Увеличава се броят на заболелите от грип в региона

 Увеличава се броят на заболелите от грип в региона. Обстановката в Кърджали е предепидемична, грипът все още не достигнал стойности, които налагат обявяване на  епидемия, заяви за Радио Кърджали директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Виктор Кирчев. 165 са заболелите на 10 000 души в областта. До достигане на 250 души ще сме в такава обстановка, ако преминем това число ще обявим грипна епидемия, добави още д-р Кирчев. Грипът се характеризира със силен интензитет, отпадналост, главоболие, болки в мускулите, кашлица и рязко повишение на температурата. Възможно е да се стигне и до белодробни усложнения. При пара - грипните вируси се проявяват почти същите симптоми, но обикновено те не водят до усложнения. Затова е хубаво, когато имаме грип да се консултираме с лекар, който да даде насоки за лечението ни. Самолечението почти винаги води до неприятни последици. Антибиотиците при грипния вирус не помагат. Единствено могат да помогнат, ако едновременно с грипа имаме насложена и бактериална инфекция каза още д-р Виктор Кирчев.


print Отпечатай
Вижте още

Студенти с подарък представление в център за деца

 Студенти първокурсници от Пловдивския университет "Паисий Хилендарски", филиал „Любен Каравелов“ в Кърджали дариха в навечерието на 1 юни истинско представление за 13-те деца в Центъра за настаняване от семеен тип в Момчилград. Инициатор на тържеството беше Медиха Хайрула, която учи предучилищна педагогика в Кърджали. Преди няколко месеца студентите..

публикувано на 30.05.17 в 10:22

Приключват със санирането в Момчилград

 Приключват строителните работи по последния от 12-те жилищни блока, които бяха санирани в Момчилград по Националната програма за енергийна ефективност. Завършването е въпрос на дни, предстои преминаването на част от тях през приемателна комисия. Към настоящия момент въведените в експлоатация блоковете са седем. през приемателна комисия са..

публикувано на 30.05.17 в 10:15

Търг за емблемата на ЦСКА - втори опит

В Кърджали днес се провежда вторият дубъл на търга за емблемата на ЦСКА. Той ще се проведе от 13 до 14 часа в канцеларията на синдика Дора Милева в областния град.  Редица фен клубове обявиха, че ще се съберат тук, за да защитят емблемата, както го направиха и в първия търг - на 30 март на "Армията".  Броя на "червените" запалянковци е възможно да..

публикувано на 30.05.17 в 10:00

Полицаите връчват наказателните постановления на пътя

До седмица  полицаите в Кърджали започват да връчват наказателните постановления на водачите на пътя веднага след извършеното нарушение.  Това става възможно, тъй като в чисто новите 8 автомобила Киа, които полицаите получиха днес, ще бъдат монтирани принтери. Три коли получи КАТ-Пътна полиция, останалите 5 отиват в 5-те районни управления. Ключовете..

публикувано на 29.05.17 в 14:08

Глобиха фирма заради плащания в брой

Глоби на стойност близо 15 000 лева, наложени на строителна фирма, потвърди Районният съд в Кърджали.  Санкциите са наложени от Териториалната дирекция на Приходната агенция в Кърджали за нарушения на Закона за ограничаване на плащанията в брой. Всички нарушения са извършени през 2016 година от кърджалийска фирма. Служителите и, отговорни за..

публикувано на 29.05.17 в 10:17

Определиха 11 хиляди лева глоба за внос на трикотажни изделия

Глоба от близо 11 000 лева потвърди Районният съд в Кърджали. Санкцията е наложена от началника на митница Пловдив. Извършеното нарушение е внос на десет хиляди трикотажни изделия от Турция в България, без да е платен данък добавена стойност за тях.  Глобената фирма ще трябва да заплати и направените по делото разноски. Решението на Районния съд..

публикувано на 29.05.17 в 10:14

Маркираха за ден 25 лешояда край Поточница

Доброволци от Българското дружество за защита на птиците успяха да маркират само за ден 25 лешояда на пункта за наблюдение край село Поточница. Това се случва за първи път след слагането преди година на специалния капан-укритие, където птиците се залавят. Освен че слагат маркировка, природозащитниците взимат бакрериологични и микробиологични проби от..

публикувано на 29.05.17 в 10:10