Четири детски градини останаха затворени


Заради студа и заледените пътища всички родители избраха дървена ваканция за децата си в 4 детски градини в община Кърджали. Те не отвориха врата заради липса на деца. Затворени са детските градини в селата Солище, Мост, Чилик и Чифлик, съобщи новоназначеният заместник-кмет на община Кърджали Веселина Тихомирова.
В Перперек, Стремци, Енчец и Широко поле групите са сборни.
Всички детски градини в областния център приемат деца. Ситуацията е динамична и от посещаемостта зависи дали режимът ще е сборен, обясни още Веселина Тихомирова.

print Отпечатай
Вижте още
МВР

Ръководството и синдикатите на МВР не се разбраха

Приключи срещата между синдикатите в МВР и ръководството на вътрешното министерство. След края стана ясно, че на практика разбирателство има по едно от исканията. Това обясни пред журналисти Валентин Попов - председател на Синдикалната федерация на служителите. Той допълни, че на срещата първо е била обсъждана темата, свързана с осигуряване на облеклото и..

публикувано на 29.06.17 в 15:56
кула петровден

Петровден е!

 Църквата - и праволславната, и католическата, почитат днес християнските първовърховни апостоли Свети Петър и Свети Павел. Те са наречени първовърховни, защото най-много са се потрудили при поставяне основите на Светата църква Христова. По традиция, след двуседмичните Петрови пости, на празника се яде младо петровско пиле. На Петровден може да се работи,..

публикувано на 29.06.17 в 13:32

Протест в Смолян заради предстоящо изграждане на ВЕЦ

 Близо 50 жители на Смолян протестираха срещу изграждането на мини ВЕЦ в близост до автогарата. Гражданите изразяват недоволството си за пореден път, а поводът е включването на обекта в дневния ред на сесия на Смолянския общински съвет. Като последна точка съветниците ще гледат искането за одобряване и издаване на разрешително за строеж на..

публикувано на 29.06.17 в 10:44

Възстановка на винен обряд на Перперикон в събота

 Община Кърджали кани жителите и гостите на града и общината да присъстват на  възстановка на "Винено огнен обряд", която ще се състои тази събота от 21.30 часа на археологически комплекс "Перперикон".  Представлението е безплатно за зрителите. Желаещите да присъстват могат да ползват и безплатен транспорт до археологическия комплекс, осигурен от Община..

публикувано на 29.06.17 в 10:35

След 7 години: Събира се Областният съвет по условия на труд

 Днес в Областната администрация в Кърджали се провежда първото от 2010 година насам заседание на Областния съвет по условията на труд.   Председател на съвета е заместник областният управител Леман Али.  Съветът ще приеме нов Правилник за организацията и дейността си и ще избере заместник-председатели. Трета точка в дневния ред е анализ на..

публикувано на 29.06.17 в 10:26

КНСБ: Не сме съгласни с пълната либерализация на пазара на труда

  КНСБ никога няма да се съгласи на пълна либерализация за внос на евтина работна ръка. Това обяви в Кърджали лидерът на синдиката Пламен Димитров. Вносът на работници няма да реши структурния проблем на пазара на труда. Решението е ударно и интензивно увеличение на заплатите със 120 лева на година, а минималната със 60-70 лева, подчерта Пламен..

публикувано на 29.06.17 в 09:44

Лидерът на КНСБ: Има опасност да загубим на 100 хиляди работни места

КНСБ предлага спешна среща на  премиера Бойко Борисов и лидера на Партията на европеските социалисти Сергей Станишев за спасяване на българската енергетика в Стара Загора, тъй като е възможно да бъдат затварени тецове и мини и да загубим над 100 хиляди работни места. Причина за това са по-високите европейски изисквания към въглеродните емиции. Това обяви..

публикувано на 29.06.17 в 09:36