Осигуровките на земеделците - на нивата на 2016

Земеделските стопани и тютюнопроизводителите няма да плащат повече пари за здравни и пенсионни осигуровки през тази година в сравнение с миналата 2016. Това обяви на пресконференция в Кърджали директорът на офиса на приходната агенция в областния град Елван Гюркаш:


print Отпечатай
Вижте още

ГЕРБ регистрира листата за изборите, очаква се и БСП

Партия   ГЕРБ регистрира днес кандидат-депутатската листа за предстоящите парламентарни избори. Листата е изключително балансирана - по етнически принцип и по представителство на общините, заяви Цвета Караянчева. До края на деня се очаква и БСП да регистрира своите кандидати за депутати. Водач е журналистът Александър Симов, а първите шестима в..

публикувано на 20.02.17 в 14:08

8 ученици с награди за превод от "Фулбрайт"

8 ученици от Кърджали бяха отличени от комисията "Фулбрайт" в конкурс за превод. Той беше организиран от дружеството "Приятели на САЩ" и се проведе в рамките на Месеца на Америка. В конкурска участваха 66 ученици от трите най-големи училища в Кърджали - "Петко Рачов Славейков", "Отец Паисий" и "Христо Ботев". Наградите бяха връчени от преводача Алеко..

публикувано на 20.02.17 в 13:58

Над 3 кг хероин откриха на "Капитан Андреево"

Над 3 кг хероин, облепени по тялото на непълнолетно момиче и в бельото на две жени, откриха митническите служители на Капитан Андреево. Нарушителите са български граждани, които пътували в лек автомобил от Турция към България. При извършения личен преглед у трите пътнички са открити осем пакета с кафеникаво прахообразно вещество, което е реагирало на..

публикувано на 20.02.17 в 13:32

400 деца ще се обучават по интереси

Всички 400 деца в община Момчилград в детските градини са включени в условно казано часове по интереси. Малчуганите едновременно ще усвояват умения, ще се забавляват и обучават, а градините ще получат нови пособия и спортни уреди. Децата, чийто майчин език не е български, ще учат допълнително езика, за да бъдат подготвени за 1 клас, съобщи за радио..

публикувано на 20.02.17 в 10:42
Уеб сайтът на НАП предлага различни електронни услуги, които спестяват време

Данъчни облекчения, ако нямате публични задължения към НАП

От началото на тази година всички данъчни облекчения могат да се ползват само, ако лицата нямат публични задължения към Националаната агенция за приходите. Това заяви директорът на местната приходна агенция Елван Гюркаш:

публикувано на 19.02.17 в 11:35

Животновъдите ще могат да заявяват пасища, ливади и мери като бели петна

Животновъдите от област Кърджали ще могат да заявяват пасища, ливади и мери като бели петна, а новорегистрираните животновъдни обекти ще имат срок от шест месеца да спазят всички предписания на ветеринарните власти, в противен случай те ще бъдат закривани, съобщи председателя на областния  експертен съвет по животновъдство Бойко Синапов. Проблемите на..

публикувано на 19.02.17 в 11:19

Отбелязваме 144 години от гибелта на Апостола

Днес почитаме паметта и делото на Апостола. Общоградското поклонение в областния център Коърджали  по повод 144-та годишнина от гибелта на Апостола на свободата-Васил Левски   се състои пред паметника на Васил Левски  от 11,00 часа. В цялата страна ще бъде отдаден почит към саможертвата на Апостола на българската свобода. В родния му град  - Карлово,..

публикувано на 19.02.17 в 11:15