Допълнителни легла осигуриха в болницата в Кърджали

Снимка: Областна администрация- Видин

Превантивни мерки, поради очакваните ниски температури и обилните снеговалежи, са взети в Многопрофилната болница за активно лечение "Д-р Атанас Дафовски" в Кърджали за пациентите на хемодиализа и родилките. Повече по темата от директора на болницата  д-р Тодор Черкезов:


Вижте още

Турският президент обяви, че са овладели Африн

Турският президент Реджеп Ердоган обяви, че тази сутрин Свободната сирийска армия и турските войски окончателно са овладели град Африн. Това е станало към 08:30 часа местно време. С подробностите по въпроса ще чуем кореспондента на БНР в Турция Мариян Карагьозов:

обновено на 18.03.18 в 17:42

Арда-Кърджали с равенство спрямо Миньор /Раднево/

Отборът на Миньор (Раднево) спря победния поход на лидера в Югоизточната Трета лига Арда (Кърджали) . След като измъчиха максимално момчетата през есента, но в крайна сметка загубиха в последната, 90-а минута, радневци стигнаха до точката при домакинството си на Кърджали - 0:0. Вторият в класирането Загорец (Нова загора) победи с 2:0 Евроколеж..

обновено на 18.03.18 в 15:41

Седмица на отворените врати в смолянската болница за прегледи за туберкулоза

Безплатни прегледи за туберкулоза ще се проведат в Многопрофилната болница за активно лечение „Д-р Братан Шукеров “ - Смолян. От  днес до 16-и март ще се проведе „Седмица на отворените врати“. Прегледите ще бъдат безплатни и за неосигурените лица, напомня Радостина Чернокова. Всеки гражданин ще получи проба "манту", а при необходимост и..

публикувано на 12.03.18 в 10:40

Общественият съвет към Общинския съвет в Кърджали с предложение за съботници

Общественият съвет към Общинския съвет в Кърджали и Община Кърджали ще призоват жителите на града, а и на общината,  да участват в съботници, за да изчистят нерегламентираните сметищата в областния център. Първият от тях ще се състои в края на април. Най-много жалби и сигнали има от жители на кв. Възрожденци. Става въпрос най-вече за битови отпадъци,..

публикувано на 09.03.18 в 10:18

Срив в компютърна система създаде опашки на гранични пунктове с Турция

Опашки от чакащи пътници се образуваха на няколко турски гранични пункта. Причината е срив в електронна система. От строя е излязла системата за паспортен контрол на главната дирекция по сигурността. Техническите проблеми са траели около 2 часа. Кореспондентът  Мариян Карагьозов ни запознава с подробностите.

публикувано на 08.03.18 в 10:38

40 деца ще се запознаят със спорта кану-каяк през свободното време

40 деца от цялата община Кърджали и тази година ще се запознаят със спорта кану каяк по проекта "Спорт в свободното време".  Програмата започва на 1 април и се изпълнява от Спортен клуб по кану каяк "Арда". Подробностите от Янко Мандаджиев, треньор по гребане."Ще събираме начинаещи, от целия град и от цялата община, даже от крайно село",..

публикувано на 06.03.18 в 17:55

Плажовете и таверните в Гърция по-привлекателни за българите от културно-историческия туризъм

По-привлекателни за българите са плажът и таверната, отколкото културно-историческият туризъм в Гърция, сподели наблюденията си лицензираният екскурзовод Дари Панайоту от Асеновград.  Отправяме се в посока Северна Гърция и близкия до границата град Димотика. Защото той е само на няколко километра от Ивайловград и достъпът до него е много..

публикувано на 02.03.18 в 18:27