Община Смолян ще налага глоби на снегопочистващи фирми

Снимка: Радостина Чернокова

Община Смолян ще санкционира снегопочистващи фирми, заради непочистени улици. През почивните дни кметът на Смолян Николай Мелемов е направил проверка за състоянието на пътна мрежа. Освен това градоначалникът е получил много сигнали от граждани за непочистени улици. Тази сутрин комисия от община Смолян също е извършила проверка. На територията на града улиците са проходими. Поради ниските температури в момента се опесъчават и осоляват. Община Смолян за пореден път се обръща към гражданите да преместят паркираните автомобили от пътната и уличната мрежа, защото се възпрепятства работата на снегопочистващата техника. Съгласно заповед на кмета на общината от 5 януари т.г., ръководителите на държавни и общински ведомства, фирми, собственици и наематели на търговски обекти трябва да почистват от снега прилежащите тротоари, подходи към сградите, пешеходни зони, стълбища и площадки. Гражданите и домоуправителите се задължават да организират почистването на прилежащите тротоари, стълбища и площадки около домовете и жилищните кооперации. Според метеорологичната прогноза тази вечер и утре се очакват обилни снеговалежи. 

print Отпечатай
Вижте още

Приключват със санирането в Момчилград

 Приключват строителните работи по последния от 12-те жилищни блока, които бяха санирани в Момчилград по Националната програма за енергийна ефективност. Завършването е въпрос на дни, предстои преминаването на част от тях през приемателна комисия. Към настоящия момент въведените в експлоатация блоковете са седем. през приемателна комисия са..

публикувано на 30.05.17 в 10:15

Търг за емблемата на ЦСКА - втори опит

В Кърджали днес се провежда вторият дубъл на търга за емблемата на ЦСКА. Той ще се проведе от 13 до 14 часа в канцеларията на синдика Дора Милева в областния град.  Редица фен клубове обявиха, че ще се съберат тук, за да защитят емблемата, както го направиха и в първия търг - на 30 март на "Армията".  Броя на "червените" запалянковци е възможно да..

публикувано на 30.05.17 в 10:00

Полицаите връчват наказателните постановления на пътя

До седмица  полицаите в Кърджали започват да връчват наказателните постановления на водачите на пътя веднага след извършеното нарушение.  Това става възможно, тъй като в чисто новите 8 автомобила Киа, които полицаите получиха днес, ще бъдат монтирани принтери. Три коли получи КАТ-Пътна полиция, останалите 5 отиват в 5-те районни управления. Ключовете..

публикувано на 29.05.17 в 14:08

Глобиха фирма заради плащания в брой

Глоби на стойност близо 15 000 лева, наложени на строителна фирма, потвърди Районният съд в Кърджали.  Санкциите са наложени от Териториалната дирекция на Приходната агенция в Кърджали за нарушения на Закона за ограничаване на плащанията в брой. Всички нарушения са извършени през 2016 година от кърджалийска фирма. Служителите и, отговорни за..

публикувано на 29.05.17 в 10:17

Определиха 11 хиляди лева глоба за внос на трикотажни изделия

Глоба от близо 11 000 лева потвърди Районният съд в Кърджали. Санкцията е наложена от началника на митница Пловдив. Извършеното нарушение е внос на десет хиляди трикотажни изделия от Турция в България, без да е платен данък добавена стойност за тях.  Глобената фирма ще трябва да заплати и направените по делото разноски. Решението на Районния съд..

публикувано на 29.05.17 в 10:14

Маркираха за ден 25 лешояда край Поточница

Доброволци от Българското дружество за защита на птиците успяха да маркират само за ден 25 лешояда на пункта за наблюдение край село Поточница. Това се случва за първи път след слагането преди година на специалния капан-укритие, където птиците се залавят. Освен че слагат маркировка, природозащитниците взимат бакрериологични и микробиологични проби от..

публикувано на 29.05.17 в 10:10

Футболна "Арда" разгроми отбора на "Ураган" със 7:1

Футболният отбор на "Арда" Кърджали разгроми състава на "Ураган" Бояджик със 7:1. Мачът беше от 34-тия последен кръг на Югоизточна трета лига, в който кърджалийци бяха домакини. Така тимът на "Арда" завърши на 16-то място в класирането с актив от 39 точки и през следващия сезон отново ще играе трета лига.  На първото място в таблицата е отборът на..

публикувано на 28.05.17 в 15:09