РИОСВ: Снимай красивата природа на твоя роден край

„Красивата природа на моя роден край” е темата на тазгодишния Регионален ученически конкурс за фотография, организиран от Регионалната инспекция по околна среда и водите - Хасково по повод  Международния ден на Земята- 22 април. Конкурсът се провежда за седма поредна година и цели чрез творчеството си децата да изградят позитивно отношение към природата и нейното опазване. 


print Отпечатай
Вижте още

48 пенсионери от Домове за възрастни хора получиха хранителни пакети

Приключи раздаването на индивидуалните хранителни пакети  от първи транш  на Европейската програма, финансирана в Кърджалийска област. В поредната допълнителна група правоимащи лица, бяха включени 48 ползватели на социалната услуга “Дом за стари хора” в Кърджали и Крумовград.  Настанените в Дома за стари хора – Крумовград участваха с..

публикувано на 23.07.17 в 10:43

120 деца участват в "Плувно лято 2017" в Момчилград

Около 120 деца на възраст от 6 до 12 години се учат да плуват в Момчилград.  Заниманията  продължават до 11 август и се водят от инструктора Янко Станков.  Младите плувци са разпределени в няколко групи по възраст, а тренировките се провеждат в комплекс "Басейна". По време на  занятията  присъства медицинско лице. "Плувно лято 2017" вече се превърна в..

публикувано на 23.07.17 в 10:32

Кметът на община Неделино с дарение от медицинска апаратура и оборудване

Кметът на община Неделино предостави на Центъра за социална рехабилитация и интеграция в Неделино дарение от медицинска апаратура и оборудване. Масажно легло, комбиниран апарат за раздвижване и специализирано оборудване за рехабилитационната зала беше предоставено на центъра от кмета Боян Кехайов. То е предназначено за социално уязвимите групи и..

публикувано на 23.07.17 в 10:29

Вече има интерес за производство в бъдещата индустриална зона на Кърджали

Представители на голяма  компания, листвана на международните стокови борси, е огледала терена край летището в Кърджали, където ще бъде създадена индустриална зона и проявява интерес към откриване на производство. Това съобщи заместник-министърът на икономиката Александър Манолев в Кърджали. Той каза още, че инвестициите на турските компании у нас се..

публикувано на 22.07.17 в 10:24

БЧК: Не е нужно удължаване на работното време на плажните спасители

 От Българския червен кръст смятат, че не е необходимо работното време на плажните спасители да бъде удължено до 20.00 часа. Пред програма  "Хоризонт" на Българското национално радио началникът на водноспасителната служба Антон Налбантов коментира, че давене може да стане след работното време. Има такива случаи, но са единични.  Според Налбантов нещастни..

публикувано на 21.07.17 в 09:44

Ремонтират детската площадка в парк Простор

В понеделник започват ремонта на детската площадка в парк "Простор" в Кърджали. Това обяви пред журналисти кметът Хасан Азис. Всички необходими елементи са поръчани и се очаква да пристигнат след, което веднага се започва с ремонтните работи. Припомняме че детският кът в един от най-старите паркове на града беше потрошен от вандали през последните месеци...

публикувано на 20.07.17 в 09:53

Отново тръгва детското влакче в Кърджали

Очаква се детското влакче в парк "Простор" в Кърджали отново да заработи най-късно през идния вторник. Това обяви кметът на общината Хасан Азис пред журналисти. Градоначалникът сам подкара ремонтираната машина и тества локомотива на около двайсетина метра разстояние. До петък пък работниците трябва да поставят изцяло релсите по трасето. След това ще..

публикувано на 20.07.17 в 09:51