Още ден дървена ваканция

Ученическата ваканция в цялата област Кърджали продължава и днес. 11 януари, сряда, е неучебен ден за всички училища в общините Кърджали, Момчилград, Крумовград, Кирково, Ардино, Черноочене и Джебел. В края на работния ден министърът на образованието в оставка Меглена Кунева е издала заповед да не се учи и в община Кърджали, където от днес децата трябваше да влязат в класните стаи.
И в момента обаче информацията в сайта на Министерството не е актуализирана. Кърджали, Ардино и Джебел фигурират и в двата списъкъ - на общини, в които ще се учи, както и в списъка на общини, където няма да има учебни занятия. Точна информация интересуващите се могат да видят на сайта на регионалното управление по образованието в Кърджали.


print Отпечатай
Вижте още

До 3 февруари ще са ясни кандидат депутатите на ДПС от област Кърджали

Движението за права и свободи започна провеждането на събрания за номиниране на кандидати за народни представители в бъдещия парлрамент. Очакванията са до средата на февруари да са ясни всички предложения. Окончателното решение ще бъде взето на заседание на централния предизборен щаб и областната структура на ДПС в Кърджали. Областният лидер Изет..

публикувано на 22.01.17 в 14:13

Преди 139 години войската на генерал Чернозубов влиза в Кърджали

Преди 139 години на днешния ден казаците на генерал Чернозубов влизат в Кърджали. Какъв празник е 22 януари и защо този ден се е превърнал в статистика, коментар по темата прави историкът Димитър Димов. "Ако ние спрем да показваме какво означава любов и патриотизъм към родината, това младо поколение след време ще пренебрегне този момент, което е..

публикувано на 22.01.17 в 10:44

21 артилерийски салюта и камбанен звън бележат встъпването в длъжност на новия президент Румен Радев

С официална церемония петият демократично избран президент на България Румен Радев ще встъпи в длъжност днес. В 11 ч. на пл. "Св. Александър Невски" започва приемането на строя на гвардейците. 15 минути по-рано пред Паметника на незнайния войн ще бъдат построени представителните части на Българската армия. Първо отиващият си президент ще приеме рапорта на..

публикувано на 22.01.17 в 09:48

Волейболистите ни надиграха Миньор (Перник)

Арда (Кърджали) надигра като домакин Миньор (Перник) с 3:1 гейма  в мач от тринадесетия кръг на Суперлигата при мъжете. Надпреварата се игра снощи от 18 часа в спортна зала "Арпезос".  Галина Авренлиева с подробностите:

публикувано на 21.01.17 в 10:23

Поискаха промяна в организацията на движение в областния център

Инициативен комитет ще търси варианти да се облекчи трафика на автомобили в Кърджали. Да се помисли за отваряне на улиците Заводска и Сан-Стефано, както и за булевард България. Да се промени организацията на движението и да се направят повече еднопосочни улици. Това предложение възникна по време на общественото обсъждане на проектобюджета на община..

публикувано на 21.01.17 в 09:26

Влизат в сила по-тежки санкции за нарушителите на пътя

Днес, 21 януари,  влизат в сила промените в Закона за движение по пътищата, които предвиждат по-тежки санкции за нарушителите. Чуйте  директора на ГД"Национална полиция" главен комисар Христо Терзийски, който беше в Кърджали: Полицията ще има право да отнема номерата на колата, ако шофьорът й кара с над 0,5 промила алкохол в кръвта или след..

публикувано на 21.01.17 в 09:17

Хасан Азис: Проектобюджетът на общината е дисциплиниращ

Силен интерес сред кърджалийци предизвика провелото се снощи публичното обсъждане на проектобюджета на община Кърджали за 2017 година. В Бизнесинкубатора дойдоха общински съветници, партийни работници, много граждани. Не толкова активни обаче бяха хората в предложенията си за основния финансов документ както преди, така и по време на обсъждането. Общо 6..

публикувано на 20.01.17 в 11:07