Сезгин Бекир: Започваме тематични родителски срещи в училищата как да предпазим децата от наркотици

Сезгин Бекир, председател на Общинския съвет по наркотични вещества

Тематични родителски срещи за превенция на наркотиците организира общинския съвет по наркотични вещества в Кърджали. Срещите ще се проведат във всички училища в града и общината. Те ще започнат до седмица - две, съобщи за радио Кърджали Сезгин Бекир, председател на институцията. В началото на декември представители от Кърджали посетиха дневни центрове за подпомагане и лечение на зависими в София. Какво видяха там, защо се наложи това работно посещения, как обогатиха знанията и опита си и какво предстои да бъде свършено до края на годината в Кърджали, чуйте в разговора със Сезгин Бекир, председател на Общинския съвет по наркотични вещества в Кърджали.Вижте още

Ръководството и фенклубът на футболна "Арда" си подадоха ръце

Ръководството и фенклубът на футболна "Арда" си подадоха ръце. Президентът Петър Пешев се срещна вчера с управителния съвет на Фенклуба с председател Тодор Николов и с някои от най-упоритите запалянковци. Те обсъдиха редица въпроси, свързани с взаимоотношенията между организираните фенове и спортния клуб, изграждане на фенклубове из целия регион...

обновено на 16.03.18 в 15:37

Община Кирково отбелязва 104 години от създаването си

С различни прояви Община Кирково отбелязва 104 години от създаването си като общински център. Началото ще бъде дадено на 20 март с волейболна среща между "Кирково 2015" и "Арда" - Кърджали. Кулминацията ще е на 26 март с богата фолклорна програма на самодейци от общината и гости.  Чуйте повече в разговора на Божидар Чолаков със Стела Димитрова..

публикувано на 16.03.18 в 15:11

Емил Йотовски: Не трябва да се мъчим да правим чужд хумор, а по-скоро да се стремим да запазим нашият

Театърът в Кърджали готви премиера на комедията "Няма места", с участието на Мая Бежанска в главната роля. Комедията ще види за първи път бял свят на сцена и е написана от младия български автор Емил Йотовски . Той е завършил медицина, но професионалният му път е свързан с писане - работи във вестник, сценарист е на хумористични телевизионни..

публикувано на 16.03.18 в 14:27
Декаризация

Вече има случай на ухапване от кърлежи

Въпреки, че сезонът на кърлежите все още не е дошъл, вече има случай на ухапване. Дарина Стоянова разговаря с жена от областния град, която след градинарство в двора си е пострадала от ухапване на кърлеж. Оказва се, че това не й се случва за първи път. Преди години отново в началото на пролетта е открила кърлеж на себе си.  Животни наблизо не..

публикувано на 16.03.18 в 14:15

Синдикалистът Юлиян Петров: Българското образование трябва да догонва европейското

Екип от експерти на Синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа", воден от председателя д-р Юлиян Петров, проведе в Кърджали фокус-приемни. Синдикалистите планират да проведат поредица от 40 дискусии в страната до края на 2018 година. На тези срещи се обсъждат важни за системата на образованието приоритети, а учителите споделят мнения и предложения за пътя..

публикувано на 15.03.18 в 15:44

Камино де Сантяго - пътят на себеоткриването

В минутите преди една премиера говорим по една колкото любопитна, толкова и актуална тема, свързана със стреса навсякъде сред нас. Тази вечер в Регионалната библиотека "Никола Йонков Вапцаров" в Кърджали в 17.30 часа ще се състои среща-разговор от турнето на книгата "Камино: Пътят на завръщането". Защо и как репортер, актьор, сценарист и..

публикувано на 14.03.18 в 15:54

Съученици, които не са се виждали половин век, се събират в Кърджали

Съученици, които не са се виждали повече от половин век ще се срещнат отново. Възпитаниците на Средното педагогическо училище в Кърджали, съществувало от 1951 до 1963 година, се събират в Бизнесинкубатора на 26 май. Училището е създало десетки редовни начални учители в години, когато има недостиг в цялата страна. Кърджалиецът Касим Юнузов, един от..

публикувано на 14.03.18 в 13:13