Още ден дървена ваканция

Ученическата ваканция в цялата област Кърджали продължава и днес. 11 януари, сряда, е неучебен ден за всички училища в общините Кърджали, Момчилград, Крумовград, Кирково, Ардино, Черноочене и Джебел. В края на работния ден министърът на образованието в оставка Меглена Кунева е издала заповед да не се учи и в община Кърджали, където от днес децата трябваше да влязат в класните стаи.
И в момента обаче информацията в сайта на Министерството не е актуализирана. Кърджали, Ардино и Джебел фигурират и в двата списъкъ - на общини, в които ще се учи, както и в списъка на общини, където няма да има учебни занятия. Точна информация интересуващите се могат да видят на сайта на регионалното управление по образованието в Кърджали.


print Отпечатай
Вижте още

В областта няма заболели от морбили

До момента в област Кърджали няма регистрирани случаи на  заболели от морбили, общопрактикуващите лекари в областта спазват стриктно Имунизационния календар и в това отношение няма пропуски. Подробностите от д-р Таня  Беловска - директор на дирекция "Надзор на заразните болести" в Региналната здравна инспекция в Кърджали:

публикувано на 24.03.17 в 11:23
Избори 2017

Кметове на общини в Турция са ангажирани с превоза на наши изселници за парламентарните избори у нас

Кметове на общини в Турция са ангажирани с превоза на наши изселници за изборите в неделя. Желаещите да пътуват за България се записват в кметствата, установи проверка на Радио Кърджали. В социалните мрежи се разпространява списък с адреси в различни градове в Турция, откъдето потеглят автобусите, както и телефони за връзка. В списъка фигурира името и..

публикувано на 24.03.17 в 11:17

Златни накити за близо 52 хиляди лева задържаха на Капитан Андреево

 Контрабандни  златни накити за близо 52 хиляди лева задържаха митническите служители от пункт Капитан Андреево при проверка на два автомобила. При един от случаите контрабандни златни накити са открити при проверка на лек автомобил с румънска регистрация, влизащ в страната от Турция. Шофьорът и пътуващите в колата мъж, жена и непълнолетният и син..

публикувано на 23.03.17 в 11:43

Безпрецедентен призив от РИК Кърджали към участниците в политическата надпревара

Районната избирателна комисия в Кърджали се обърна с безпрецедентен призив към участниците в политическата надпревара за изборите на 26 март - да спазват добрите нрави и да не въздействат върху избирателите с цел заблуждение. От комисията призовават и политическите сили да поставят агитационни материали само на определените за това места.  Защо се..

публикувано на 23.03.17 в 11:34

Над двайсет организирани автобуса от Турция пристигнаха само вчера в Кърджали

Над двайсет организирани автобуса  от Турция пристигнаха само вчера в Кърджали. Организацията по превозването е поета от изселнически организации и специално назначени координатори. Безплатното пътуване става само срещу представяне на български задграничен паспорт или лична карта, съобщиха завръщащите се.  Четири автобуса от Турция пристигнаха в Кърджали..

публикувано на 23.03.17 в 11:30

Четири са жертвите на вчерашното нападение до британския парламент, седем са арестуваните

 Четири са жертвите на терористичното нападение в Лондон, сред тях е и застреляният от полицията нападател. Това съобщи началникът на антитерористичните сили на лондонската полиция Марк Роули . Той допълни, че 29 души остават в болница, като състоянието на седем от ранените е критично. Роули потвърди информацията за полицейския обиск в апартамент..

публикувано на 23.03.17 в 11:13
Полицията задържа престъпна група за трафик на хероин и кокаин за Гърция

Поредните заловени с хероин

Незабавно производство за незаконно притежаване на хероин е образувано в полицейското управление в Кърджали срещу 22-годишен. Мъжът бил проверен от полицаи в кв.“Възрожденци“ в областния център. У него била намерена субстанция, която при извършен тест реагирала на хероин. Дрогата е иззета. Мъжът е задържан в полицейското управление. С постановление на..

публикувано на 22.03.17 в 12:03