩ. Преди да стане астронавт Линехан е завършил микробиология и  ветеринарна медицина. Имал е шанса да  участва в четири космически полета и да..

публикувано на 16.05.18 в 15:03

Начинът на живот и стресът са едни от основните първопричини за възникването на рак на кожата

Българските дерматолози се включват за 13-и път в паневропейската кампания за информираност и рано откриване на кожен рак Евромеланома . Тази година денят за безплатни прегледи е 16 май. В кампанията за поредна година се включва и кърджалийската Многопрофилна болница за активно лечение "Д-р Атанас Дафовски". Прегледите ще извършват д-р Тодор..

публикувано на 15.05.18 в 15:15