Четири детски градини останаха затворени


Заради студа и заледените пътища всички родители избраха дървена ваканция за децата си в 4 детски градини в община Кърджали. Те не отвориха врата заради липса на деца. Затворени са детските градини в селата Солище, Мост, Чилик и Чифлик, съобщи новоназначеният заместник-кмет на община Кърджали Веселина Тихомирова.
В Перперек, Стремци, Енчец и Широко поле групите са сборни.
Всички детски градини в областния център приемат деца. Ситуацията е динамична и от посещаемостта зависи дали режимът ще е сборен, обясни още Веселина Тихомирова.

print Отпечатай
Вижте още
Неделино

Нов мост приближава Неделино и Златоград до Кърджали

До първи май ще бъде завършен мостът над река Тикленска в община Неделино. Новото съоръжение може да съкрати с около 25 километра пътя от Неделино и Златоград до Кърджали. След приключването на моста общинското ръководство ще търси финансиране и за отсечката от два километра и половина черен път, която ще извежда автомобилите до основното шосе...

публикувано на 28.04.17 в 11:31

"Вестникар ли" на сцената на театъра в Кърджали

Тази вечер театър "Димитър Димов" ще зарадва своите почитатели с нова постановка. Подробности дава Ангел Чавдаров:

публикувано на 28.04.17 в 11:24

Откриха в Кърджали автомобил, издирван в Австрия

Автомобил „БМВ“, обявен за издирване в Шенгенската информационна система, е установен в Кърджали вчера. Колата била представена в Пътна полиция от 23-годишен за издаване на транзитни табели. При извършена справка станало ясно, че автомобилът е въведен за издирване от Австрия през септември 2015 година. Съставен е протокол за предаването му и  е оставен..

публикувано на 28.04.17 в 11:21
Съхнене в иглолистна гора, причинено от корояд.

Боледуват и изсъхват 344 хил. декара иглолистна гора

Над 344 хиляди декара са засегнатите и изсъхнали иглолистни гори само в областите Кърджали и Хасково. Тенденцията е към увеличаване на площите. От около две години иглолистните гори в южна България започнаха да изсъхват, като основна причина за това са различни вредители. Големи участъци изсъхнала борова гора има както в областите Кърджали и Хасково,..

публикувано на 28.04.17 в 11:18

Жандармеристи и полицаи ще пазят селскостопанската реколта

Жандармеристи и полицаи  ще пазят селскостопанската реколта. Съвместни патрули  на районните управления на МВР в областта и Зоналното жандармерийско управление ще противодействат на кражби на продукция. Предстоят срещи с кметове на населени места и частни охранителни фирми за набелязване на конкретни мерки. В периода на прибирането на продукцията ще се..

публикувано на 28.04.17 в 11:12

Гърция продаде пристанище Солун

На цена 1,1 милиард евро Агенцията за приватизация на Гърция продаде на чужди инвеститори 67 процента от акциите на пристанище Солун. Финализиране на сделката се очаква след одобрение от Сметната палата. Въпреки протестите и стачките правителството избра новия собственик на пристанище Солун. Това е консорциум с участие на гръцки,..

публикувано на 26.04.17 в 10:40

Община Неделино с над 300 нови контейнера за смет

Нови контейнери тип Бобър получи преди дни община Неделино като част от изпълнението на проект по програмата за управление на отпадъците ПУДОС.   "Преди около месец заредихме домакинствата в Неделино с около 40 броя пластмасови контейнери, които закупихме чрез отчисленията от РИОСВ, а сега получаваме втори транш контейнери", съобщи за радио Кърджали..

публикувано на 26.04.17 в 10:29