Община Смолян ще налага глоби на снегопочистващи фирми

Снимка: Радостина Чернокова

Община Смолян ще санкционира снегопочистващи фирми, заради непочистени улици. През почивните дни кметът на Смолян Николай Мелемов е направил проверка за състоянието на пътна мрежа. Освен това градоначалникът е получил много сигнали от граждани за непочистени улици. Тази сутрин комисия от община Смолян също е извършила проверка. На територията на града улиците са проходими. Поради ниските температури в момента се опесъчават и осоляват. Община Смолян за пореден път се обръща към гражданите да преместят паркираните автомобили от пътната и уличната мрежа, защото се възпрепятства работата на снегопочистващата техника. Съгласно заповед на кмета на общината от 5 януари т.г., ръководителите на държавни и общински ведомства, фирми, собственици и наематели на търговски обекти трябва да почистват от снега прилежащите тротоари, подходи към сградите, пешеходни зони, стълбища и площадки. Гражданите и домоуправителите се задължават да организират почистването на прилежащите тротоари, стълбища и площадки около домовете и жилищните кооперации. Според метеорологичната прогноза тази вечер и утре се очакват обилни снеговалежи. 

print Отпечатай
Вижте още

Археолози откриха на Перперикон "Града на мъртвите"

Археолози откриха средновековния "Град на мъртвите" на Перперикон. Некрополът се намира в южното подградие, в близост до началото на прохода, който води към двореца - светилище. Засега в него са разкрити над 80 гроба, но очакванията са техният брой да надхвърли 100. Това е третият и вероятно най - голям некропол на Перперикон, стана ясно на..

публикувано на 28.07.17 в 12:12

Търсят нови извори в Джебел

  Община Джебел ще извърши 12 сондажа за питейна вода, за да реши проблемът с безводието в летните месеци. В момента три села - Припек, Мишевско и Лебед, са на постоянен воден режим. Община Джебел е възложила експертиза къде трябва да се направят сондажите и ако бъдат открити подходящи водоизточници, ще се пристъпи към изграждането на водопреносни системи..

публикувано на 28.07.17 в 09:50

Градушка унищожи тютюна в две села в община Кирково

Пороен дъжд и градушка унищожиха на 100 процента тютюневата реколта  в района на кирковските села Врана поляна и Малкоч. Има отнесени пътища от пороя. В село Врана поляна една къща е наводнена . Кметът на Кирково Шинаси Сюлейман е на оглед в селата и коментира за Радио Кърджали, че градоносният облак не се е разгърнал в широчина, а е обхванал само..

публикувано на 27.07.17 в 14:42

Разследват вероятна кражба на ток в Крумовградско

 За неправомерно присъединяване към електроразпределителната мрежа е образувано досъдебно производство в Районното управление в Крумовград срещу 57-годишен. Деянието е било открито при извършена проверка от служители на полицейското управление. С неправомерните действия мъжът създал условия за непълното отчитане на използваната електрическа енергия,..

публикувано на 27.07.17 в 11:11

Всички общини от област Кърджали ще получат целево финансиране от републиканския бюджет

 Целево финансиране на общините в област Кърджали за изпълнение на проекти, важни за местното население, договори заместник-председателят на парламента Цвета Караянчева на среща с премиера Борисов. Всички 7 общини в региона ще получат на първи транш от правителството пари за ремонт на пътища, енергийна ефективност и други належащи за решаване..

публикувано на 27.07.17 в 11:06
ВиК, вода

Воден режим в община Ардино

 Една четвърт от населените места в община Ардино са преминали на воден режим, съобщи кмета на общината Ресми Мурад. Причината е пресъхването на местните водоизточници и безконтролното поливане на зеленчуковите гради с питейна вода. Общината вече е започнала да захранва селата, където ситуацията е най-тежка с водоноски. Проблемът ще се..

публикувано на 27.07.17 в 10:51

Оранжев код за порои за Кърджали и още 7 области

Оранжев код за проливни дъждове и гръмотевична активност е обявен днес за област Кърджали и още 7 области от централна България - Смолян, Хасково, Стара Загора, Габрово, Велико Търново, Търговище и Русе. Това означава, че времето е опасно, тъй като са прогнозирани  метеорологични явления с необичайна интензивност.  Съветът на властите е хората да..

публикувано на 27.07.17 в 10:41