Инспекцията по труда в Кърджали предприе масови проверки за сключването на трудови договори

Инспекцията по труда в Кърджали предприе масови проверки на работодатели за спазване на законодателството и осигуряване на безопасни условия за труд.От началото на годината до сега  са извършени 123 проверки, а констатираните нарушения са 825, При спазване на трудовото законодателство са констатирани осем нарушения през месец януари тази година. седем от тях са за неспазване на нормите, регламентиращи трудовите правоотношения.Все още има практика да се наемат на работа лица, без да се сключват трудови договори в писмена форма, коментира директорът на Инспекцията по труда в Кърджали Ангелина Бабунска.Устната уговорка не е трудова правоотношение, обясни тя. Над една трета от проверките са били повторни, при тях няма открит нито един случай на неизпълнено предписание.. През януари Инспекцията е направила и много проверки на предприятия, чиято дейност е основно на открито.Причината са ниските тумпуратури през месеца. При тези проверки няма открити нарушения.

Вижте още

Огромното срутище по пътя Смолян-Молян отново се активира

Огромното срутище, което блокира пътя Смолян - Мадан, отново се активизира след обилните валежи от последното денонощие. Подробности съобщава Радостина Чернокова.

публикувано на 19.03.18 в 13:56

Радослав Милев: Предстои подписване на коалиционно споразумение между ДСБ и "Да, България"

През уикенда в Пловдив се проведе Национален съвет на Политическа партия Демократи за силна България. Председателят Атанас Атанасов е запознал колегите си как върви преговорният процес за създаване на нова дясна коалиция. Кои партии ще се обединяват и кога ще бъде подписано споразумение между тях, ще чуем от Радослав Милев, областен председател..

публикувано на 19.03.18 в 13:43

Община Кърджали изцяло обновява Новия мост

Община Кърджали започна цялостно обновяване на т.нар. нов мост към Възрожденци . Парапетите и мантинелите ще бъдат демонтирани, почистени и ремонтирани . Ще бъде монтирано осветление по парапетите и ефектно осветление на моста. Договорът с изпълнителя е подписан,  съобщи кметът на Кърджали Хасан Азис на брифинг днес. Чуйте какво съобщи Хасан Азис...

публикувано на 19.03.18 в 13:26

Приложникът Мариян Атанасов прави проект за календар на древните българи

Приложникът Мариян Атанасов от Кърджали, който е психолог и философ по образование, прави проект за календар на древните българи. Той ще бъде изработен от скъпоценни и полускъпоценни камъни, подобен календар може да се види в Преображенския манастир, изработен от тревненски майстор. Родолюбивата задача се поражда от учудването как преди..

публикувано на 19.03.18 в 11:20

Събират дарения за храма светиня "Свети Атанасий Велики" в Златоград

Малката църква „Св. Атанасий Велики“ в Златоград тази година навършва 95 години от построяването си . Обвита е в митове и легенди, свързани с историята и оцеляването на града през турското владичество, но се нуждае от спешен ремонт, за да не рухне. С призив за възстановяването му към обществеността се обръща председателят на Църковното..

публикувано на 19.03.18 в 11:01

Сменят тревата на стадион "Дружба" през лятото

Ръководството на Футболен клуб "Арда" планира тревата на стадион "Дружба" да бъде подменена през лятото , тъй като съществуващата не е направена качествено и не отговаря на изискванията. Тревата е правена по проект, но не е добра, стана ясно от изявлението му. Ето какво сподели президентът Петър Пешев по време на първата си среща с фенклуба..

публикувано на 19.03.18 в 10:06

Великденска изложба на художниците в Кърджали на 22 март

Тази година Великденската изложба на художниците минава и под знака на празника първа пролет . Тя ще бъде открита на 22 март в Керимовата къща. Галеристът и художник Пенка Атанасова призова ценителите на изкуството да посетят експозицията.

публикувано на 19.03.18 в 09:54