Четири детски градини останаха затворени


Заради студа и заледените пътища всички родители избраха дървена ваканция за децата си в 4 детски градини в община Кърджали. Те не отвориха врата заради липса на деца. Затворени са детските градини в селата Солище, Мост, Чилик и Чифлик, съобщи новоназначеният заместник-кмет на община Кърджали Веселина Тихомирова.
В Перперек, Стремци, Енчец и Широко поле групите са сборни.
Всички детски градини в областния център приемат деца. Ситуацията е динамична и от посещаемостта зависи дали режимът ще е сборен, обясни още Веселина Тихомирова.

Вижте още

Около 44 % от гласоподавателите са упражнили правото си на вот в Мост към 14 часа

Данните за избирателната активност към 14 часа за частичните избори за кмет в село Мост, съобщава председателят на общинската избирателна комисия в Кърджали Антоанета Юрукова. Гласували са около 44 % от общия брой гласоподаватели.

публикувано на 20.05.18 в 16:05

Към 12 часа: Спокойни избори в Мост, избирателите без коментар

Както вече съобщихме в село Мост днес се провеждат частични избори за кмет. Изборният ден приключва в 20 часа.  Божидар Чолаков с репортаж за коментарите и настроенията от село Мост.

публикувано на 20.05.18 в 13:05

Фолклорният ансамбъл "Родопа" в Смолян със статуетка за "Невястата"

Фолклорен ансамбъл „Родопа” - Смолян спечели статуетка от 7-мото издание на Националните празници на професионалното  фолклорно изкуство - „Пазарджик 2018”. Смолянският ансамбъл се представи с музикално-танцовия спектакъл „Невястата”, съобщава Радостина Чернокова.

публикувано на 20.05.18 в 11:49

Претендентът на ДПС за кмет на село Мост Лятиф Расим все още не е гласувал

До 10.30 часа в двете секции в село Мост са гласували около 20 % или общо 175 души, каза за радио Кърджали Божидар Чолаков, изпратен специално да отрази частичните избори за кмет. И двете секции са в училището в селото, в него гласуват и жители на махала. Трима гласоподаватели са дошли да упражнят правото си на вот, въпреки че са били в..

публикувано на 20.05.18 в 11:36

Изборите за кмет на село Мост протичат спокойно, гласували са 113 души до 9.30 часа

Г ласуването за кмет на село Мост между претендентите на партиите ГЕРБ и ДПС е в разгара си. Изборният ден започна в 7 часа и трябва да приключи в 20 часа. Лятиф Расим от ДПС  се изправя срещу Емин Исмаил  от ГЕРБ. Пълномощията на Лятиф Расим от ДПС бяха предсрочно прекратени по време на четвъртия му кметски мандат от Общинската избирателна..

публикувано на 20.05.18 в 10:26

ДПС и ГЕРБ мерят сили за кмет на Мост

Днес, 20 май,  ГЕРБ и ДПС мерят сили в битката за кметския пост в Кърджалийското село Мост. Лятиф Расим от ДПС  се изправя срещу  Емин Исмаил  от ГЕРБ. Лятиф Расим е досегашният кмет на селото, чиито пълномощия бяха предсрочно прекратени по време на четвъртия му кметски мандат в населеното място. Отне ги Общинската избирателна комисия след сигнал..

публикувано на 20.05.18 в 09:30

С два митинга на един площад отбеляза годишнината от майските събития Джебел

С два паралелни митинга на един площад, Джебел отбеляза 29 години от протестите на българските турци срещу тоталитарния режим.  Едната проява бе подготвена от ДПС, а другата от кмета Бахри Юмер, преминал преди две години в ДОСТ.  Засилено полицейско присъствие имаше на празника. Привържениците на ДПС се открояваха със шапки и знамена от останалите..

публикувано на 19.05.18 в 16:39