РИОСВ: Снимай красивата природа на твоя роден край

„Красивата природа на моя роден край” е темата на тазгодишния Регионален ученически конкурс за фотография, организиран от Регионалната инспекция по околна среда и водите - Хасково по повод  Международния ден на Земята- 22 април. Конкурсът се провежда за седма поредна година и цели чрез творчеството си децата да изградят позитивно отношение към природата и нейното опазване. 


print Отпечатай
Вижте още

Тютюнопроизводители си искат парите за предадена продукция

До края на месец май ще бъдат изплатени парите на тютюнопроизводителите, които са предали продукцията си на фирмата "Лийв табако михайлидис". Припомняме, че въпросният търговски оператор е във финансови затруднения, поради което към настоящия момент има земеделски стопани, които все още не са получили парите си. Подробностите може да чуете в звуковия..

публикувано на 26.02.17 в 11:20

1000 лева глоба за българска гражданка от Районен съд Момчилград

Районен съд - Момчилград наказа българска гражданска с 1000 лева глоба, защото е ползвала фалшива регистрационна табела на лек автомобил. Неистинският контролен  знак бил установен на граничния пункт "Маказа" на 29 октомври миналата година. Жената преминала на наша територия от Гърция с "Ауди 80". Гранична полиция установила, че буквите и цифрите на..

публикувано на 26.02.17 в 11:16

Ремонти на общински пътища са предвидени в капиталовия списък на община Момчилград.

Ремонти на общински пътища са предвидени в капиталовия списък, който беше гласуван с Бюджет 2017 от общинските съветници в Момчилград. Предвидено е да бъдат ремонтирани компрометираните участъци по пътната настилка по направленията Момчилград - Звездел, Звездел - Голяма Чинка, Кременец - Стръмни рид, Груево - Летовник - Чомаково. Ако се налага ще бъдат..

публикувано на 26.02.17 в 10:16

Тази вечер в Смолянско ще се разгорят ритуалните огньове "Орада"

 В редица селища на Смолянска област ще има народни чествания на Сирни заговезни. Райковското читалище „Орфееви гори - 1870“ организира общоградски празник за 26-ти пореден път от възстановяване на народната традиция „Пустове“ /Сирни заговезни/. На площадното пространство пред читалището  тази вечер ще се разгори  “Орада”- ритуалният огън, запален от..

публикувано на 26.02.17 в 10:14

Спряха контрабанда на цигари на Капитан Андреево

Нов опит за контрабанда на цигари е предотвратен на Капитан Андреево, съобщиха от агенция Митници. 3821 кутии цигари са задържани при две проверки на митническия пункт. По-голямото количество - повече от 3100 кутии са открити в лек автомобил с турска регистрация. Те са били укрити на различни места във фабричните кухини на колата - при двигателя, под..

публикувано на 25.02.17 в 13:26

Тенис клуб "Родопи" в Момчилград се цели в призови места на Държавното първенство

Подреждане в първата осмица. Това е целта, която поставя пред себе си спортен клуб по тенис на маса "Родопи" Момчилград при участието си на държавното индивидуално първенство за мъже и жени. То ще се проведе следващата седмица в София. Димитър Караиванов от тенис клуб "Родопи" Момчилград съобщи за Радио Кърджали, че в шампионата ще вземат участие три..

публикувано на 25.02.17 в 12:08
Нови приятелства- Празничен турнир по борба в Селановци

Борците от клуба по свободна борба "Кърджали" ще вземат участие в международен турнир

 Борците от клуба по свободна борба "Кърджали" ще вземат участие в международен турнир  в Гълъбово на десети март.  Тридневната надпревара за момчета "Злати Динев Ройдев" ще събере състезатели от пет държави. Турнирът се провежда за 16 път в родния град на шампиона и носи неговото име. Международното състезание е подкрепено организационно и финансово..

публикувано на 23.02.17 в 10:39