18,40 лв. здравна вноска за безработни от 1 януари

Снимка: Александровска болница

18,40 лв.  е здравната вноска за безработни лица от 1 януари тази година, вместо плащаните досега 16,80 лв. Увеличението се отнася за трайно безработни, които не получават обезщетение за безработица и не се осигуряват от държавата. Това стана ясно след проведената пресконференция на директора на приходната агенция в Кърджали Елван Гюркаш. Най-малко 18,40 лв. стотинки ще плащат  например упражняващите свободна професия и/или занаятчийска дейност по регистрация, еднолични търговци, собственици или съдружници в търговски дружества и физическите лица - членове на неперсонифицирани дружества, регистрирани земеделски производители или тютюнопроизводители, морски лица. От НАП напомниха, че срокът за плащане на здравните вноски е до 25 число на месеца, следващ месеца, за който се дължат.


Вижте още

Велина Ясенова от Театрално-музикалния център в Кърджали с награда от областния управител Никола Чанев

Снощи в известен кърджалийски клуб, областният управител Никола Чанев отличи изявени ученици, учители и творци. Поводът - 24 май - Ден на славянската писменост и култура . Велина Ясенова е актриса в Театрално-музикалния център в Кърджали , която тази година е наградена от областния управител. С нея разговаря Илияна Типова: 

публикувано на 23.05.18 в 16:32

МВР в Кърджали утвърди план за противодействие на посегателства върху реколтата

Директорът на Областна дирекция на МВР-Кърджали старши комисар Венцислав Момчилов утвърди подробен план за противодействие на престъпни посегателства върху реколтата през тази година и установяване на извършителите на такъв вид деяния. В охраната по това направление участват около 20 полицаи и 20 жандармеристи на територията на общините Кърджали и..

публикувано на 23.05.18 в 16:20

Резултатите от матурата по български език и литература известни до 9 юни

И тази година писмените работи от държавните зрелостни изпити на дванайсетокласниците ще се проверяват в Кърджали . Комисията ще започне работа на 25 май, съобщи за Радио Кърджали началникът на Регионалното управление по образованието Гроздан Колев. Резултатите от матурата по български език и литература трябва да станат известни до 9 юни...

публикувано на 23.05.18 в 16:14

Баскетболният отбор "Фаворит" в спор за първенство в Националната аматьорска лига

Отборите на „Фаворит"- Кърджали и „Балкан" - Ботевград ще спорят за титлата в трета дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол. Тимът от Кърджали спечели редовния сезон след 15 победи и 3 загуби. Същият баланс постигна и тимът от Ботевград, но „Фаворитите" имаха предимство в преките двубои. Подробности от капитана..

публикувано на 23.05.18 в 14:20
Юлия Георгиева с приятелки на своя бал

Майката на абитуриент Ива Бурова: Не давайте колата за цялата вечер на детето си

В разгара на абитуриентските балове, родителите на завършващите средношколци, преживяват също толкова стрес по подготовката, колкото и техните деца. Ива Бурова е майка на абитуриент, която би желала да даде няколко съвета към родителите в самата бална нощ.  Ива Бурова, майка на абитуриент: "На първо място, мисля, че това е много важно, не..

публикувано на 23.05.18 в 14:00

Художници от Кърджали ще покажат свои платна в Чикаго

Художници от Кърджали ще участват със свои платна в изложба в галерия Арк в Чикаго на 24 май . Те са там със съдействието на нашата сънародничка Кина Бъговска, която доведе творци от американската галерия миналата година в Керимовата къща . Подробности от председателя на Дружеството на художниците в Кърджали Владимир Чукич.   Чуйте..

публикувано на 23.05.18 в 10:56

Фенгрупата на футболна "Арда" подгрява за срещата във Велико Търново

Днес футболният отбор на "Арда" - Кърджали излиза във Велико Търново на финал за Купата на Аматьорската лига срещу "Кариана" от монтанското село Ерден. Фен клубът се готви за събитието, като организира запалянковците , които желаят да пътуват към старата столица, за да подкрепят любимия отбор . Седем автобуса ще тръгнат от различни..

публикувано на 23.05.18 в 10:44