Цвета Караянчева оглави кандидат - депутатската листа на ГЕРБ в Кърджали

В края на седмицата ГЕРБ ще регистрират кандидат - депутатската листа за кърджалийски избирателен район. "Листата ще пълна, ще има и гражданска квота, хора от различни професии, които ще бъдат полезни, както в Народното събрание, така и като участват в живота на град Кърджали" каза Караянчева. След изказването и, тази сутрин заместник председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че са ясни водачите на листите за депутати. В Кърджали водач е Цвета Караянчева, Бойко Борисов ще води листата на ГЕРБ в 25 район в София и в Пловдив град. Самият Цветанов оглавява листата във Велико Търново и Благоевград, Владислав Горанов ще е в 24 микрорайон в София и в град Силистра, Томислав Дончев е първи в листата в 23 район в София и в Габрово, а във Варна начело е Лиляна Павлова.Вижте още

Кърджали на 15-то място сред 28-те области в България по ниво на безработица

По ниво на безработица Кърджали се нарежда на 15-то място сред 28-те области в България. През април тя 9,91 на сто при 6,43 % в страната.  Нивото на безработицата в края на април в област Кърджали е 6022 безработни, като от предходния месец те са намалели с 176 души. С най-ниска  безработица са общините Кърджали 5.2% и Момчилград с 8.2%...

публикувано на 27.05.18 в 11:43
работници строители

475 са неспазилите Закона за здравословни и безопасни условия на труд за един месец

През последните години нарушенията по спазване на Закона за здравословни и безопасни условия на труд са малко повече от тези по трудовите правоотношения, констатира Ангелина Бабунска,  директор на Дирекция „Инспекция по труда” в Кърджали. За април нарушенията на този закон са 475, а нарушенията по трудово-правните отношения са 337. От началото на..

публикувано на 27.05.18 в 10:33

4 хиляди души събра стадионът в Кърджали

Председателят на НС и депутат от Кърджали Цвета Караянчева и министърът на спорта Красен Кралев заедно с още 4 хиляди привърженици на Арда - Кърджали присъстваха на официалното откриване  на стадиона днес в областния център. Настроението е празнично, съобщиха нашите репортери. Всички очакват Арда да излезе в първия си домакински мач на обновения..

публикувано на 26.05.18 в 17:24

Лекари обобщиха изследвания за кучешката тения

Eдно от най-авторитетното медицински списания - Лансет, публикува статия, обобщаваща данни от. ехографски скрининг за кистна ехинококоза (кучешка тения) при хората.  Един от съавторите е кърджалийският гастроентеролог д-р Марин Мухтаров.    Скринингът е осъществен в България, Румъния и Турция.  У нас той обхвана населението на областите Благоевград,..

публикувано на 26.05.18 в 14:50

Официално откриваме обновения стадион в Кърджали

Днес  ще се състои официалното откриване и освещаване на обновения стадион "Дружба" в Кърджали. На прерязването на лентата се очаква да присъства и министърът на младежта и спорта Красен Кралев.  Ще бъдат връчени грамоти на ветераните на футболен клуб Арда - Кърджали от сезон 1987/88 година, след което момчетата на Елин Топузаков ще излезнат на терена..

публикувано на 26.05.18 в 14:33

Арда играе срещу Борислав - Първомай в Кърджали

След като Арда Кърджали вдигна купата на аматьорската лига, днес отборът излиза в първия си домакински мач на обновения стадион Дружба срещу отбора на Борислав - Първомай , в мач от предпоследния кръг на първенството на Югоизточна трета лига. За очакванията от днешната среща слушаме старши треньора Елин Топузаков:

публикувано на 26.05.18 в 14:23

Черешова задушница е, почитаме мъртвите

Днес е Черешова задушница. Почитаме  всички починали  християни. Денят е наричан  още Спасовска задушница. Свързан е с поверието за прибирането на душите на всички покойници, които са били на свобода след Велики четвъртък.  Как църквата отбелязва Черешовата задушница чуйте от отец Николай Величков, свещенник в  храма "Св. Йоан Предтеча" в Кърджали: 

публикувано на 26.05.18 в 14:18