Четири детски градини останаха затворени


Заради студа и заледените пътища всички родители избраха дървена ваканция за децата си в 4 детски градини в община Кърджали. Те не отвориха врата заради липса на деца. Затворени са детските градини в селата Солище, Мост, Чилик и Чифлик, съобщи новоназначеният заместник-кмет на община Кърджали Веселина Тихомирова.
В Перперек, Стремци, Енчец и Широко поле групите са сборни.
Всички детски градини в областния център приемат деца. Ситуацията е динамична и от посещаемостта зависи дали режимът ще е сборен, обясни още Веселина Тихомирова.

Вижте още

Ученици от Езиковата гимназия "Христо Ботев" в Кърджали участваха в отборна мисловна игра за знания

Петя Беловска, Берфин Юсеинова от 9 клас, Габриела Русева от 10 клас, Габриела Манкова, Николай Куцев и Евдокия Касабова от   11 клас на ЕГ "Христо Ботев" спечелиха призовото второ място в куиз  /отборна мисловна игра за знания/  под надслов „Днес определя моето утре“.   Куизът под   мотото „Днес определя моето утре“ се реализира от..

публикувано на 18.03.18 в 17:53

На вила Армира се проведоха заключителните прояви по българо-турския проект "Пътят на художника"

На римската вила Армира се проведоха заключителните прояви по българо-турския проект за трансгранично сътрудничесто  "Пътят на художника". Присъстваха заместник-областният управител на Хасково Стефка Здравкова, кметът на Ивайловград Диана Овчарова, Чингизхан Актан , заместник-кмет на турската община Кешан, както и координаторите на проекта от двете..

публикувано на 18.03.18 в 17:12

За трета година евродепутатът Владимир Уручев от ЕНП провежда Национален конкурс за млад фермер

За трета поредна година евродепутатът Владимир Уручев от ГЕРБ/ЕНП провежда Национален конкурс за млад фермер в сътрудничество с Министерство на земеделието, храните и горите, Националната служба за съвети в земеделието и Асоциацията на земеделските производители в България. Още информация съобщава Радостина Чернокова.

публикувано на 18.03.18 в 15:05

Зачестяват случаите на ухапани от кърлежи

До момента няма насочен пациент към инфекциозно отделение със симптоми след ухапване от кърлеж . Това съобщи за Радио Кърджали д-р Магдалена Маринова, началник на инфекциозното отделение в МБАЛ "Д-р Атанас Дафовски" в Кърджали. Въпреки, че времето все още не е достатъчно топло, вече зачестяват случаите на  ухапани.

публикувано на 18.03.18 в 14:21

Момчилград стана домакин на Петото юбилейно издание на Кърджали офроуд фест

Община Момчилград беше домакин на част от петото юбилейно издание на "Кърджали офроуд фест". През нейна територия преминаваше част от трасето на автомобилите, които участват в състезанието . Най-атрактивен беше момента, в който участниците с мощните си машини преминаха по нерабното трасе на реката край подстанцията до момчилградския квартал "Мамулица "...

публикувано на 18.03.18 в 13:21

Оранжев код за бурни ветрове и валежи за цялата страна

За цялата страна действа оранжев код заради бурни ветрове и валежи. Очаква се рязко понижение на температурите, възможни са градушки, предупредиха от Националния институт по метеорология и хидрология. 104 спасителни операции са провели през изминалото денонощие пожарникари и спасители, няма пострадали хора. Днес през страната ще премине..

публикувано на 18.03.18 в 09:50

Четвъртокласници от СУ "Петко Рачов Славейков" с благотворителна инициатива в помощ на Петя Костова

Поредна благотворителна проява бе инициирана от възпитаници на СУ "Петко Рачов Славейков" в Кърджали.  Учениците от  IV "г" клас с класен ръководител Дарина Желязкова, организираха разпродажба на домашно приготвени лакомства за събиране на средства в помощ на хората в нужда.  Сумата събрана от разпродажбата, ще бъде дарена за лечението на бившата..

публикувано на 17.03.18 в 14:37