Събират подписка за оставката на Хасан Азис


Граждани започнаха подписка за прекратяване на правомощията на кмета на Кърджали. В областния център се проведе събрание на група граждани, на което беше взето решение за създаване на инициативен комитет. Една от целите му е събиране на подписка за предсрочното прекратяване на правомощията кмета на община Кърджали Хасан Азис. Маргарита Павлова един от членовете на комитета съобщи, че другите две основни цели са изработване на интернет платформа за информация за дейността на инициативния комитет, както и за събиране на идеи, предложения и инициативи и търсене на начини за тяхното решение. Третата цел е подготовка на искане към общинския съвет на Кърджали за пълна прозрачност на дейността на общинската администрация, за да е ясно какви са приходите, какви са разходите, какви договори са сключени, с кои фирми и на каква стойност са. От специално създаден профил във Фейсбук гражданите на Кърджали ще могат да се запознаят с дейността на комитета, както и до къде са стигнали членовете му в реализацията на поставените цели.


print Отпечатай
Вижте още

До 3 февруари ще са ясни кандидат депутатите на ДПС от област Кърджали

Движението за права и свободи започна провеждането на събрания за номиниране на кандидати за народни представители в бъдещия парлрамент. Очакванията са до средата на февруари да са ясни всички предложения. Окончателното решение ще бъде взето на заседание на централния предизборен щаб и областната структура на ДПС в Кърджали. Областният лидер Изет..

публикувано на 22.01.17 в 14:13

Преди 139 години войската на генерал Чернозубов влиза в Кърджали

Преди 139 години на днешния ден казаците на генерал Чернозубов влизат в Кърджали. Какъв празник е 22 януари и защо този ден се е превърнал в статистика, коментар по темата прави историкът Димитър Димов. "Ако ние спрем да показваме какво означава любов и патриотизъм към родината, това младо поколение след време ще пренебрегне този момент, което е..

публикувано на 22.01.17 в 10:44

21 артилерийски салюта и камбанен звън бележат встъпването в длъжност на новия президент Румен Радев

С официална церемония петият демократично избран президент на България Румен Радев ще встъпи в длъжност днес. В 11 ч. на пл. "Св. Александър Невски" започва приемането на строя на гвардейците. 15 минути по-рано пред Паметника на незнайния войн ще бъдат построени представителните части на Българската армия. Първо отиващият си президент ще приеме рапорта на..

публикувано на 22.01.17 в 09:48

Волейболистите ни надиграха Миньор (Перник)

Арда (Кърджали) надигра като домакин Миньор (Перник) с 3:1 гейма  в мач от тринадесетия кръг на Суперлигата при мъжете. Надпреварата се игра снощи от 18 часа в спортна зала "Арпезос".  Галина Авренлиева с подробностите:

публикувано на 21.01.17 в 10:23

Поискаха промяна в организацията на движение в областния център

Инициативен комитет ще търси варианти да се облекчи трафика на автомобили в Кърджали. Да се помисли за отваряне на улиците Заводска и Сан-Стефано, както и за булевард България. Да се промени организацията на движението и да се направят повече еднопосочни улици. Това предложение възникна по време на общественото обсъждане на проектобюджета на община..

публикувано на 21.01.17 в 09:26

Влизат в сила по-тежки санкции за нарушителите на пътя

Днес, 21 януари,  влизат в сила промените в Закона за движение по пътищата, които предвиждат по-тежки санкции за нарушителите. Чуйте  директора на ГД"Национална полиция" главен комисар Христо Терзийски, който беше в Кърджали: Полицията ще има право да отнема номерата на колата, ако шофьорът й кара с над 0,5 промила алкохол в кръвта или след..

публикувано на 21.01.17 в 09:17

Хасан Азис: Проектобюджетът на общината е дисциплиниращ

Силен интерес сред кърджалийци предизвика провелото се снощи публичното обсъждане на проектобюджета на община Кърджали за 2017 година. В Бизнесинкубатора дойдоха общински съветници, партийни работници, много граждани. Не толкова активни обаче бяха хората в предложенията си за основния финансов документ както преди, така и по време на обсъждането. Общо 6..

публикувано на 20.01.17 в 11:07