Инспекцията по труда в Кърджали предприе масови проверки за сключването на трудови договори

Инспекцията по труда в Кърджали предприе масови проверки на работодатели за спазване на законодателството и осигуряване на безопасни условия за труд.От началото на годината до сега  са извършени 123 проверки, а констатираните нарушения са 825, При спазване на трудовото законодателство са констатирани осем нарушения през месец януари тази година. седем от тях са за неспазване на нормите, регламентиращи трудовите правоотношения.Все още има практика да се наемат на работа лица, без да се сключват трудови договори в писмена форма, коментира директорът на Инспекцията по труда в Кърджали Ангелина Бабунска.Устната уговорка не е трудова правоотношение, обясни тя. Над една трета от проверките са били повторни, при тях няма открит нито един случай на неизпълнено предписание.. През януари Инспекцията е направила и много проверки на предприятия, чиято дейност е основно на открито.Причината са ниските тумпуратури през месеца. При тези проверки няма открити нарушения.

print Отпечатай
Вижте още

Ученици, учители и творци ще бъдат отличени по случай 24 май

 Областният управител на Кърджали Никола Чанев ще отличи изявени ученици, учители и творци по случай 24 май - Деня на славянската писменост и на българската просвета и култура. Грамоти и предметни награди ще получат 40 деца от втори до 12 клас с призови класирания в национални и международни конкурси, спортни състезания и олимпиади. Ще бъдат наградени 15..

публикувано на 22.05.17 в 13:29

Цигари за хиляди левове иззеха полицаи

 Около 41000 къса цигари без акцизен бандерол бяха открити и иззети при специализирана операция на полицията на територията на област Кърджали. Най-голямото количество - 40000 къса, полицаите  намериха при проверка на „Мерцедес“ с пловдивска регистрация със 26 годишен водач. Автомобилът бил спрян на разклона за село Кирково, след като влязъл от Гърция. В..

публикувано на 22.05.17 в 11:39

Над 3000 лева от благотворителност, за спорта в Чепеларе

 3500 лв. се събраха на бала на спортистите, който община Чепеларе организира за втора поредна година. Той е с благотворителна цел за подпомагане на професионалното, спортно развитие на децата от спортните клубове в града, каза кметът на Чепеларе Славка Чакърова. Чрез продажбата на куверти са събрани 620 лева, от граждани са събрани 230 лева, а по време..

публикувано на 22.05.17 в 10:47

Близо 100 процента от пожарите в кърджалийско са причинени от човешка небрежност

 99 % от пожарите в областта са предизвикани от човешка небрежност. Това заяви началникът на Регионалната служба пожарна безопасност и защита на населението в Кърджали Сергей Заимов. Част от грешките, които допускат хората са незагасените клечки кибрит и угарки от цигари, небрежно боравене с открит огън, техническа неизправност на автомобили в..

публикувано на 22.05.17 в 10:37

Заседание на общинския съвет в Кърджали

 Заседание на общинския съвет ще се в залата на Бизнесинкубатора в областния град. Точките в дневния ред са 19. С най-голям интерес се очакват дебатите по Плана за финансово оздравяване на община Кърджали за периода 2017-2019 година, който трябва да бъде гласуван днес. Сред останалите задачи на съветниците са да приемат годишните отчети на едноличните..

публикувано на 22.05.17 в 10:09

Провеждат втория държавен зрелостен изпит на дванайсетокласниците и малката матура по математика за 7 клас

 Седмокласниците  в цялата страна днес  се явяват на т.нар. малка матура по математика, която е вход за елитните гимназии. 1283-ма седмокласници в област Кърджали ще решават задачи тази сутрин. Също днес над 1200 дванайсетокласници от областта се явяват на втора задължителна матура по избран от тях предмет. Най-много зрелостници - 459, се явяват..

публикувано на 22.05.17 в 09:58

Минчо Гумаров и доктор Есма Гюндюду получават наградата "Мултикултурният човек".

Минчо Гумаров и доктор Есма Гюндюду от Одрин са тазгодишните носители на наградата "Мултикултурният човек". Отличието е за принос в развитието на интеркултурния диалог и сътрудничество. Призът се дава за пета поредна година от арт-движение Кръг. Негови носители досега са седем души, сред които Нуредин Мехмед, кметът Хасан Азис, отец Петър и доктор Тодор..

публикувано на 21.05.17 в 13:33