Още ден дървена ваканция

Ученическата ваканция в цялата област Кърджали продължава и днес. 11 януари, сряда, е неучебен ден за всички училища в общините Кърджали, Момчилград, Крумовград, Кирково, Ардино, Черноочене и Джебел. В края на работния ден министърът на образованието в оставка Меглена Кунева е издала заповед да не се учи и в община Кърджали, където от днес децата трябваше да влязат в класните стаи.
И в момента обаче информацията в сайта на Министерството не е актуализирана. Кърджали, Ардино и Джебел фигурират и в двата списъкъ - на общини, в които ще се учи, както и в списъка на общини, където няма да има учебни занятия. Точна информация интересуващите се могат да видят на сайта на регионалното управление по образованието в Кърджали.


Вижте още

ОД на МВР Кърджали с добра оценка за постигнати резултати

В присъствието на зам.-главния секретар на МВР главен комисар Георги Арабаджиев Областната дирекция в Кърджали направи анализ на резултатите от дейността си през 2017 година. Ръководството на ОДМВР получи добра оценка за своята дейност в основните направления. Зам.-главният секретар специално изтъкна постигнатата добра среда на сигурност в..

публикувано на 22.03.18 в 13:32

Днес се открива мотосезона в България

На 22 март по традиция се открива мотосезона в България. Главни организатори на събитието са пловдивският мотоклуб Вагабондс ЕмCи. За втора година мероприятието ще мине под наслов "Спрете войната на пътя! Искам да се прибера Жив!" , разказва за радио Кърджали Димитър Цанков, сержант в рокерския клуб. В Шествието до Бачковският манастир,..

публикувано на 22.03.18 в 13:02

Сняг на Далджа, в Ардинско готови за снегопочистване

10 сантиметра сняг е натрупал на Далджа в Ардино. Наскоро посрещнахме първа пролет, а днес вали сняг, природата ни изненада, каза кметът Ресми Мурад. В готовност са за почистване на пътищата. Ресми Мурад:

обновено на 22.03.18 в 12:45

В Кирковско вали дъжд, но техниката за почистване на пътищата е в готовност

На територията на Община Кирково все още няма навявания от сняг. Там продължава да вали дъжд, но техниката на Агенция пътна инфраструктура е в готовност при натрупване от сняг да почисти главния път към Маказа. Това каза за радио Кърджали кметът на Кирково Шинаси Сюлейман.

публикувано на 22.03.18 в 11:25

Почистват пътя край Паничково, договорите на фирмите изтичат до края на месеца

Пътят край Паничково се почиства, фирмите в областта са в готовност и за ситуация с по-обилен снеговалеж. В района снежната покривка е повече от десет сантиметра, но пътищата не са заледени. Повече по темата с лека усмивка към променливото време от кмета на община Черноочене Айдън Осман:   Кметът Айдън Осман за метеорологичната обстановка в общината

публикувано на 22.03.18 в 10:50

Д-р Михалев: Нелекуваният зъб може да увреди сърцето

Кърджалийци не обръщат внимание на проблемите със зъбите. Оралното здраве се неглижира, е мнението на д-р Михаил Михалев, председател на Регионалната колегия на Българския зъболекарски съюз. От нелекувани зъби обаче, могат да пострадат и други органи на тялото, защото те са огнище на инфекция.  Чуйте мнението на специалиста в прикрепения звуков..

публикувано на 21.03.18 в 16:20

Общинският съвет в Кърджали прие отчета на местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни

Общинските съветници в Кърджали приеха единодушно с 39 гласа "за" отчета на Комисията за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни лица.  Отчетът беше представен на днешната сесия от председателя на комисията Сезгин Бекир. Повече подробности във звуковия файл.

публикувано на 21.03.18 в 16:10